Viikonloppuna pikkupakkasta sekä räntä- ja lumisateita

0

Viikonloppuna Suomeen on luvassa vaihtelevasti pilvistä sekä räntä- ja lumisateista säätä, kertoo Ilmatieteen laitos.
Vielä lauantaina sää on enimmäkseen poutaista. Lämpömittari näyttää pysyvän maan etelä- ja länsiosissa nollassa asteessa tai hieman sen ylä- tai alapuolella. Etelä- ja Keski-Suomessa sekä Pohjois-Pohjanmaalla pakkasta voi olla kylmimmillään viisi astetta, idässä ja pohjoisessa 3-15 pakkasastetta. Kylmintä on aivan pohjoisessa.
Sunnuntaiyönä pakkanen kiristyy etelässäkin paikoin kymmenen asteen paikkeille. Päivän mittaan sää alkaa lauhtua lännestä alkaen, ja lämpötilat liikkuvat nollan molemmin puolin. Lännestä saapuu räntä- tai lumisateita, jotka voivat levitä päivän aikana koko maahan.
Ajokeli voi lumisateiden takia olla sunnuntaina huono koko maassa.

STT

Kuvat:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments