Voittomaali puolesta kentästä – FC Halikko haki Espoosta viime hetken vierasvoiton värikkäiden tapahtumien jälkeen

0
Nella Saukkio ampui FC Halikon voittomaalin 37 sekuntia ennen loppua.

FC Halikko esitti torstai-iltana jälleen väkeviä todisteita siitä, että futsal on kaikkea muuta kuin tylsää ja katkonaista pallon hieromista.

Naisten liigan sarjataulukon viimeistä edellisenä oleva FC Halikko yllätti sarjakolmosen Golden Futsal Teamin Opinmäen liikuntahallissa Espoossa. Tapahtumat, jotka johtivat 3–2-vierasvoittoon, olivat lievästi sanottuna jännittävät.

Loistavasti torjunut maalivahti Lotta Hiihtola ja uhrautuva puolustuspeli pitivät vaarallisen kotijoukkueen pitkään nollilla.

Avauspuoliajan viimeisellä minuutilla FC Halikko pääsi vastahyökkäykseen, jonka Olivia Haapanen viimeisteli kauniisti yläriman kautta GFT:n verkkoon. Maali oli Haapasen kauden ensimmäinen.

Toisen puoliajan kuudennella minuutilla kesken GFT:n painostuksen Hiihtola, Elli Laaksonen ja Olivia Simula pelasivat yhden kosketuksen kombinaatiolla Haapasen läpiajoon. Haapanen luritti pallon kauniisti Jenni Niemelän jalkojen välistä verkkoon.

Sen jälkeen alkoi FC Halikon taistelu hitaasti tikittävää kelloa vastaan. Jakson puolivälissä kotijoukkueen maajoukkuepelaaja Emilia Jokisalo katkaisi FC Halikon syötön keskialueella ja laukoi pallon Hiihtolan maalin alanurkkaan.

Heti Jokisalon kavennuksen jälkeen GFT otti kentälle lentävän maalivahdin ja alkoi jauhaa ylivoimalla. Pallo pomppi toistuvasti vaarallisesti Hiihtolan maalin edustalla. Kerran Hiihtola oli lähellä jopa maalintekoa, mutta Jokisalo puski pallon maalin edestä kulmapotkuksi.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Jokisalo ampui pallon ylärimaan. Minuuttia myöhemmin Jokisalo kalibroi sihtiään sen verran, että pallo meni tolpan kautta maaliin. Laukaus oli varovaisestikin arvioituna Jokisalon illan 20:s.

– Ensimmäinen ajatukseni tasoituksen jälkeen oli, että tulisi edes yksi piste, FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola myönsi.

Vaikka peliaikaa oli jäljellä enää minuutti ja 12 sekuntia, GFT ei suostunut tyytymään edessä häämöttävään jatkoaikaan, vaan vaihtoi taas lentävän maalivahdin kentälle.

– Mulla oli aavistus siitä, ja siksi jätin meidän alivoimanelikon kentälle, Peltola paljasti.

Riski konkretisoitui nopeasti, kun Nella Saukkio katkaisi GFT:n syötön ja laukoi pallon puolesta kentästä tyhjään maaliin.

– Yllätyin, että Nella sai niin tasapainoisen laukauksen. Hän oli kuitenkin viimeisestä 12 minuutista varmaan 11 minuuttia kentällä. Pohkeissa painoi varmasti, Peltola kehui.

Viimeisten 37 sekunnin aikana GFT (lue: Jokisalo) ei enää saanut luotua maalipaikkoja, ja FC Halikon kauden ensimmäinen vierasvoitto oli tosiasia.

– Tämä toi valtavasti uskoa syyskierroksen ties kuinka monen maalin tappion jälkeen, Peltola huokaisi.

Hiihtola palkittiin ansaitusti FC Halikon parhaana.

– Lotta oli maaginen, Peltola tiivisti.

Kaksi maalia tehneen Haapasen lisäksi myös Elli Laaksonen voi olla tyytyväinen torstai-iltaansa, kuten koko FC Halikon joukkue.

– Laitoimme kentälliset Nokia-peliin (edellinen ottelu) uusiksi. Nyt kentälliset ovat paremmassa tasapainossa, Peltola kertoi.

FC Halikko nousi toisella peräkkäisellä voitolla 11 sarjapisteeseen ja venytti eron suoran putoajan paikalla olevaan FC Nokiaan kolmeen pisteeseen.

Naisten liigan tasaisuudesta kertoo se, että tiistaina Nokia nipisti pisteen sarjakärki Musan Salamalta ja torstaina Halikko varasti täyden pistepotin sarjakolmoselta GFT:ltä.

– Nokian piste oli odottamaton, mutta nyt otimme sen korkojen kera takaisin, Peltola naurahti.

FC Halikon kausi jatkuu ensi viikon lauantaina Ylöjärvellä.

Naisten Futsal-liiga: GFT–FC Halikko 2–3 (0–1)

Maalit:
19.36 Olivia Haapanen 0–1
25.36 Haapanen (Olivia Simula) 0–2
29.25 Emilia Jokisalo 1–2
38:48 Jokisalo 2–2
39.23 Nella Saukkio 2–3

FC Halikon seuraava ottelu: la 5.2. Ylöjärven Ilves–FC Halikko Ylöjärven Urheilutalolla kello 15.