TPS:n kotiinpaluu toi helpottavan voiton – ”Sairastelut näkyivät joidenkin pelaajien otteissa”

0
TPS-vahti Andrei Karejev esitteli mailatekniikkaansa. (Kuva: TS/Jori Liimatainen)

TPS pelasi keskiviikkona Turkuhallissa ensimmäisen kerran liki kolmeen viikkoon ja otti pitkän rikkonaisen jakson jälkeen helpottavan 2–1-voiton Ässistä. Samalla TPS tasoitti kauden keskinäiset ottelut 3–3:een.

– Helpottava voitto ja tärkeät kolme pistettä. Pelissä näkyi paljon hyviä asioita, mutta vastaavasti myös paljon kehitettävää, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

– Sairastelut näkyivät joidenkin pelaajien otteissa, eivätkä kaikki olleet ihan täydessä iskussa. Se on tietysti inhimillistä. Löysimme kuitenkin taas keinon ja tavan voittaa, ja se on tärkeintä.

Molemmilla joukkueilla oli ollut ennen keskiviikkoa allaan heikko jakso. TPS oli voittanut viimeisistä yhdeksästä ottelustaan vain yhden ja kuuden ottelun tappioputkessa kyntänyt Ässät ei ollut vielä tämän vuoden puolella voittanut yhtään ottelua.

TPS johti vielä joulukuussa sarjaa, mutta seitsemän ottelun tappioputki ja koronasta johtuneet ottelusiirrot olivat pudottaneet sen jo sarjataulukossa säälipelijarisijalle kahdeksan. Ässät oli kaukana takana sijalla 13.

Kolme lisäpistettä nosti TPS:n ylemmän pudotuspeliviivan tuntumaan tasapisteisiin HPK:n kanssa. Ässille seitsemäs peräkkäinen tappio merkitsi entistä tiukempaa jämähtämistä Liigan kellariin.

TPS lähti ottelun ensimmäiseen vaihtoon nelosketjullaan Jack RodewaldJuhani JasuEetu Liukas, joka oli saanut tehtäväkseen pitää porilaisten ykkösketjun kurissa. Ässät pysyikin avauserän ajan pois maalinteosta, mutta ei kiekkoa maaliin saanut Palloseurakaan. Erän ainoa tilastomerkintä oli Eemil Viron kahden minuutin jäähy.

Heti toisen erän alkajaisiksi TPS sitten lopultakin osui.

Tyler Steenbergen karvasi kiekon upeasti hyökkäyspäässä itselleen, syötti Aarne Intoselle, ja tämä tarjoili sen saman tien maalin eteen yksin jätetylle Jonne Tammelalle. TPS:n toiseksi paras maalintekijä ei sellaisesta paikasta usein epäonnistu, eikä epäonnistunut nytkään. Osuma oli Tammelan kauden yhdeksäs.

– Intosen ketju pelasi todella hyvän pelin. Heillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, Ahokas sanoi.

Reilu minuutti avausosuman jälkeen Ässät joutui jo turvautumaan aikalisään, kun kiekko oli toistamiseen Konstantin Volkovin selän takana. Mitch Hults heitti kiekon maalille ja Jaedon Descheneau ohjasi sen Volkovin edestä sisään.

Aikalisä ei Ässien peliä piristänyt, mutta kymmenen minuuttia myöhemmin sekin onnistui silti maalinteossa.

TPS pelasi ylivoimaa, kun Eemil Erholtz onnistui vajaalla kaventamaan ottelun. Harmittava takaisku kuumensi Descheneaun niin, että tämä löi mailansa päreiksi maalikehikkoon ja otti tempusta jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä.

TPS:n alivoima kesti kuitenkin senkin jäähyn – niin kuin kaikki ottelun neljä alivoimaansa. TPS-maalilla Andrei Karejev torjui ottelussa 31 laukausta, kun Ässien Volkov selvisi 24 torjunnalla.

TPS pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun raumalaisittain historiallisessa 11 ottelun voittoputkessa purjehtiva Lukko saapuu Turkuun.

– Lukko on meille hyvä haaste ja saamme varmasti esittää parastamme. Lukon materiaali on hyvä ja he myös pelaavat tällä hetkellä erittäin hyvin. Tiukka peli on luvassa, Ahokas sanoi.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä