Saloon tulee Turun Konekeskuksen suurmyymälä – IKH-jälleenmyyjä palkkaa vajaat kymmenen työntekijää

0
Turun Konekeskus Oy:n varatoimitusjohtaja Heikki Huotari sanoo yrityksellä olevan Salossa jo valmiiksi asiakkaita, jotka ovat toivoneet myymälää Saloon.

Turun Konekeskus avaa Salon Meriniittyyn uuden suurmyymälän.

Muutostyöt Meriniitynkadulla sijaitsevassa vuokrakiinteistössä ovat alkamassa. IKH-jälleenmyyjänä toimivan Turun Konekeskuksen uusi liike tulee K-Rauta Meriniityn entisiin tiloihin. Myymälä on tarkoitus avata huhti-toukokuun aikana.

Turun Konekeskus Oy:n varatoimitusjohtaja Heikki Huotarin mukaan uuden myymälän rekrytoinnit aloitetaan välittömästi. Toiveena on palkata myös paikallisia työntekijöitä, jotka tuntevat jo Salon alueen asiakkaiden tarpeet.

– Olemme parhaillaan tekemässä työpaikkailmoitusta. Haemme muun muassa myymäläpäällikköä sekä varastotyöntekijää ja myyjiä eri osastoille. Kaikkiaan tässä vaiheessa tarvitaan vajaat kymmenen uutta työntekijää, Huotari sanoo.

Turun Konekeskus Oy on työkoneiden ja traktoreiden maahantuontiin ja myyntiin erikoistunut suomalainen perheyritys. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat maataloudessa ja kiinteistönhoidossa käytettävät koneet, työkalut, varaosat ja pienkoneet.

Turun Konekeskuksella on Turussa yksi suurmyymälä. Lisäksi yrityksellä on 13 konemyynnin toimipistettä ympäri Suomen.

Turun Konekeskuksen liikevaihto oli viime vuonna noin 67 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa on yli 60 henkilöä.

Turun Konekeskus on toiminut IKH:n työkalu- ja varaosakumppanina vuodesta 2007 alkaen. Yrityksestä tuli Turun alueen ainoa IKH-jälleenmyyjä vuonna 2019. Yritys edustaa myös muita merkkejä, kuten Hondaa, Millwaukeeta, Helly Hansenia ja Sieviä.

Huotari sanoo yrityksen laajentavan toimintaansa Saloon monesta eri syystä.

– Salo on meille looginen laajenemissuunta. Salossa on parhaillaan positiivinen vire ja maatalouden kannalta alue on merkittävä.

– Lisäksi paikalliset asiakkaat ovat toivoneet meiltä myymälää Saloon, Huotari jatkaa.

Huotarin mukaan yritys pystyy nyt vastaamaan toiveisiin olemalla entistä lähempänä asiakkaita.

IKH eli Isojoen Konehalli Oy tuo maahan muun muassa työkaluja, koneita, traktorien ja työkoneiden varaosia ja tarvikkeita, hydrauliikkaa, suojaimia, työvaatteita, kiinnikkeitä, maatalousrenkaita ja akkuja yli 30 eri maasta.

Tuotevalikoimaan kuuluu lähes 60 000 nimikettä. Myynti Suomen markkinoille tapahtuu jälleenmyyjäverkoston kautta.

IKH:lla ei ole parhaillaan Salossa jälleenmyyjää.

Turun Konekeskuksella on Turussa yksi suurmyymälä. Nyt se avaa toisen myymälän Saloon.