Tuulenpuuska pyyhkäisi pystypaikalla Seppälän haaveet sijoituksesta kärkikolmikkoon – ”Olosuhde muuttui vähän hankalaksi”

0

Suomen Tero Seppälä sijoittui kuudenneksi ampumahiihdon miesten maailmancupin yhteislähtökisassa Italiassa. Yhteensä kolme sakkoa Anterselvassa ampunut Seppälä hävisi 15 kilometrin kilpailun voittaneelle Saksan Benedikt Dollille minuutin ja 42 sekuntia.
Sijoitus on Seppälän uran toiseksi paras maailmancupissa. Hän on parhaimmillaan ollut tällä kaudella viides kaksi kertaa, Ruotsin Östersundin takaa-ajossa ja viime viikolla Saksan Ruhpoldingin pikakilpailussa.
Toinen Anterselvassa oli Dollille runsaat 31 sekuntia hävinnyt Norjan Johannes Bö ja kolmas tämän maanmies Sturla Holm Lägreid (-1.28,8).
Doll pohjusti kauden ensimmäisen voittonsa viimeisen ampumapaikan puhtaalla ammunnalla. Pystyammuntaan ensimmäisenä tullut Bö ampui yhden laukauksen ohi ja putosi Dollin taakse.

Tuulenpuuska pyyhki kaksi kutia ohi

Seppälä oli matkalla kolmen parhaan joukkoon vielä viimeisellä pystyampumapaikalla. Hän ampui kolme ensimmäistä laukausta pikavauhtia tauluihin, mutta sen jälkeen tullut tuulenpuuska pyyhkäisi kaksi viimeistä kutia ohi, ja Seppälä joutui ladulle sakkokierroksille.
– Ei jäänyt ainakaan yrityksestä kiinni, eikä niinkään se sijoitus ollut mielessä, että sen takia olisi mennyt ohi, vaan kyllä se olosuhde muuttui vähän hankalaksi ja muutkin ampui sakkoja, Seppälä kertoi tiedotteessa.
Seppälä lähti viimeiselle kolmelle kilometrille neljäntenä Dollin, Bön ja Lägreidin jälkeen. Hänen takanaan peesanneet Ranskan Antonin Guigonnat ja Norjan Sivert Guttorm Bakken ohittivat suomalaisen lopussa.
– Harmillista, kun vielä viimeisellä puolella kilometrillä ranskalaisen kanssa meni sukset ristiin ja kaaduin rähmälleni. Meni mahdollisuudet nelossijaan ja sitä vähän voivottelinkin loppusuoralla, Seppälä muisteli.
Hiidensalolle uusi kokemus

Ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin yhteislähtöön kelpuutettu Olli Hiidensalo oli Anterselvan 15 kilometrillä 16:s kärjestä kaksi minuuttia ja 45 sekuntia jääneenä. Hän ampui neljä sakkoa.
– Jos kolmella sakolla olisi selvinnyt, niin olisi ollut mahdollisuudet taistella kymppisakkiin. Se olisi ollut vielä parempi, mutta kyllä tämäkin on myös ehdottomasti hyvä, kiitteli Hiidensalo, joka on tällä kaudella hinannut maailmancup-uransa toistaiseksi parhaaksi sijoituksekseen Hochfilzenin pikakisan 11. sijan.
Anterselvan 15 kilometriä oli miesten viimeinen henkilökohtainen maailmancup-kilpailu ennen helmikuun alussa alkavia Pekingin olympiakisoja.

Naisten viestijoukkue yhdeksäs – Norjalle cupvoitto

Suomen naisten viestijoukkue on sijoittunut Italiassa ampumahiihdon maailmancupin 4×6 kilometrin kisassa yhdeksänneksi. Nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen hävisi Anterselvassa voittajamaalle Norjalle minuutin ja 19 sekuntia.
Kilpailussa toinen oli Venäjä voittajalle vajaat 25 sekuntia hävinneenä. Kolmas oli Ranska (-32,6).

——————————–
Korjattu uutista klo 19.10: Toinen kappale 2. virke: po. Saksan Ruhpoldingin pikakilpailussa, ei Saksan Oberhofin pikakilpailussa

Reima Rautiainen

STT

Kuvat: