Kokoomuksen kaarinalainen Sanna Vauranoja aluehallituksen johtoon

0
Kokoomuslainen Sanna Vauranoja asuu Kaarinassa. Kuva: Kaarina-lehti arkisto/Heinimaija Hirvonen

Varsinais-Suomen kokoomus nimesi sunnuntai-iltana aluehallituksen puheenjohtajaehdokkaakseen Sanna Vauranojan.

Vauranoja on 44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri ja lehtori Kaarinasta.

– Olen todella iloinen, että pääsen rakentamaan uudistusta aluehallituksen puheenjohtajana. Minulla on iso intohimo sotepe-asioihin ja koen olevani vahvasti koko Varsinais-Suomen edustaja. Olen syntyperäinen turkulainen, kouluni olen käynyt Liedossa ja nykyään asumme Kaarinassa, