Vilppaan kassa on kuivunut – jos ei muu auta, niin seura syö ensi kauden kakusta

0
Vilpas joutuu pelaamaan taas viime kauden tavoin ilman yleisöä. Kuva vuoden takaa Vilpas-KTP-ottelusta.

Vilppaan taloudellinen tilanne on ”kriittinen”, myöntää seuran puheenjohtaja ja vt. toiminnanjohtaja Sakke Ojala.

Lauantaina ensimmäisen kotiottelunsa yli kuukauteen pelaava Vilpas joutuu pelaamaan ainakin runkosarjan kolme viimeistä kotiotteluaan tyhjille katsomoille.

Vielä syyskaudella Vilpas sai ottaa Salohalliin katsojia, mutta keskiarvo jäi 1 088 katsojaan. Keskiarvo oli noin 20 prosenttia pienempi kuin koronaa edeltävällä kaudella.

Kun vielä alla oli taloudellisesti raskas viime kausi, jolloin yleisöä sai ottaa vain viiteen kotiotteluun, on seuran kassa taas kuiva. Lisähaastetta tuo AND1-turnauksen siirtyminen loppiaisesta vappuun.

Vilpas aloitti tällä viikolla uudelleen tutun ”Punavalkoisten sydänten” -kannattajakampanjan, jolla pyritään keräämään rahaa kauden läpiviemiseen. Myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä on tulossa koronatukea, mutta sen suuruudesta ei Ojalalla ole vielä tietoa.

– Paljon riippuu siitä, milloin yleisö pääsee taas otteluihin, millaisia tukia saamme, miten kausijulkaisumyynti onnistuu ja voimmeko järjestää AND1-turnauksen.

– Voi silti olla, että joudumme neuvottelemaan pelaajien palkkojen leikkauksista, Ojala myöntää.

Kauden läpivienti ei sentään ole vaarassa.

– Jos ei mikään muu auta, meidän on pakko lähteä syömään seuraavan kauden tuloja.

Seuraavan kauden tuloista ”syöminen” on ollut Korisliigassa yleinen tapa.

– Oli se meilläkin tapana kymmenen vuotta sitten. Viimeisinä vuosina meillä ei ole ollut enää sitä ongelmaa, Ojala muistuttaa.

Vilpas haki vielä joulukuussa ulkomaalaispelaajaa riveihinsä.

Onko uuden pelaajan hankinta laitettu nyt jäihin?

– (miettii) Kyllä näin melkein on, Ojala muotoilee.

Vilpas hakee keskellä talouskriisiä uutta toiminnanjohtajaa viime viikolla tehtävässä lopettaneen Marko Vihiniemen tilalle. Tähän mennessä hakemuksia on tullut neljä kappaletta. Hakuaikaa on tammikuun loppuun asti, ja uuden toiminnanjohtajan olisi tarkoitus aloittaa työssään jo tänä keväänä.