Varsinais-Suomen koronatilanne heikentyy edelleen

7
Ryöpsähtänyt koronatilanne ei näy toistaiseksi sairaalapotilaiden määrässä. Tyksin infektiolääkärin mukaan sairaalahoidon tarve tulee näkymään vasta viiveellä. Kuva: SSS-arkisto.

Varsinais-Suomen koronatilanne on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) mukaan ”ryöpsähtänyt”.

Maakunnassa on kirjattu tällä viikolla yhteensä 1 905 koronatartuntaa. Viime viikon maanantain ja perjantain välisenä aikana uusia tapauksia noteerattiin 1 747 kappaletta.

Tyksin mikrobiologian laboratorio on viime päivinä tutkinut keskimäärin yli 1 200 näytettä vuorokaudessa ja niistä positiivisia on ollut noin 29 prosenttia.

– Emme ole vielä nähneet epidemian huippua. Omikronvariantti on vallannut alaa hyvin nopeasti. Likipitäen kaikki positiiviset näytteet ovat nyt nimenomaan omikronia, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila toteaa tiedotteessa.

– Sairaalahoidon tarve ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi lähtenyt samanlaiseen nousuun kuin tapausmäärät, mutta mahdollinen sairaalahoidon tarve ilmenee vasta noin viikon viiveellä sairastumisesta, hän lisää.

Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on 100 000 asukasta kohden 895,5. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 594,7.

– Koronatartuntoja on todellisuudessa vielä enemmän, sillä kuntien tartunnanjäljitys on ymmärrettävästi pahasti ruuhkautunut. Osaa tartunnoista ei ole vielä ehditty rekisteröidä eikä tartunnan saaneisiin ole siten voitu olla yhteydessä, Marttila sanoo.

Kotona tehtävien testien tulokset eivät luonnollisesti näy näissä luvuissa.

– Pienistäkin oireista on jäätävä kotiin. Suositan tekemään kotitestin, jos suunnittelee tapaavansa tuttavia ja erityisesti henkilöitä, joilla on heikentynyt vastustuskyky. Valitettavasti tilanteemme ei salli nyt kokoontumisia sisätiloissa, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä painottaa tiedotteessa.

Tyksissä on perjantaina 7. tammikuuta hoidossa 21 koronapotilasta vuodeosastoilla, teho-osastolla alle viisi. Uusia tehohoitojaksoja ei ole vuoden 2022 aikana alkanut.

Koko epidemian aikana Varsinais-Suomessa on raportoitu 142 koronan vuoksi menehtynyttä, joiden keski-ikä on 80,6 vuotta.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salolainen
5 kuukautta sitten

Plazassa hengailevat maskittomat nuoret, eikö yhtään hävetä?

Vastuutonta
5 kuukautta sitten
Reply to  Salolainen

Joo, joulunakin tartuntoja toivat nuoret ja heidän kaverit. Useammassa paikassa oli kotibileitä, ja jos yhdellä tartunta, no sen tietää miten siinä kävi.

Kaikki sairastuivat, paitsi yhdessä paikassa oli kolmannen rokotteen saanut. Hän ei saanut oireita, eikä kotitestin mukaan ollut koronaa. Että kai siinä kolmannessa rokotteessa sitten joku taika on.

Marinin opit
5 kuukautta sitten
Reply to  Salolainen

No ne nuoret noudattavat sitä, mitä Marin sanoi: eläkää ja tavatkaa ihmisiä.

Se ei vaan enää päde tämän uuden variantin kanssa.

Jii
5 kuukautta sitten
Reply to  Salolainen

Kun koko pandemian ajan on sanottu, että nuorilla tauti on lievä, niin mitä odottaisit heidän suhtautuvan – juuri noin. Eivät nuoret kylläkään kovin vastuullisia ole, vanhemmille ja sitä kautta myös isovanhemmat voivat saada tartunnan, kun sitä tartutetaan toisiin nuoriin.

Aksu
5 kuukautta sitten

Mitäköhän tässä pitäisi tehdä? Miten tästä päästään takaisin normaaliin elämään?

Korona ei ole menossa pois, eikä sitä pysty tukahduttamaan. Kuten on moneen kertaan sanottu, kaikki tulevat siihen sairastumaan, on sitten rokotettu tai rokottamaton.

Näillä järjettömillä rajoituksilla ei ole mitään virkaa.

Käytännössä mahdotonta
5 kuukautta sitten
Reply to  Aksu

Rajoituksilla on tärkeä virka koronan leviämisen hidastamisessa ja tasaamisessa.
Jos rajoitukset poistettaisiin, korona leviäisi kulovalkean tavoin ja lamaannuttaisi yhteiskunnan.
Sairaalat täyttyisivät, eikä olisi hoitajia eikä lääkäreitä, kun he makaisivat kotona sairaana. Ihmisiä kuolisi turhan takia, kun hoitoa ei saisi ja hoitamattomat sairaudet aiheuttaisivat turhaa kärsimystä ja loppuelämäksi vammautumista. Ja mikä hoitovelka siitä syntyisikään.
Tavara ei kulkisi, kaupoista loppuisi ostettava. Tiet olisivat auraamatta ja hiekoittamatta. Bussit ja junat eivät kulkisi kuin satunnaisesti. Ei voisi olla varma saisiko autoonsa bensaa. Tulipalot saisivat rauhassa roihuta, rikolliset mellastaa jne.

Tarmo
5 kuukautta sitten

Näistä huolimatta rahan pitää liikkua ja jos jatkuvasti joudutaan lomaittamaan tai irtisanomaan rajoitusten takia niin meillä ei ole rahaa sairaaloihin ym. Kun ei ole verotuloja.