Saamaton TPS hävisi Lukolle – ”Nyt tämän läpsyttelyn on loputtava”

0
TPS:n Ruben Rafkin ei säästellyt sanojaan Lukko-tappion jälkeen. (Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

TPS:sta ei perjantaina ollut haastamaan voitosta voittoon tällä hetkellä etenevää Rauman Lukkoa, ja hallitseva mestari otti Liigassa jo 12. peräkkäisen voittonsa luvuin 4–1.

– Nyt tämän läpsyttelyn on loputtava. Meillä ei tänään ollut palaakaan, ei yhtään mitään annettavaa. Pelasimme todella huonon pelin, TPS-puolustaja Ruben Rafkin latasi.

– Joka jätkällä on nyt peiliin katsomisen paikka. Meillä ei ehkä ole maailman taidokkain tai isoin joukkue, mutta ne voi korvata taistelulla. Mutta jos ei edes taistele, ei ansaitse pelata tätä peliä. Ja tänään me emme taistelleet.

– Lukolta en halua ottaa mitään pois. He pelasivat todella hyvin. Me vain olimme täysin saamattomia.

Kolme lisäpistettä kasvatti raumalaisten etumatkan Palloseuraan jo viiteen pisteeseen. Lukko jatkaa sarjataulukossa kuudentena, TPS seitsemäntenä.

TPS:lle tarjottiin ottelun alkuhetkillä onnistumismahdollisuuksia ylivoimalla.

Mikko Petman otti jo ottelun ensimmäisellä minuutilla 2+10 -minuuttisen laitataklauksesta ja Artem Zagidulin pari minuuttia myöhemmin maalivahdille harvinaisen koukkausjäähyn. TPS-ylivoima oli kuitenkin yhtä tehoton kuin viikon edellisessä ottelussaankin.

Lukko sen sijaan ei paljon aikaillut, kun se vuorostaan pääsi ylivoimalle. Arttu Ilomäen, Linus Nymanin ja Sebastian Revon mailat sanoivat klap-klap-klap ja Andrei Karejev sai kaivaa kiekon pussista.

Muutama minuutti myöhemmin tilanne toistui – ja niin toistui myös lopputulos. Johan Ivarsson ehti tällä kertaa istua jäähyboxissa vain 12 sekuntia ennen kuin kiekko oli jälleen Revon toimesta Karejevin takana.

– Vastustaja teki ylivoimamaalit, ja me emme. Emme muutenkaan olleet valmiit pelaamaan, kamppailemaan ja maksamaan hintaa. Pelistämme puuttuivat kaikki voittoon tarvittavat asiat, Rafkin sanoi.

Jo avauserässä alkoi näyttää siltä, että TPS:sta ei todellakaan ole kovakuntoisen Lukon haastajaksi.

Eipä silti, ei ole viime aikoina ollut muistakaan joukkueista. Hallitseva mestari aloitti kauden vaisusti, mutta oli ennen perjantaita jo tehnyt seuraennätyksen voittamalla 11 ottelua putkeen.

Lukko laukoi avauserässä liki kaksi kertaa enemmän kuin TPS (18–10). Raumalaiset myös näyttivät olevan jokaisessa tilanteessa puoli askelta TPS-pelaajien edellä.

Sama tahti jatkui toisen erän alussa. Erä ei ehtinyt vanheta kuin pari minuuttia ennen kuin Repo iski illan kolmannen osumansa.

TPS sai lopulta kuparisen rikki ylivoimapelin päätteeksi. Teknisesti Jack Rodewaldin maalin edestä tekemä osuma ei ollut ylivoimamaali, sillä Lukko oli saanut kymmenen sekuntia aikaisemmin täydet viisi miestä kaukaloon, mutta käytännössä maali syntyi ylivoimapyörityksen päätteeksi.

Lukko kasvatti kuitenkin jälleen johtonsa kolmeen osumaan, kun Anrei Hakulinen spurttasi ylivoimalla läpi koko kentän kuin aikoinaan TuTo-paidassa ja niittasi kiekon maalin takaylänurkkaan.

Päätöserään TPS vaihtoi maalivahtia ja maalin suulle luisteli Eetu Anttila. Tämä pitikin maalinsa koskemattomana, vaikka joutui torjumaan Julius Mattilan rankkarinkin.

Ottelun loppupuolella Jonne Tammela otti vielä nyrkkeilyottelun Hakulisen kanssa ja molemmat pääsivät ennenaikaiseen suihkuun.

– Kun peli oli 4–1, se oli käytännössä ohi. Vastustaja pelasi kolmannen erän puolivaloilla, mutta me emme silti saaneet mitään aikaiseksi, Rafkin sanoi.

– Nyt jokaisen pitää katsoa pitkään peiliin ja pistää joukkue kaiken muun edelle. Kaikille tulee huonoja päiviä ja jokainen tekee virheitä, mutta taistelun on aina löydyttävä.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä