Venäjä on aloittanut hyökkäyksen Ukrainassa

66

Venäjä on aloittanut täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan ja rauhanomaiset ukrainalaiskaupungit ovat joutuneet iskujen kohteeksi, kirjoittaa Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba Twitterissä.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Suomen aikaa varhain aamusta Venäjän järjestävän sotilasoperaation Ukrainassa. Pian ilmoituksen jälkeen kansainvälisessä mediassa kerrottiin räjähdyshavainnoista ympäri Ukrainaa.
Kuleba painottaa, että Venäjän tuore operaatio on hyökkäyssota. Ulkoministerin mukaan Ukraina tulee puolustamaan itseään ja voittamaan.
Kuleban mukaan maailma voi pysäyttää Putinin ja näin täytyy myös tehdä.
Putin väittää, että operaatiolla on määrä puolustaa Itä-Ukrainassa olevia Venäjän tukemia separatisteja. Putinin mukaan yhteenotot Ukrainan ja Venäjän joukkojen välillä ovat väistämättömiä ja vain ”ajan kysymys”.
Putin väitti puheessaan myös, ettei Venäjällä ole aikomuksia miehittää Ukrainaa, vaan ukrainalaiset voisivat hänen mukaansa valita vapaasti, kuka maata johtaa. Sotilasoperaation tavoitteena on sen sijaan Putinin mukaan maan demilitarisaatio.
Presidentti kehottaakin ukrainalaissotilaita laskemaan aseensa. Kaikkien aseensa laskevien ukrainalaissotilaiden annetaan Putinin mukaan poistua taistelualueelta turvallisesti.
Aseista riisumisen lisäksi maa pyritään Putinin mukaan ”riisumaan natseista”.
Venäläispresidentti syytti myös Yhdysvaltain liittolaisineen jättäneen huomiotta Venäjän vaatimukset niin kutsutuista turvatakuista sekä vaateet estää Ukrainaa liittymästä sotilasliitto Natoon.
AP:n mukaan Putin varoittaa muiden maiden kohtaavan ennennäkemättömiä seurauksia, jos ne puuttuvat Venäjän sotilasoperaatioon.
Venäjä tunnusti maanantaina Itä-Ukrainan separatistialueet ja kertoi määräävänsä niille sotilaita. Lisäksi venäläisjoukkojen määrä Ukrainan ympärillä on lisääntynyt alituiseen.
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi antoi myöhään keskiviikkona Suomen aikaa tuoreita arvioita Ukrainan ympärillä olevien venäläisjoukkojen määrästä. Ukrainan rajan läheisyydessä on hänen mukaansa liki 200 000 sotilasta ja tuhansia taisteluajoneuvoja.
Vuonna 2014 Venäjä miehitti Krimin niemimaan ja aloitti sodan Itä-Ukrainassa. Venäjän tukemat separatistit ovat sotineet ukrainalaisjoukkoja vastaan jo kahdeksan vuoden ajan.
Venäjä kertoi myöhään keskiviikkona, että Itä-Ukrainan separatistijohtajat Denis Pushilin ja Leonid Pasetshnik olivat pyytäneet Putinilta ”apua torjumaan” Ukrainan armeijan ”aggressiivisuus”. Venäjän valtiollisen median julkaisemat kirjeet oli päivätty tiistaille.
Asiasta kertoi Putinin tiedottaja Dmitri Peskov, jonka mukaan separatistijohtajat pyysivät apua Venäjän ja Itä-Ukrainan separatistialueiden välisen ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen perusteella.
Peskovin mukaan johtajat ovat lähettäneet asiasta kaksi erillistä kirjettä Putinille.
– Ukrainan hallinnon toimet todistavat haluttomuutta lopettaa sota Donbassissa, Peskov lainasi kirjettä.
Venäjän toimet pikaisesti tuominnut Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo Putinin tehneen ”provosoimattoman ja perusteettoman” hyökkäyksen Ukrainaan.
Bidenin lausunto julkaistiin pian sen jälkeen, kun Putin ilmoitti Venäjän järjestävän sotilasoperaation Ukrainassa.
Putin väitti omassa puheessaan, että operaation seurauksena aiheutuva mahdollinen verenvuodatus olisi Ukrainan asevoimien vastuulla. Biden kuitenkin painottaa, että Venäjä on yksin vastuussa hyökkäyksen aiheuttamasta kuolemasta ja tuhosta.
– Maailma asettaa Venäjän vastuuseen, Biden sanoo.
Biden kertoo tapaavansa G7-maiden johtajat pian ja puhuvansa tämän jälkeen yhdysvaltalaisille Venäjälle aiheutuvista lisäseurauksista.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tuomitsi niin ikään Venäjän hyökkäyksen Ukrainaa vastaan ja kuvaili sitä myös perusteettomaksi sekä edesvastuuttomaksi.
Stoltenberg sanoo lausunnossaan tämän olevan vakava kansainvälisen oikeuden rikkomus ja vakava uhka euroatlanttiselle turvallisuudelle.
Pääsihteeri vaatii Venäjää lopettamaan välittömästi sotilaalliset toimensa ja kunnioittamaan Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.
Naton liittolaiset tapaavat käsitelläkseen Venäjän aggressiivisten toimien seurauksia, Stoltenberg kertoo.
Putin ilmoitti sotilasoperaatiosta televisioidussa puheessa, joka esitettiin samaan aikaan, kun YK:n turvallisuusneuvosto pitää omaa hätäkokoustaan Ukrainan tilanteesta. Kokouksessa YK:n pääsihteeri Antonio Guterrez vetosi Putiniin, että tämä estäisi joukkojaan hyökkäämästä Ukrainaan.

66 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Qwerty
1 vuosi sitten

Itänaapuri käytti perusteluissa vanhaa termistöä käännettynä seuraavasti:
Epävaltio = ali-ihmiset
Länsi = plutokraatit
Ukraina = Puola 1939

MDI
1 vuosi sitten

No Pertti, miten nyt saisit tämän hyökkäyksen itsenäiseen valtioon ja siviilikohteiden pommittamisen käännettyä USA:n syyksi?

Olli P.
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Mutta missä on Pertti?

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Kun karhua tökkii kaksikymmentä vuotta terävällä kepillä ja ärsyttää kaikilla tavoin, se hyökkää. Pitää onnitella Yhdysvaltoja ja Natoa, ovat päässeet välitavoitteeseen. Eivät antaneet Venäjälle turvatakuita, käyttävät Ukrainan kansaa hyväkseen omiin poliittisiin tavotteisiin. Yhdysvallalloilla on aivan eri intressit kuin Euroopalla.
Yhdysvallat ja Britannia asettavat pakotteita, jotka edistävät heidän kauppapolitiikkaansa. EU seuraa perässä ja asettaa samoja pakotteita, joiden negatiivinen vaikutus on suurempi Eurooppaan kuin Venäjään.
Yhdysvallat käyttää poliittisiin tarkoituksiinsa Ukrainan kansaa. Kyllä on ihminen julma ja paha.

Berttuli
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Ihmiset ovat hulluja – nimiä mainitsematta.

Julmahuvi
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Hyvä, että hirviö-Putinin toiminnalle löytyy suomalainen puolustaja.

Verkkodesantti
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Melko sujuvaa suomea tämä nimimerkki Pertti on opetellut. Tai olisikohan Pavel.

Konttorirotta
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Tämä ”Pertti” on vuosia väittänyt, että Kremliin ja sen tukemiin terroristeihin kohdistetut talouspakotteet ovat täysin merkityksettömiä ja Venäjä vain hymyilee niille.
Nyt pakotteet ovatkin yhtäkkiä syy aloittaa sota Ukrainassa, jonne Putin hyökkäsi ensimmäisen kerran 2014 vallaten alueita.

Olli P.
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

No saihan se Pertti käsikirjoituksen konttorilta.

JT
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kuka Venäjälle on ollut hyökkäämässä? Tarvitsevat turvatakuita siis mihin? Jos Venäjän naapurimaat kokevat tarvitsevansa Nato-puolustusliittoa turvakseen, ja se ärsyttää Venäjää, niin mitä sitten? Se on niiden valtoiden oma asia, johon Venäjällä ei pitäisi olla mitään sanomista.
Lisäksi vaikuttaa aika selkeästi, että kaikki maat Venäjän ympärillä kaipaavat niitä turvatakuita -ihan syystä- ja osa on Nato-jäsenyyden jo saanutkin. Ketkä eivät ole, niin seuraus on nähtävillä.
Ainoa, joka Ukrainaa ja Ukrainan kansaa käyttää hyväkseen on Venäjä. Kaikin mahdollisin tavoin.

Venäjän sota
1 vuosi sitten

Missä on nimimerkki ”Pertti”, joka kuukausia on sanonut, ettei Venäjä hyökkää, ja jonka mukaan koko puhe hyökkäysuhasta on ”lännen sotahulluutta”, jolle pitää huutonauraa.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Venäjän sota

Se on ikävä asia, että ihmiset ovat niin eriarvoisia. Esimerkiksi Irak, Libya, Afganistanin, Somalia ja Jemen ovat eriarvoisia kuin Ukraina. Johtuuko se siitä, että hyökkääjä ja hävittäjä on eri valtio? Huono homma, että Eurooppa on menettänyt itsemääräämisoikeuden Yhdysvaltoihin. Yhdysvallat on jo saanut Britannian eroamaan EU:sta. Mitkä maat ovat seuraavat? Nyt määrätään pakotteita, jotka Yhdysvallat määrää ja jotka auttavat Yhdysvaltain ja Britannian kauppaa nostavasti. EU:lla tosin käy niin, että EU häviää siinä enemmän kuin Venäjä. Mutta ei auta, kun pitää auttaa Yhdysvaltoja omin kustannuksin. Sairasta kuvitella ja huonoa politiikkaa, ettei naapurimaan kanssa voi käydä kauppaa. Politiikan pitää ehdottomasti muuttua Euroopassa, ja… Lue lisää »

Tervemenoa utopiaan
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Katkeran miehen tekstiä.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Taas tuttua höpinää Pertiltä. Ilmeisesti sinä hyväksyt Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan? Jos tunnet taloutta tippaakaan, koko maailma kärsii taloudellisesti. Venäjä tulee tietysti kärsimään eniten. Venäjän talous on muutenkin laskusuunnassa, rupla on heikentynyt ja Venäjän pörssi laski eilen melkein 40 prosenttia. Jos kuvittelet, että pakotteet hyödyntävät Britanniaa ja Yhdysvaltoja, sinun kannattaisi ottaa selvää asioista eikä kertoa omia kuvitelmiasi tietona. Olet valittanut korkeista polttoainekustannuksista. Raakaöljyn hinta nousi eilen yli viisi prosenttia Venäjän hyökkäyksen takia. Esitin sinulle aiemminkin kysymyksiä, en saanut mitään vastauksia, eli esitän ne uudelleen. Jos kykenet objektiiviseen ajatteluun, kysymyksiin on helppo vastata. Oletko sitä mieltä, että suvereenivaltio Ukraina ei saa itse… Lue lisää »

JT
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kuinka sekaisin sinä oikein olet?
Venäjä hyökkäsi toiseen suvereeniin valtioon, ja siellä on sota käynnissä parhaillaan. Ovat sotineet siellä jo kahdeksan vuotta pienemmässä mittakaavassa, mutta Krim ei selvästikään riitä Putinille, vaan elintilaa tarvitaan lisää. Hyökkäävät sekä sotilas- että siviilikohteisiin ja sinä jauhat kuin vanha gramofoni tuota tyhjänpäiväistä hölynpölyäsi Yhdysvalloista.
Minkään sortin oikeutusta Venäjän toimille ei ole.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Voisiko Pertti kertoa, mitä hyvää Putinin toiminnasta tällä kertaa on syntymässä? Ihannoiko Pertti ukrainalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa?
Ihminen voi kertoa mielipiteensä ilman väkivallan ihannointia, jolloin se on kaikkien kannalta mielekkäämpää. Tosiasiat on aina pidettävä mielessä ihannoinnin kohteen tekemisissäkin.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Te yritätte vääntää puhdasta roskaa minun kirjoituksistani. Tietysti toinen mahdollisuus on se, ettei ole luetun ymmärtämistä.
Olen aina sotaa vastaan, myös Yhdysvaltain sotaa. Kaikki sodat voidaan ennakolla estää, jos on halua. Nyt ei lännellä ollut siihen mitään tahtotilaa.
Jokainen henkilö tietää sen. Jos häntä 20 vuotta kiusataan, haukutaan joka tilanteessa ja asetellaan ehtoja, mitä te henkilöinä silloin tekisitte?
Minä en ole koskaan ihannoinnut väkivaltaa. Ne ihannoinnit tulevat sieltä rapakon takaa, jota sopulit nuoleskelee.

Olli P.
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Eivät ole näköjään unohtaneet sinua pääkonttorilla, sen verran tuhtia käsikirjoitusta pukkaa.

JT
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kyllä se ymmärryksen puute on siellä päässä.
Se on Venäjä, joka siellä parhaillaan sotii toisen valtion mailla. Sotaa, jonka aloitti jo kahdeksan vuotta sitten. Ei Venäjällä ole mitään oikeutusta vaatia esimeriksi Ukrainaa toimimaan yhtään millään lailla koskien Ukrainan sisäisiä asioita.
Venäjää ei kukaan ole missään vaiheessa uhannut yhtään millään, eikä ole ole ollut hyökkäämässä sinne.
Ihan lapsellisia juttuja 20 vuoden kiusaamisesta, sillä kaikki vastatoimet, mitä Venäjä on osakseen saanut, ovat seurausta sen omista toimista.

Ihana Putin
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Jos kiusaatte 20 vuotta Perttiä, niin saatte nähdä, mitä hän tekee.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Ei tarvitse mitään vääntää, kun se on jo itsestään sitä. Ei täällä kannata purkaa sitä, että on joutunut olemaan kiusattuna 20 vuotta.

Vastavoima
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Pelkään, että pertti on ihan tosissaan ja hän kutsuu Putinin tänne pitämään huolta kätyreistään.

Jerppu
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

No, Pertti nyt on trolli ja saa jotain hupia siitä, että me täällä provosoidutaan.
Tuskin kukaan suomalainen, edes pahimman sortin russofiili, nyt hyväksyy Putinin tekosia.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Jerppu

Ongelma teillä on siinä, ettette ymmärrä politiikkaa. Te ette ymmärrä, mistä tämä kaikki johtuu. Minä en hyväksy minkäänlaaista sotaa, en Putinin enkä kenenkään muunkaan. Siksi on syytä estää tällaiset sodat ennen kuin ne syttyvät.
Yhdysvallat ja Nato ovat ajaneet Putinin ja Venäjän siihen tilaan, ettei heillä ollut muita mahdollisuuksia. Yhdysvallat on maailman pahin asioiden sekoittaja ja sodan lietsoja.
Tätä on turja jatkaa, jos on silmälaput, eikä näe laajalti ja ymmärrä. Teille taitaa olla mahdotonta ymmärtää, etten hyväksy Putinin tekosia, mutta ymmärrän.

Kremlin
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kremlin viesti on nyt kuultu täälläkin – ja moneen kertaan.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Millä lailla Venäjä on ajettu siihen tilaan, että pitää sotia? Ongelma on siinä, ettet pysty ikinä järkevästi perustelemaan yhtään mitään.
Ota omat silmälappusi pois ja muista käyttää kuulolaitettasi. Mielestäsi olet olemattomine tietoinesi muiden yläpuolella.

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Katso peiliin niin näet, kenellä on silmälaput. Putin on tiellä kohti Haagia Lavrovin kanssa, toivottavasti Venäjän syytön kansa laittaa stopin näille, sanoisinko sotarikollisille tai fasisteille.
Pertille on mennyt läpi nämä Seitajärven ja Lokan ”varuskuntien” tuhoamiset alkaen vuoden vanhoista sotilaista.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Esitin sinulle muutaman kysymyksen. Olet ahkera kirjoittaja, joten sinulla on varmasti aikaa vastata yksinkertaisiin kysymyksiini.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Esitin sinulle kysymyksiä. Sinä vaan jatkat itsellesi tyypillisillä roskapuheilla. Etkö pysty vastaamaan vai etkö ymmärrä kysymyksiä.
Sanot aina, että muut ovat tyhmiä eivätkä ymmärrä. Vaikka olet kuinka katkera, älä syyttele muita vaan kerro järkeviä vastauksia.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Paavo

Lue minun aikaisemmat kirjoitukset. Jollet tosiaan löydä sieltä kysymyksiisi vastausta, kannattaa katsoa peiliin.

Pikku-Putin
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kantasi on tullut täysin selväksi – Suomen kommunistinen puoluekin tuomitsee hyökkäyksen, mutta onneksi löytyy vielä joku muinaismuisto.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kerro nyt vielä Pertti mitä tilannetta varten se sinun parjaamasi Nato perustettiin.
Seuraavaan sataan vuoteen ei kukaan länsimaalainen luota yhteenkään Venäläiseen tai Venäjän myötäilijään.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Sinun puheistasi el löyty mitään muuta kuin Yhdysvaltojen ja Naton haukkumisia. Tietysti hyväksyt Venäjän toimet ja siviilien tappamiset. Mitään muuta roskapuheistasi ei löydy.
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja sanoi eilen, että jos Suomi liittyy Natoon, Suomeen kohdistuu poliittisia ja sotilaallisia toimia. Tämänkin sinä varmasti hyväksyt.
Mikset mene takaisin synnyinjuurillesi Venäjälle?

Poro
1 vuosi sitten

Jos olisi kyse aseavusta Venäjälle, niin SDP:kään ei epäröisi lähettää.

Rautaa rajalle
1 vuosi sitten

Nyt on ainakin selvää, että olemalla mukava naapuri ei saavuteta mitään, kun Putin haluaa päättää kautensa tsaarin aikaisten rajojen palauttamiseen.
Nöyristelyn aika on ohi. Nyt käyntiin yhteiset sotaharjoitukset Ruotsin kanssa, ja sen jälkeen kumpikin Natoon.

Mä vaan
1 vuosi sitten

Jos kuitenkin jätettäisi romuttamatta ne turpeennostokoneet. Ettei ihan idän kaasuhanojen varassa oltaisi.

Olli P.
1 vuosi sitten
Reply to  Mä vaan

Ehdottamasti niin pitää tehdä.

Kale
1 vuosi sitten

Mitähän ulkoministeri Lavroville on käynyt? Ei ole näkynyt mediassa hyökkäyksen jälkeen.

Pertti
1 vuosi sitten

Kysykää itseltänne, miksei Ukraina päässyt Natoon vaikka anoi ja pyysi sitä monta kertaa?
Tällä nykyiselä tavalla saadaan Venäjä näyttämään vielä pahemmalta kuin aikaisemmin. Tässä käytetään Ukrainan kansaa lännen politiikan eteenpäin viemiseen. Siksi ei Ukraina päässyt Natoon.
Venäjän kansalaisten ei tarvitse hävetä yhtää. Venäjä on kaunis kulttuurikas maa. Pää vain pystyyn.

