EU ei suosittele diplomaattien perheenjäsenten vetämistä Ukrainasta

11

EU ei aio toistaiseksi suositella jäsenmailleen diplomaattien perheenjäsenien vetämistä Ukrainasta, sanoo EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell.
– Emme aio tehdä niin, koska tietoomme ei ole tullut mitään erityistä syytä, Borrell sanoi saapuessaan EU:n ulkoministerikokoukseen, johon videolinkin välityksellä osallistuu myös Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken.
– En usko, että on mitään syytä dramatisoida tilannetta niin kauan kun neuvottelut ovat käynnissä, ja nehän ovat käynnissä, Borrell jatkoi.
Borrell sanoi toivovansa, että ulkoministeri Blinkenillä on asiasta lisää tietoa.
Yhdysvallat on määrännyt yhdysvaltalaisdiplomaattien perheenjäsenet lähtemään Ukrainasta Venäjän sotilastoimien uhan vuoksi.
Yhdysvaltain hallinto on jo aiemmin antanut muille kuin välttämättömille lähetystön työntekijöille luvan lähteä maasta vapaaehtoisesti.
Ukrainan mukaan Yhdysvaltain päätös oli ”ennenaikainen”.
– Pidämme Yhdysvaltain päätöstä ennenaikaisena ja osoituksena liiallisesta varovaisuudesta, sanoi Ukrainan ulkoministeriön edustaja Oleg Nikolenko lausunnossaan.
Myös Britannia ilmoitti maanantaina vetävänsä lähetystöhenkilökuntaansa ja näiden omaisia Ukrainasta. Lähetystö pysyy edelleen auki välttämättömiä toimia varten.

Saksasta hämmentäviä kommentteja

Viikonloppuna suuresta EU-maasta Saksasta kuului kummastusta herättäneitä viestejä Ukrainan kriisistä.
Huomiota herättivät erityisesti Saksan merivoimien komentajan Kay-Achim Schönbachin harkitsemattomat kommentit. Schönbach muun muassa luonnehti hölynpölyksi ajatusta siitä, että Venäjä hyökkäisi Ukrainaan. Schönbach päätyi eroamaan tehtävästään kommenttiensa jälkeen.
Sunnuntaina liittokansleri Olaf Scholz varoitti Süddeutsche Zeitungin haastattelussa Venäjää ”korkeasta hinnasta”, jos se hyökkää Ukrainaan. Samalla hän kuitenkin edellytti viisautta, kun mietitään pakotteita sekä sitä, ”mitä seurauksia niistä meille voisi olla”.
Borrell vakuutti EU:n olevan yhtenäinen Ukrainan kriisin käsittelyssä.
– Kaikki EU:n jäsenmaat ovat yhtenäisiä. Osoitamme ennennäkemätöntä yhtenäisyyttä Ukrainan suhteen, Borrell vakuutteli.
– Jatkamme parhaillaan vahvan pakotepaketin rakentamista, mutta mitään konkreettista ei tulla tänään hyväksymään, hän jatkoi.

https://www.sueddeutsche.de/politik/olaf-scholz-impfpflicht-coronavirus-nato-1.5513390?reduced=true

STT

Kuvat:

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti
5 kuukautta sitten

Ettekö te vieläkään ymmärrä, mitä Euroopassa on meneillään. Yhdysvallat on askel askeleelta pikku hiljaa menossa suuntaan, jonka se päättänyt jo vuosia sitten. Ensin sekoitetaan Euroopan politiikkaa, lyödään uskoa epävarmuuteen ja pelkoa Venäjän hyökkäykseen. Sen jälkeen laajennetaan Naton aluieita ja käytetään kaikkia näitä maita ja ihmisiä yritykseen Venäjän valloittamiseen. Jatkuvalla Venäjän haukkumisella ja pakotteilla on sekoitettu Euroopan talous. Eivätkä ihmiset ymmärrä. Nyt Yhdysvallat on tuomassa tuhansia sotilaita lisää Eurooppaan, miksi se sallitaan? Yhdysvallat on jo vuosia huutanut, että Venäjä hyökkää. Venäjä on sanonut, ettei ole hyökkäämässä mihinkään maahan. Ettekö näe selvää takoitusperää, johon on valmistuttu vuosia Yhdysvaltain taholla? Euroopan pitää itse… Lue lisää »

Olli P.
5 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Niin, eihän Venäjä vallannut Krimiäkään eikä ole osallisena Ukrainan sodassa. Ei myöskään Georgian aluevaltauksissa muutamia mainitakseni rauhaa rakastavasta Venäjästä.

Vapaa Eurooppa
5 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Pertti, oletko hakenut jo Venäjän kansalaisuutta?

