Riittikö tämä herätykseksi? Pelaajapulasta kärsivä LP Viesti päästi voiton käsistään Huittisissa

0
Pipsa Roivaisen kaudet LP Viestissä menivät ohi vakavan sairauden vuoksi. Eilen hän pelasi hyvän ottelun entistä seuraansa vastaan.

LP Viesti koki Mestaruusliigan runkosarjan voittotaistelua ajatellen kenties ratkaisevan tappion lauantaina Huittisissa. Ailahtelevasti pelannut vierasjoukkue hävisi viiden erän taistelun LP-Vampulalle 2–3.

Vaikka tappio oli karvas, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen suhtautui siihen tapansa mukaisesti stoalaisesti.

– Jatkoa ajatellen tämä tappio saattoi olla hyvä herätys. Olemme harjoitelleet pitkään vajaalla ryhmällä. Osa pelaajista on siksi päässyt liian helpolla.

Oli kuitenkin lähellä, ettei LP Viesti olisi ottanut täyttä pistepottia. Avauserän voiton jälkeen joukkueella oli toisessa erässä peräti viisi eräpalloa, mutta ratkaisut jäivät kevyiksi.

– Yhdestä pisteestä kiinni, että olisimme nyt jo syöneet ja matkalla Saloon. Mutta emme olisi sitä todellakaan ansainneet, Lemminkäinen kertoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Lauantaina LP Viestin vajaa harjoittelu näkyi helpoissa palloissa, joita LP Viestillä oli suuria vaikeuksia tappaa.

– Ei tätä pidä miettiä liikaa vaan ottaa opiksi. Kaipasin erityisesti ”likaisen työn” tekijöitä varmistuksessa ja puolustuksessa, Lemminkäinen pohti.

Lemminkäisen mukaan oikea puolustusasenne oli vain Jessica Kososella. Toisaalta miinukselle jääneen Kososen muut osa-alueet pettivät. LP Viestiltä puuttui ottelusta hyvän alkuvuoden pelannut yleispelaaja Linnea Kuusela, jota olisi tarvittu kipeästi, kun Elena Bechevallakaan ei kulkenut.

Toinen poissaolija oli ykköspassari Viktoriia Tuchashvili. Hänen paikkaajansa Saana Virtanen ei ole vielä pystynyt kääntämään tiukkoja otteluita voitoksi. Lauantaina LP Viestin vastaanottoprosentti oli 46, mutta hyökkäysprosentti vain 32. Tuchashvilin puuttuminen on näkynyt erityisesti keskipelaaja Anna Czakanin tehoissa.

– Saanalle tuli toki huonoja passeja, mutta hän loi paljon myös yksi vastaan yksi -tilanteita, jolloin vastuu siirtyy hyökkääjälle, Lemminkäinen puolusti ja muistutti, että Virtanen oli ennen Tuchashvilin loukkaantumista itse kuukauden sivussa.

– Saanakaan ei ole ehtinyt harjoittelemaan kunnolla, kun olemme olleet koko ajan reissussa. Eikä se polvi parane, jos joutuu pelaamaan koko ajan.

Verkon toisella puolella LP-Vampulan peliä pyöritti edelliset kaksi kautta LP Viestiä edustanut Pipsa Roivainen.

Roivaisen Salon vuodet menivät täysin ohi vakavan sairauden vuoksi. Lauantaina hän sai näyttöpaikan ja oli yksi joukkueen parhaista.

– Kun tietää hänen menneisyytensä, niin jo se on hienoa, että hän pystyy ylipäätään pelaamaan, Lemminkäinen kertoi.

Kentän paras pelaaja oli kotijoukkueen laituri Cassidy Baird, joka takoi viidennessä erässä vastaansanomattomat tehot 6/+5.

Sarjataulukossa kolmantena jatkavan LP Viestin kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun ex-salolaisen Ismo Tuomisen Helsinki Volley tulee isolta kirkolta kauppalaan.

Pelaajapulasta kärsivälle LP Viestille lisähaasteita tuo se, että Akatemia-joukkue pelaa oman ottelunsa ennen liigaottelua. Näin ollen useampi pelaaja on kokoonpanossa kummassakin ottelussa.

Lauantaina LP Viestillä oli vain neljä vaihtopelaajaa kun kakkoslibero Anna Syrjäläkin puuttui. Penkillä olivat kentälle tauon jälkeen vaihdettu Kaisa Nyman sekä juniori-ikäiset Anna Johtela (syntynyt 2005), Irina Mäkinen (2006) ja Selma Nikkanen (2007).

Naisten Mestaruusliiga: LP-Vampula–LP Viesti 3–2 (21–25, 30–28, 20–25, 25–16, 15–9)

LP-Vampulan pisteet/plusmiinus: Pipsa Roivainen (passari) 9/+5, Cassidy Baird 25/+17, Emilia Tyynismaa 5/+3, Kristiana Petrova 10/-3, Laura Laukkanen 14/+11, Milja Raitis 1/0, Julia Seikkula 10/+4. Libero Mia-Maria Jokisen vastaanottoprosentti: 26.

LP Viesti: Jessica Kosonen 13/-3, Jenni Jantunen 2/0, Anna Czakan 9/1, Iina Andrikopoulou 25/+12, Kaisa Nyman 2/-1, Saana Virtanen 3/+2 (passari), Elena Becheva 16/+3. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 54

Hyökkäysprosentit: 33–32
Vastaanottoprosentit: 38–46
Torjunnat: 16–7
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 10/13–9/14

OHO!

Otteluun sai ottaa alle vuorokauden varoitusajalla yleisöä. Lopulta vain 63 katsojaa rohkeni paikalle.

LP Viestin seuraava ottelu: sunnuntaina LP Viesti–Helsinki Volley Salohallissa kello 17.