Marko
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Tiesitkö Pertti, slaavi on viikinkien antama nimi Venäläisille ja se tarkoittaa orjaa. Orjat seuraavat diktaattoria tahdottomasti. Ne ketkä protestoivat suljetaan vankileireille, aivan kuten Stalinin aikana. Venäjän kansan on suuri syy hävetä, seuraavat diktaattoriaan kohti perikatoa, aivan kuten nimi velvoittaa. Heikko kansa seuraa heikkoa ja moraalitonta sotarikollista, jonka kyllä historia aikanaan tunkee sinne minne kuuluu. Kuten Ukrainan YK edustaja sanoi, sotarikolliset eivät joudu kiirastuleen, he joutuvat suoraan helvettiin.

Matti
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Pertti kirjoittaa mukavasti, kiihkottomasti ja asiallisesti. Nämä kaiken maailman paavot ja allanit ynnä muut ovat menettäneet kontrollin pahasti.
Tässä nostetussa kalabaliikissa on se huono puoli, että kauppa- ja muiden suhteiden palauttaminen Venäjälle tilanteen jälkeen on vaikeaa. Moni suomalainen tuntee vielä nahoissaan tämän, kun vienti tyssää.
Sotaa ei olisi, jos Ukraina ei olisi niin puupäisesti halunnut Natoon.

Marko
1 vuosi sitten
Reply to  Matti

Ei ole tarpeen palauttaa mitään suhteita. Länsi on potenssiin varakkaampi kuin Venäjä. Jos näistä pakotteista joku eniten tulee kärsimään, niin se on Venäjän kansa.
Kauppasuhteet ovat aivan toissijainen asia, kun hyökätään rauhanomaiseen valtioon. Ehkä sinun mielestäsi raha on arvokkaampi kuin ukrainalaisten henki.
Minun moraalini sanoo toista ja väitän suuren osan suomalaisista olevan samaa mieltä kanssani.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Matti

Näköjään Suomessa on myös näitä kaiken maailman matteja, jotka hyväksyvät sodankäynnin ainoana ratkaisuna ongelmatilanteisiin (Ukraina on suuri uhka Venäjälle, sanoi Putin, tämähän sodan syy on).
Eli olet Pertin kanssa samaa mieltä, että suvereeni valtio ei saa itse päättää asioistaan? Ilmeisesti olet myös demokratian vastustaja?
Olet varmaan suorittanut kaikki opintosi samassa venäläisessä kansakoulussa Pertin kanssa? Kerro jotain järkevää, vai oletko Pertin alter ego? Kummalla puolella olet, jos Venäjä hyökkää Suomeen?

Plutin
1 vuosi sitten
Reply to  Matti

Pertti itse itseään kehuen – valheellisuuskin kopioitu Putinilta.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Matti

Mitäköhän varten monet entiset Neuvostoliiton maat halusivat siitä Matin ja Pertin ihannevaltiosta eroon, kun niillä kerran oli niin hyvät olot?
Entä miksi Matti ja Pertti eivät muuta sinne ihannemaahan Venäjälle asumaan?
Eihä täällä kannata asua ymmärtämättömien ihmisten keskuudessa.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Allan

Minun ihannemaa on Suomi.
Siitä huolimatta, vaikka minun tavallisia ajatuksia ivataan ja haukutaan, eikä yhteenkään ole tullut asiallista vastinetta.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Olet saanut jatkuvasti asiallista vastinetta. Et itse anna asiallista vastinetta sinulle esitettyihin kysymyksiin. Oletko sitä mieltä, että Venäjä toimii oikein? Tähän kysymykseen on erittäin yksinkertaista vastata. Hyväksytkö Venäjän toimet vai et? Älä kerro näitä naiiveja näkemyksiäsi Yhdysvalloista ja Natosta vaan vastaa asialliseen kysymykseen. Minkä takia aina haukut suomalaisten päättäjien päätöksiä ja ylistät Venäjää, jos ihannemaasi on Suomi. Minkälainen ihmeellinen logiikka sinulla on?

