Tyttökissa Ollin seikkailu talvimyrskyssä päättyi onnellisesti Salossa

0
Tyttökissa Olli oli hyvin väsynyt pelastusoperaation jälkeen. Kuva: Minna Viita-aho

Jättimäiseen kuuseen Salon Perttelissä kiivennyt Olli-kissa pääsi turvallisesti takaisin maankamaralle torstaina illalla.

Tapahtumat saivat alkunsa keskiviikkona, kun Minna Viita-aho huomasi nuoren, 8 kuukauden ikäisen kissan livahtaneen ulos talosta ja päätyneen korkealle puuhun, jossa se maukui sydäntäsärkevästi.

Lähinnä sisäkissana elelevällä narttukissa Ollilla ei ole aikaisempaa kokemusta puissa kiipeilystä. Pienikokoinen Olli ehti kärvistellä 20-metrisen kuusen latvassa yli vuorokauden, kunnes isäntäväki kutsui paikalle apua.

Perttelin VPK:n palopäällikkö Jari Vienonen kiipesi urheasti kovassa tuulessa ja lumisateessa huojuvaan kuuseen. Hän pääsi tikkaita pitkin noin seitsemän metrin korkeuteen ja loppumatkan hän kiipesi oksia pitkin.

– Olli oli oikein tuttavallinen. Se tuli nuuskimaan ja naukumaan. Välillä puussa olevat kissat voivat yrittää kovinkin karkuun, kun niitä yrittää pelastaa, Vienonen kertoo.

Vienosen mukaan kissa puussa -pelastustehtäviä ei ole Perttelin VPK:lla kovinkaan usein.

– Ehkä neljä, viisi vuotta sitten olen viimeksi hakenut kissan puusta, hän sanoo.

Minna Viita-aho kertoo olevansa todella kiitollinen Perttelin VPK:lle avusta.

– Emme olisi saaneet kissaa omin avuin sieltä pois. Se oli kyllä todella väsynyt oltuaan kuusessa niin pitkään, hän sanoo.

Viita-aho epäilee kissan pelästyneen ilvestä, joka on viime aikoina nähty alueella.

– Myös koirat ovat käyttäytyneet omituisesti, mikä viittaisi ilveksen läsnäoloon, hän toteaa.