Hienoja loikkia toimintatiistaissa – Perniön Melassuolla pääsi temppuilemaan luistimilla ja pelaamaan kanistericurlingia

0
Amelie Hamro-Drotz (edessä) ja Anton Hamro-Drotz viihtyivät luistelutaitoradalla. Kuva: SSS/Katri Henttonen

Kanistericurling ja luistelutaitorata olivat tiistaina kovassa käytössä Perniön Melassuon luistinradalla. Myös läheisen liikuntahallin toimintapisteissä riitti vilinää koko päivän ajan.
– Tosi hauskaa! Ja helppoa, hihkui pääkaupunkiseudulta isovanhempiensa luokse talviloman viettoon tullut Anton Hamro-Drotz , 7.
Hän viiletti kovaa vauhtia luistelutaitoradalla. Myös korkealle asetetut rimat ylittyivät komeasti luistimet jalassa. Isosisko Amelie Hamro-Drotz , 9, suoritti myös radan vauhdikkaasti.
– Tosi hienoa, että tällaista järjestetään, kiitteli lasten isoäiti Gunilla Hamro-Drotz . Hamro-Drotzeilla on ollut vapaa-ajanasunto Mathildedalissa jo vuosikymmenten ajan.
– Viihdymme Salon seudulla oikein hyvin, pääkaupunkiseudulla asuva Gunilla Hamro-Drotz sanoo.

Miina Maaskola (vas.) ja Miro Saari saivat kanisterit hienosti liukuun kanistericurlingissa. Kuva: SSS/Katri Henttonen

Miro Saari , 8, ja Miina Maaskola , 4, testasivat elämänsä ensimmäistä kertaa kanistericurlingia, joka sujuikin kaveruksilta hyvin. Miron mielestä trampalla hyppiminen oli kuitenkin kivempaa.
– Temppuilu on parasta, Miro toteaa.
Perniöläiset Miko Heinonen , 11, ja Lenni Mussaari , 10, kokeilivat lumitaidepajassa lumeen maalaamista. Vastasatanut lumi toi taiteiluun omat haasteensa, mutta lumeen piirtyi värikkäitä taideteoksia.
Poikien mielestä parasta päivässä oli kuitenkin teppuilu liikuntahallissa.
– Kaupunkisota oli tosi kivaa, Miko sanoo.
– Ja trampalla hyppiminen. Tein siellä voltteja ja slideja, Lenni kertoo.
Miko Heinonen (vas.) ja Lenni Mussaari pääsivät kokeilemaan lumimaalausta Sini Lundgrénin johdolla. Kuva: SSS/Katri Henttonen

Lumitaidepajaa pitänyt Salon kaupungin kulttuurituottaja Sini Lundgrén oli tyytyväinen päivän antiin.
– On todella kiva tehdä yhteistyötä nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa. Päivän ohjelma on monipuolisempi, kun on monta toimijaa mukana, hän sanoo.
Päivän aikana pääsi myös muun muassa hiihtämään ja paistamaan tikkupullaa. Liikuntahallissa muun muassa palloiltiin, ratsastettiin keppareilla, pelattiin kaupunkisotaa sekä pelattiin erilaisia pelejä pop-up nuokkarilla.
Toimintatiistain monipuolisesta ohjelmasta vastasivat yhteistyössä kaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelut. Kaupunki järjestää koko viikon ajan runsaasti ohjelmaa lapsille ja nuorille. Tapahtumista löytyy lisätietoa muun muassa kaupungin nettisivuilta.