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Olen huomannut, että koet usein erimieltä olemisen ivaksi ja haukkumiseksi ja asiattomiksi vastineiksi. En ole vain aiemmin kommentoinut Nato ja Venäjä kohkaamisiasi, vaikka olen niitä lukenut. Itse et kuitenkaan kommentoinut asialliseen pyyntöön, että kertoisit mistä Naton perustamisen tarve johtui, koska se ei sovi agendaasi ja kuvitelmiisi. Faktaa kuitenkin on, että Nato perustettiin Neuvostoliiton lisääntyneiden aggressioiden ja valloitushalujen torjumiseksi. Jos Neuvostoliitto olisi ollut rauhaa rakastava valtio, ei Natoa olisi olemassa, joten se ei ole voinut ”kiusata” Ja tökkiä Venäjää mitenkään. Venäjän ihannoijilla on vain tapana aina vääntää omat tekemisensä muiden syyksi. Et myöskään kommentoinut asialliseen kysymykseen, siitä, että miksi entiset Neuvostoliiton… Lue lisää »

Totuus
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Presidentti Putinin toimet ovat olleet jo pitkän aikaa vastoin demokratiaa. On rajoitettu venäläisten vapaata tiedonsaantia ja ihmisten ilmaisuvapautta, omia kansalaisia on myrkytetty ja vangittu väärin perustein. Oikeusjärjästelmä ei toimi maassa. Kymmenesosa venäläisistä hyötyy tästä Putinin ajamasta hajota ja hallitse politiikasta. Totuutta vääristellään kaikin keinoin. Lopuksi kysyn vielä Pertiltä, että onko tämä tosiaan ihannevaltiosi?

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Ei tarvitse ihmetellä, koska ”ajatukset” ovat aivan päättömiä. Kerro mihin kysymykseesi tai väitteeseesi et ole saanut asiallista vastinetta? Itse et ole vastannut yhteenkään kysymykseen vaan olet vain pöpöttänyt asian vierestä ilmastointeineen tai kääntänyt asiat päälaelleen.

Sotaa ei olisi, jos Venäjä ei olisi hyökännyt
1 vuosi sitten
Reply to  Matti

Ei voi olla totta nämä Matin kannanotot. Nyt on kysymys ihmishengistä ja myös Euroopan ja maailman ihmisten turvallisuudesta, kun tällä diktaattorilla on käytössään ydinaseet. Silloin nämä kauppa-asiat ovat toissijaiset.
Ja mitä tulee Ukrainaan, niin se on itsenäinen valtio, joka voi päättää omista asioistaan ihan kuin esimerkiksi me suomalaiset.

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Matti

Onko Pertti alkanut kirjoittamaan toisella nimimerkilläkin?
Suomen vienti Venäjälle on hyvin vähäistä ja siitäkin suurin osa on ollut kovasti tuettua elintarvikkeiden vientiä eli olemme maksaneet siitä, että venäläiset voivat syödä suomalaista juustoa.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Kyllä kirjoitan vain yhdellä nimimerkillä. Suomen elintarvikevienti on pienentynyt Venäjän vastapakotteiden sekä Yhdysvaltojen pakotteiden takia. Suomi tekee kauppaa laajalla rintamalla. Nyt Kesla joutui keskeyttämään kaupan ja antaa uuden ennusteen täksi vuodeksi, joka on huomattavasti pienempi.
Meille tulee sieltä myös kaasua ja öljyä sekä sähköä. Näiden päätettyjen pakotteiden takia meillä nousee energian hinta huomattavasti. Öljytuotteet, kaasu, sähkö. Ne kustannukset siirtyvät asumiseen, ruokaan ja kulkemiseen.
Venäjältä tulee vastapakotteet varmasti: meneekö Saimaan kanava kiinni? Loppuuko Finnairin lennot Venäjän yli? Se on melkein konkurssi-isku Finnairille huonojen vuosien jälkeen. Ja paljon muuta.
Eikös se juusto ole pakotteiden alla, on ainakin ollut?

