On syytäkin olla ylpeä – LP Salo sai VakifBankin kotiyleisön buuaamaan kahdessa erässä

0
LP Salo lähtee päät pystyssä Istanbulista kohti Tampereella lauantaina odottavaa Suomen cupin välierää. (kuva: CEV)

Kun hallitseva maailmanmestari VakifBank johti lentopallon naisten Mestarien liigan kotiotteluaan LP Saloa vastaan toisessa erässä 9–7, vaihtoivat salolaiset täysin kotimaiseen pelaajaseitsikkoon. Kyseinen seitsikko – lisättynä syöttämässä käyneellä 16-vuotiaalla Irina Mäkisellä – pelasi ottelun loppuun.

Tämän noin puolentoista erän mittaisen jakson LP Salo hävisi vain seitsemän pisteen erolla. Ja kyseinen seitsemän pistettä on todellakin ”vain”.

Kaisa Nymanin ollessa torjuntavaihdossa oli joukkueen vanhin pelaaja kentällä Jessica Kosonen, 24 vuotta. Konkariosastoa edusti siinä vaiheessa myös 23-vuotias Iina Andrikopoulou. Kukaan muu pelaajien kuusikosta ei ole täyttänyt vielä 21 vuotta.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen totesikin olevansa ylpeä joukkueestaan. Syystä olikin.

–  Kahdessa viimeisessä erässä pelaaminen oli jopa loistavaa, kaikki osa-alueet toimivat hyvin, kehui Lemminkäinen Lentopalloliiton tiedotteessa.

Ylen välittämästä lähetyksestä bongasi iloisena asiana sen, että urheilukatsomossa oli yleisöä. LP Salon kannalta oli puolestaan hyvinkin positiivinen merkki, että katsojat pistivät vastustajalle painetta buuaamalla salolaispelaajien syötöille. Näin tapahtui, kun toinen erä oli vielä niinkin tiukassa tilanteessa kuin 20–19 ja kolmas 21–20.

– Kova saavutus on sekin, että saimme kotiyleisön viheltämään meille kahdessa viimeisessä erässä. Ei meitä ole aiemmin sillä vielä täällä palkittu, Lemminkäinenkin huomioi.

Yleispelaaja Linnea Kuusela teki sen taas. Hän tuli oivallisesti vaihdosta kentälle Elena Bechevan tilalle toisessa erässä. Salohallin VakifBank-ottelussa hänet palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana, ja onnistuminen omaan tasoon nähden oli Istanbulissa erinomainen.

– Mielestäni oikein hyvä peli meiltä. Tavoite oli parantaa viime kerrasta ja haastaa heitä paremmin. Onnistuttiin siinä, Kuusela mainitsi.

– Linnealta hieno sisääntulo toisessa erässä ja hieno peli loppuun asti. Myös Saanan (Virtanen) passipeli oli erinomainen, tämä oli häneltä ensimmäinen peli tällä tasolla, Lemminkäinen suitsutti.

On toki totta, että VakifBankilta saivat merkittävien Turkin liigan ottelujen keskellä huilivuoron Ruotsin tähtihakkuri Isabelle Haak ja huippukeskipelaaja Zehra Günes, ja loukkaantuneena oli ykköspassari Cansu Özbay. Samaan aikaan olivat kuitenkin LP Salolta sivussa omalle joukkueelleen vähintään yhtä tärkeät pelaajat eli Anna Czakan ja Viktoriia Tuchashvili.

Poissaolot näkyivät molemmilla joukkueilla jossain määrin, mutta minkään ei pidä viedä pois salolaisten saavutuksia.

– Paljon paremmin pystyttiin haastamaan kuin Salossa. Ensimmäisessä erässä oli pallon tappaminen todella vaikeaa. Sinänsä meidän lyönneissä ei ollut tuossakaan vaiheessa mitään vikaa, vastustaja oli vain erinomainen, Lemminkäinen muistutti.

NAISTEN MESTARIEN LIIGA

VakifBank–LP Salo 3–0 (25–9, 25–21, 25–20)

VakifBankin pisteet/plusmiinus: Buket Gülübay (passari) 2/+2, Chiaka Ogbogu 20/+16, Melis Gurkaynak 5/+1, Gabriela Braga Guimaraes 13/+9, Meryem Boz 14/+8, Michelle Bartsch-Hackley 8/+3. Liberojen vastaanottoprosentti: Selin Adali 55, Aylin Acar 60.
LP Salo: Jessica Kosonen 10/+4, Jenni Jantunen 1/-2, Iina Andrikopoulou 12/+4, Kaisa Nyman 2/+1, Saana Virtanen (passari) 0/-1, Elena Becheva 1/-6, Linnea Kuusela 5/+2, Irina Mäkinen (passari) 0/0. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 43.

Hyökkäysprosentti: 49–29
Vastaanottoprosentti: 61–39
Torjuntapisteet: 12–4
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 7–2/12–3

Tuomarit: Jevgeni Makshanov (Venäjä), Eldar Zulfugarov (Azerbaidzhan)
Yleisöä: 1 645

OHO!

LP Salo pelasi Mestarien liigassa kuudetta kertaa turkkilaisjoukkuetta vastaan. Nyt se pääsi ensimmäistä kertaa kahdessa erässä vähintään 20 pisteeseen.

Lohkon tilanne neljän ottelukierroksen jälkeen:

1) VakifBank 12 pistettä
2) Monza 9
3) Mulhouse 3
4) LP Salo 0

LP Salon jäljellä olevat Mestarien liigan ottelut: 3.2. LP Salo–Mulhouse, 15.2. LP Salo–Monza.

LP Viestillä matkailu avartaa, mutta sillä on koronahintansa