Suosikista tuli haastaja – kummatkin kärkiottelut hävinneen LP Viestin ote on kirpoamassa

0
Passari Saana Virtasen ja keskipelaaja Anna Czakanin yhteistyössä on vielä paljon parannettavaa. Kuva lauantain WoVo-ottelusta.

LP Viesti hävisi viikon kummatkin kärkiottelut ja menetti asemansa Mestaruusliigan runkosarjan kärjessä.

Keskiviikkona Kangasalalla LP Viesti sai heikolla ottelulla pisteen, mutta sunnuntaina Kuusamossa heikko peli ei riittänyt edes erävoittoon. Pölkky voitti 3–0 ja nousi LP Viestin edelle kahden pisteen erolla. Ottelun enemmän pelannut LP Kangasala on sarjakärjessä myös kaksi pistettä LP Viestin edellä.

– Meillä on edelleen kakkossija omissa käsissä. Runkosarjan voittoon tarvitaan varmaan Kangasalalta apuja kun he kohtaavat Pölkyn, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen mietti.

– Mutta pelejä on paljon jäljellä, ja meidän pitää tehdä jokaisessa ottelussa täysi työ kolmeen pisteeseen, Lemminkäinen lopetti spekuloinnin.

Sunnuntaina Kuusamossa LP Viestillä oli Lemminkäisen mukaan kaksi hyvää asiaa: Vastaanotto ja Elena Bechevan hyökkäyspelaaminen.

LP Viesti jäi avauserässä miinukselle, mutta vei silti erän jatkopalloille. Toinen erä oli Pölkyn näytös ja kolmannessa LP Viesti roikkui kotijoukkueen kyydissä loppuun asti.

– Pelin taso ei ollut hirveän hyvä. Pölkky oli hyvä vain toisessa erässä, Lemminkäinen näki.

LP Viesti oli Pölkkyä jäljessä hyökkäyspelaamisessa. Pölkyn ulkomaalaiskuusikko takoi tasaista tulosta niin keskeltä kuin laidasta.

– Pölkyn pelaajat ovat meitä pidempiä ja ulottuvampia. Se oli meidän laitureille iso haaste. Olemme lyhyt joukkue, Lemminkäinen myönsi.

Toinen iso ero tuli passipelaamisessa. Vaikka LP Viestin vastaanotto toimi, Viktoriia Tuchashvilia ykköspassarina tuuraava Saana Virtanen ei pystynyt pelaamaan juurikaan keskihyökkäyksiä. Se taas teki LP Viestin laiturien pelaamisesta haastavaa. Pölkyn passari Jalissa Trotter taas ruokki hyökkääjiä monipuolisemmin.

LP Viestin avainpelaajista Jessica Kosonen (5/-6) ja Anna Czakan (2/-3) jäivät miinukselle.

– Emme kestä sitä varsinkaan kärkiottelussa, että maajoukkuepelaajamme ovat miinuksella, Lemminkäinen kertoi.

– Toisaalta Jessica hoiti vastaanoton helvetin hyvin, hän muistutti.

Ensimmäistä kertaa sitten viime kevään mestaruusottelun Kuusamon liikuntahallissa pelannut LP Viesti lähti ottelun jälkeen lumipyryssä kohti Oulun lentokenttää.

Jos sää sen salli, paluulento laskeutuu kello 23 Helsinki-Vantaalle. Maanantai on joukkueella lepopäivä ja tiistaina aamuyöllä kello 4 alkaa matka kohti Istanbulia ja Mestarien liigan ottelua maailmantähtiä vilisevää VakifBankia vastaan.

Istanbulin reissun jälkeen ensi viikonloppuna on vuorossa Suomen cupin finaaliturnaus Tampereella. Seuraava liigaottelu on vasta 29. tammikuuta Huittisissa.

Naisten Mestaruusliiga: Pölkky–LP Viesti 3–0 (26–24, 25–15, 25–20)

Pölkyn pisteet/plusmiinus: Molly Lohman 6/+4, Carlyle Nusbaum 11/+4, Adeja Lambert 14/+4, Linda Andersson 5/+4, Jalissa Trotter (passari) 3/+2, Julie Lengweiler 12/+8. Libero Sanna Häkkisen vastaanottoprosentti: 38.
LP Viesti: Jessica Kosonen 5/-6, Jenni Jantunen 1/+1, Anna Czakan 3/-2, Iina Andrikopoulou 13/+5, Kaisa Nyman 5/+3, Saana Virtanen (passari) 0/-1, Elena Becheva 15/+6, Linnea Kuusela 2/+2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 60.

Hyökkäysprosentit: 41–34
Vastaanottoprosentit: 60–48
Torjunnat: 7–7
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 5/5–3/8

OHO!

Pölkyn kotimaiset pelaajat eivät tehneet ainuttakaan pistettä.

LP Viestin seuraava ottelu: to 20.1. Mestarien liigaa VakifBank–LP Salo Istanbulissa kello 18 Suomen aikaa.