Dosentti
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Jotkut varmasti pitävät Perttiä vain harmittomana trollina, mutta ajatelkaa millaisia desantteja meillä on valmiina täällä, kun Putin seuravaksi hyökkää tänne.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Dosentti

Taitaa olla niin, että jotkut kuitenkin ymmärtävät kirjoitukseni ja ajatukseni, koska vastaukset on monilta osin täysin asiattomia, katkeria ja vihassa kirjoitettuja.

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Kukaan ei ymmärrä outoja, vailla logiikkaa olevia, irrationaalisia viidennen kolonnan edustajan ajatuksia. Sinähän se kaikkein katkerin olet, jatkuvaa valittamista.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

”Eikös se juusto ole pakotteiden alla, on ainakin ollut?”
Juusto on vastapakotteiden alla.
Ei pakotteiden.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Allan

Eikö vastapakote olekaan pakote?

Paavo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Mitään ongelmia ei olisi ilman Venäjän hyökkäystä. On aivan turhaa selitellä yhtään mitään, jos hyväksyy Venäjän toimet.
Kyllä ihmishenget ovat tärkeämpiä kuin raha. Suomen vienti Venäjälle on viennistä noin viisi prosenttia, ei se Suomea kaada.
Miten ihmeessä joku voi hyväksyä sodan? Ehkä näiden desanttien mielestä se on oikeutettu sota.

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

No sitten Kesla keskeyttää kaupan, se ei ole arvoltaan juuri mitään. Energiaa voimme ostaa muualtakin, sotarikollisilta sitä ei kannata ostaa ja pärjäämme ilman kanavaa. Finnairkin voi lentää turvallisten valtioiden yli, eipähän ainakaan ammuta siviilikoneita alas.

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Keslasta vielä, että kioskin liikevaihto on 45 miljoonaa euroa, siis mitätön ja senkö takia pitäisi hyväksyä Venäjän sotarikokset?

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Taisin kirjoittaa , että on laaja-alaista vientiä. Tämä oli vain yksi esimerkki. Monella keskisuurella yrityksellä on huomattavaa myyntiä Venäjälle. Myös Kuusjoelta kuivureita.
Vaikka määrät eivät välttämättä nouse miljardeihin, ovat ne näille yrityksille elintärkeitä ja antavat työtä. Ei pidä väheksyä tätäkään asiaa.
Nämä kaikki Finnairit ja muut antavat työtä ja tuovat ihmisille toimeentuloa. Kyllä virkamiehet palkkansa saavat, vaikka eivät tee mitään.

Ei tukea Kremlille
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Jokainen lati Venäjän ylilennoista menee hyökkäyssotaa käyvän maan asehankintoihin. Kremlin hallinto tulittaa säälimättä siviilikohteita tykistöllä ja ohjuksilla.

Mehukatti
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Heh, ai Matti on palanut palstalle! Taitaa olla kolme vuotta, kun viimeksi kävi kirjoittelemassa.

Vapauden puolesta
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Jokainen tietää, että Ukraina ei ole Natossa vain sen takia, että Venäjä miehitti Itä-Ukrainan sen jälkeen, kun Venäjän kätyri oli syrjäytetty.

Pohjois-Korea 2.0
1 vuosi sitten

Venäjä on ilmaissut, ettei se enää tarvitse diplomaattisuhteita lännen kanssa. Ei ilmeisesti kauppakaan kiinnosta. No kyseessä on ollut enää viisi prosenttia Suomen viennistä. Turismista ei viime vuosina ole ollut puhettakaan.
Kukaan ei nykytilanteessa usko, että Venäjä osallistuisi kansainvälisiin urheilukilpailuihin hyvin pitkään aikaan. Meillä on siis naapurissa uusi Pohjois-Korea.