Täällä Euroopassa kuin myös Yhdysvalloissa vallitsee demokratia ja vapaus itse päättää. Toisin ovat asiat Venäjällä, joka tulee kylään ja jää sinne, vaikka kukaan heitä ei ole halunnutkaan.

Pertti
5 kuukautta sitten
Reply to  Vapaa Eurooppa

Niinkö? Yhdysvallat ei kunnioita yhdenkään maan suveriteetiä. On hyökännyt moniin maihin, ottanut rahat Irakilta, Iranilta, Afganistanilta, Libyalta antanut henkilöille pakotteita, jonka rahat ovat ottaneet. jopa suomalainen on joukossa. Hyökännyt moniin maihin aiheuttaen kuolemia, invalidisoitumista, kurjuutta nälkää ym. Yhdysvallat yrittää samalla tavalla valloittaa maailmaa kuin aikoinaan mongoolit, sen jälkeen Rooma ja viimeisekksi Saksa. Aivan samat pyrkimykset. Yhdysvallat ei ole kiinnostunut mistään Baltian maista sen kummemmin kuin Ukrainastakaa, he käyttävät hyväkseen yhteiskuntia, ihmisiä ajaakseen omaa politiikkaa. Maailman pahin sodan lietsoja on Yhdysvallat. Eurooppa ei saisi tänne päästää heidän sotilaitaan eikä pommeja lainkaan Olen kyllä suomalainen enkä ole hakemassa mitään kansalaisuutta. Enkä ole… Lue lisää »

Pertti
5 kuukautta sitten
Reply to  Vapaa Eurooppa

Tiedätkö mitä tarvitaan, että voi sanoa tämä maa on demokraattinen. Se tarkoittaa, että muutamat lait, lehdistövapaus ja itsenäinen oikeuslaitos. Mutta siitä huolimatta se voi toimia millä tavalla tahansa, niin kuin Yhdysvalloissa tehdään. Se ei ole demokraattinen, koska politiikot valitsevat tuomarit.

Pertti
5 kuukautta sitten
Reply to  Vapaa Eurooppa

Taitaa olla menossa puurot ja vellit sekaisin. En ole kertaakaan kirjoittanut ja kehunut Venäjää. Ei Venäjä ole ihannevaltio. Teille tiedoksi. Älkää laittako minun suuhuni sellaista, mitä en ole koskaan kertonut, enkä ole siihen antanut mitään aihetta. En myöskään usko sitä, että joku maa on sellainen, missä on kaikki maailman paha ja toisessa kaikki hyvä. Älkää uskoko propakandaa, tehkää oma päätelmä ja seuratkaa asioita ilman kenekään teihin koskevaa aivopesua. Miettikää tarkkaan, mitä on maailmalla tehnyt Yhdysvallat sekä Venäjä lähiaikoina. Jos Venäjä sanoo, että Krimillä krimiläiset äänestivät Venäjän puolesta ja Yhdysvallat sanoo toista. Kumpaa uskotte ja minkä takia? Täytyy muistaa, että Krimillä… Lue lisää »

Keijo K.
5 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Turhapurollakin meni muisti, palasi pätkittäin.

MDI
5 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Ihan totta, nämä Pietarin Pertin jutut ovat täyttä pravdaa. Kun Ruotsiin muutti aikoinaan 400 000 suomalaista, niin mitkä alueet voimme valloittaa, siellähän asuu suomalaisia.

Pertti
5 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Ikävää, että Euroopan valtioista on tullut Yhdysvaltain alusmaita. Eurooppa on jo osittain menettänyt identiteettinsä, kohta varmaan kokonaan, jos ei johtajaa löydy.

Et pysty minua loukkaamaan tuolla nimitykselläsi, surettaa vain, kun ei riitä ymmärrystä. Pidän itseäni tuollaisten mielipiteiden yläpuolella. Hyvää jatkoa!

JT
5 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Missä rinnakkaistodellisuudessa sinä oikein elät?
Ainoa maa, joka tässä luo levottomuutta, on Venäjä, joka valtasi Ukrainasta osan itselleen. Ei ole sattumaa, että kaikki entisestä Neuvostoliitosta itsenäistyneet rajamaat ovat halunneet liittyä Natoon. Ja loputkin jo vakavasti harkitsevat asiaa.
Taloudelliset pakotteet ovat luonnollinen seuraus Venäjän omista toimista ja tuen osoitus Ukrainalle. Eihän Venäjän toimia voi mitenkään hyväksyä ja pakotteethan lakkaavat heti, kun poistuvat valtaamiltaan Ukrainan mailta.
Jos nyt jätetään Napoleon ja Hitler pois laskuista, niin kuka on missään vaiheessa ollut valloittamassa Venäjää? Ei sinne menijöitä ole, vaan ulospäin.

F35
5 kuukautta sitten
Reply to  Pertti

Onko joku hyökännyt Venäjälle? Taitaa olla toisin päin?