Työvoimapulasta kärsivään Saloon etsitään uusia työntekijöitä virtuaalisella rekrytointitapahtumalla – ”Haluamme herätellä sitä samaa imagoa, mikä Salolla oli aiemmin”

7
Tommi Virtanen (vas.) ja Maija Pirvola Yrityssalosta kertoivat keskiviikkona "Töihin Saloon" -rekrytointitapahtumasta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Yrityssalo kumppaneineen haluaa vastata Saloa riivaavaan työvoimapulaan rekrytointitapahtumalla. Koronatilanteen vuoksi verkossa järjestettävä ”Töihin Saloon” -tapahtuma pidetään tiistaina 8. helmikuuta kello 10–16.

Yrityssalon kanssa rekrypäivää ovat järjestämässä yhteistyössä LähiTapiola Etelä, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Salon kaupungin työllisyyspalvelut ja työllisyyden kuntakokeilu ja alueen oppilaitokset.

– Haluamme herätellä sitä samaa imagoa, mikä Salolla oli aiemmin eli, että täällä yritystoiminta on vireää, yritykset kasvavat ja täällä on työpaikkoja tarjolla. Ja jospa sitä kautta saisimme muuttamaan uusia ihmisiä työn perässä Saloon, Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola sanoo.

Vaikka ”Töihin Saloon” joudutaan järjestämään koronan vuoksi virtuaalisesti, on kolikolla myös kääntöpuolensa: verkkotapahtuma mahdollistaa työnantajille rekrytoinnin myös muutenkin kuin paikallisesti.

– Verkkotapahtumaan on helppo osallistua, vaikka asuisi Rovaniemellä, Yrityssalon erityisasiantuntija Juha Metsänoja kiteyttää.

Salolaisyrityksiä on ilmoittautunut rekrypäivään tällä hetkellä 37 ja työnhakijoitakin 98. Työnantaja ja -tekijähaku tapahtumaa varten jatkuu aivan viimeisiin päiviin asti.

– Tapahtuma on avoin kaikille työnantajille, joilla on tarve löytää työlle tekijät ja kaikille työnhakijoille mukaan lukien kesätyötä hakevat, jotka pohtivat työpaikan vaihtoa ja joita kiinnostaa uudet työmahdollisuudet. Ei siis vain työttömille työnhakijoille, Metsänoja painottaa.

Salossa oli joulukuussa uusia avoimia työpaikkoja lähes 850, ja rekrytapahtuman tavoitteena onkin tuoda esille Salossa avoinna olevia eri toimialojen työpaikkoja. Salolaistyönantajat etsivät kuumeisesti monenlaisia työntekijöitä palkkalistoilleen: kokoaikaisia, osa-aikaisia, kausityöläisiä sekä vuokratyöläisiä.

– Tapahtumassa olevat työnantajat edustavat hyvin erilaisia aloja, muun muassa teollisuutta sekä palvelu- ja ravintola-alaa. Myös Salon kaupunki on mukana. Uskon, että saamme yrityksiä mukaan vielä lisää, Yrityssalon erityisasiantuntija Tommi Virtanen sanoo.

Tapahtumassa yrityksillä on mahdollisuus rekrytoida myös nuoria kesätyöpaikkoihin sekä opiskelijoita harjoittelupaikkoihin.

– Haluamme yhdistää opiskelijat ja työntekijät tilanteesta riippumatta ja mahdollistaa opiskelijoille sujuvan siirtymän työelämään. Nuorten työllisyys on kärsinyt muita ikäluokkia enemmän koronapandemian aikana. Pahinta, mitä nuorelle voi tapahtua on, että nuori ei pääse kokeilemaan työelämää, Metsänoja sanoo.

Yrityssalo julkaisee sivuillaan ja Tavata-verkostoitumisalustalla tapahtumassa mukana olevat työnantajat 1. helmikuuta. Tavata-alusta toimii virtuaalitapahtuman pitopaikkana.

– Alustalla toimiminen on tarkoitus tehdä mahdollisimman helpoksi sekä työnhakijoille että yrityksille. Vuorovaikutteisuus näkyy rekrypäivänä, sillä alustalla on chat-mahdollisuus, mahdollisuus sopia kahdenkeskisiä videoneuvotteluita, yritysesittelyitä sekä muuta erilaista sisältöä kävijöille, kuten video ansioluettelon tekemisestä. Ohjelmaa on luvassa koko päiväksi, Virtanen kertoo.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fantasia
10 kuukautta sitten

Mielikuvilla ei elä – paitsi konsultit.

Olli P.
10 kuukautta sitten

Paljonko Salossa on työttömiä tällä hetkellä? Luulisi heidän joukosta löytyvän tekijöitä avoimiin paikkoihin. Mistä kiikastaa?

Eläkkeellä
10 kuukautta sitten
Reply to  Olli P.

Eläkeputkessa on mukavampaa.

Tammisiltalainen
10 kuukautta sitten

Onko siellä tarjolla myös todellisia työpaikkoja? Ei vain vuokratyöfirmojen ”virtuaalisia” työpaikkoja.

Maija
10 kuukautta sitten

Eivät vuokratyöpaikat ole virtuaalipaikkoja. Lyhytaikaisia voivat olla, mutta jokaisesta työstä voi aina oppia jotain uutta.

Ainakin minä olen vuoratyöpaikassa saanut tehdä oikeasti töitä, ja työnantaja on oikeasti maksanut palkkaa.

Kaupunkilainen
10 kuukautta sitten

Salossa on paljon yli 50-vuotiaita työttömiä, jotka eivät kelpaa työnantajille. Tämä rasismi pois, niin johan työllisyys kohenee ja veroeurot myös.

Mamma vaan
10 kuukautta sitten
Reply to  Kaupunkilainen

On siellä yli 50-vuotiaiden joukossa ihan varmasti henkilöitä, jotka osaavat tai oppivat niitä monia nykyajankin töitä, kun vain ohjataan ja opastetaan. Työmoraalia heillä ainakin on, mikä monilta nuoremmilla puuttuu.

Myös muualta Suomesta heitä löytyisi, kun vain kelpuutetaan työhön. Kuka tai ketkä ottaisivat asiakseen kitkeä ikärasismi avoimia työpaikkoja täytettäessä?