FC Halikko porskuttaa voittoputkessa – joukkue nollasi Sportin ja nousi pois karsijan paikalta

0
Laura Lehtosen lapikas lauloi lauantaina maalin ja maalisyötön edestä. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

FC Halikko onnistui ottamaan elintärkeän 2–0-voiton FC Sportista lauantaina Salohallissa. Voiton ansiosta FC Halikko nousi naisten Futsal-Liigassa suoran säilyjän paikalle kymmenenneksi.

Voiton arvoa nostaa se, että FC Halikon joukkueessa todettiin viime viikolla useita koronavirustartuntoja, jonka takia joukkue oli lähes kaksi viikkoa harjoittelematta.

– Lähtökohta peliin oli vaikein mahdollinen, sillä valtaosa pelaajista olivat puolikuntoisia. Iso hatunnosto sille, miten he jaksoivat taistella loppuun saakka, FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola hehkutti.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty, mutta maalipaikkoihin suhteutettuna oli suuri ihme, miten Salohallin tulostaululla säilyi nolla. Tolpat pelastivat FC Halikon kaksi kertaa, ja maalivahti Lotta Hiihtola torjui ilmiömäisesti.

Kotijoukkueelle aukesi monta ylivoimahyökkäystä, joista tulos jäi uupumaan.

Joukkueen ongelmana onkin läpi kauden ollut viimeistely, joka on ratkaissut useita ottelua vastustajien hyväksi. Lauantaina ilmassa oli samoja ennusmerkkejä, kun joukkue tuhlasi esimerkiksi kaksi vastaan nolla -hyökkäyksen. Sellaisen hyökkäyksen pitäisi päättyä kerran kerrasta maalin.

FC Halikko piti vierasjoukkueen loppusummeriin saakka nollassa.

– Voiton avain oli todella sitoutunut ja ehjä puolustuspelaaminen. Nolla päästettyä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Toisella puoliajalla pystyimme murtamaan puolustusta yksinkertaisemmalla pelillä, mistä avausmaali syntyi, Peltola summaa.

Avaus- ja samalla voittomaalissa Laura Lehtonen vapautti syötöllään Nella Saukkion, jonka viimeistely oli täydellinen. Ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu Lehtonen laukoi 2–0-maalin omasta kenttäpäädystä, kun Sportin maali oli tyhjänä.

– Saimme tärkeät pisteet vaikeasta lähtökohdasta huolimatta. Oma peli kulki hyvin, Lehtonen iloitsee.

Peliajan lopussa tilanteessa 1–0 Sportin Maiju Kuivila pääsi yrittämään aivan maalin edestä tasoitusosumaa, mutta laukoi kuitenkin pallon maalin yli. Tilanne oli käänteentekevä: Jos Kuivila olisi tehnyt maalin, peli olisi todennäköisesti edennyt jatkoajalle.

Voitto oli FC Halikolle kolmas peräkkäinen. Peli-ilo ja itseluottamus ovat kasvaneet voittojen mukana.

Synkän syksyn jälkeen pudotuspelipaikka on täysin mahdollinen. Kahdeksantena oleva Pirkkalan Jalkapalloklubi on enää seitsemän pisteen päässä FC Halikosta kaksi peliä enemmän pelanneena.

Jos pudotuspelit näyttivät hetki sitten mahdottomilta, nyt ne ovat kirkas tavoite.

Naisten Futsal-liiga: FC Halikko–FC Sport 2–0 (0–0)

23.49 Nella Saukkio (Laura Lehtonen) 1–0
38.40 Lehtonen 2–0
Yleisöä: 79

FC Halikon seuraava ottelu: to 17.2. Ylöjärven Ilves–FC Halikko Ylöjärven Urheilutalolla kello 19.30.

Teksti: Riku Hatakka