Tyks vakinaistaa yli sata määräaikaista

0

Turun yliopistollinen keskussairaala vakinaistaa määräaikaista hoitohenkilöstöä.

Yhteensä Tyksin eri toimialueilla vakinaistetaan 122 aiemmin määräaikaista tehtävää. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyin vakanssipaketin tällä viikolla.

– Haluamme sitouttaa työntekijämme ja saada heidät pysymään Tyksissä ajassa, jolloin koko sosiaali- ja terveydenhoitoalalla on suuri pula työntekijöistä. Henkilöstön työhyvinvointi on meillä kaiken perusta ja potilaiden hyvinvoinnin lähtökohta, Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Vakinaistettaviin kuuluu muun muassa 75 sairaanhoitajan, 29 kätilön sekä laboratoriohoitajien, röntgenhoitajien ja lähihoitajien tehtäviä.

Tällä hetkellä noin viidennes Tyksin hoitohenkilöstöstä eli noin 1100 henkilöä on määräaikaisissa työsuhteissa. Merkittävä osa on vakinaisen henkilön sijaisena. Osa on määräaikaisena omasta pyynnöstään tai työskentelee määräaikaisessa projektissa.

Nyt perustettavat vakinaiset tehtävät liittyvät ennen vuotta 2019 aloittaneiden pitkien, eri syihin perustuvien määräaikaisten työsuhteiden vakinaistamiseen. Hoitohenkilöstöstä eläköityy vuosittain noin sata ammattilaista.

Koronapandemian pitkittyminen on vaikuttanut monella tavalla henkilöstön jaksamiseen, mutta sairaanhoitopiirin toiminta on pystytty pitämään ”laaja-alaisesti ylhäällä”, sanoo piirin johtaja Matti Bergendahl.

– Ennusteen mukaan vuosi 2021 näyttää olevan taloudellisesti meille sairaanhoitopiirissä oikein hyvä ja onnistuimme myös toiminnallisesti hienosti.

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän vuoden 2021 tuloksen arvioidaan tämänhetkisen ennusteen mukaan nousevan selvästi ylijäämäiseksi. Alustavien tilinpäätöstietojen mukaan ylijäämää tulisi noin 12 miljoonaa euroa. Kuntayhtymä arvioi jäsenkuntien laskutuksen alittuvan 24,3 miljoonalla eurolla verrattuna vuoden 2021 talousarvioon.

Piirissä hoidettiin viime vuonna 22 700 potilasta, mikä on melkein kymmenen prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Hoitoon pääsyä odottaa 900 potilasta enemmän kuin vuonna 2020 samaan aikaan. Hoitoon pääsyn mediaani on 37 vuorokautta. Vuonna 2020 se oli 36 vuorokautta.