Aluehallintovirasto poisti kokoontumisrajoitukset – yleisötilaisuudet ovat taas sallittuja Varsinais-Suomessa

0

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on poistanut kaikki yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujarajoitukset Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Myös sisätiloissa järjestettävien tapahtumien asiakas-, osallistuja- ja yleisötiloja koskeva päätös on voimassa 15.– 28. helmikuuta.

Toiminta yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa sisä- ja ulkotiloissa pitää edelleen järjestää niin, että lähikontaktin aiheuttama tartuntariski on mahdollisimman pieni. Velvoitteen voi toteuttaa esimerkiksi rajaamalla osallistujamäärää tai osallistujien liikkumista tilassa, sijoittelemalla osallistujien paikat aiempaa väljemmin, edellyttämällä kasvomaskin käyttöä tai tehostamalla ilmanvaihtoa.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että rajoituksia purettaessa korostuu toimijoiden vastuu järjestää tapahtumat terveysturvallisesti. Samalla korostuu osallistujien vastuu välttää lähikontakteja, huolehtia hygieniatoimista ja eristäytyä sairaana ollessaan.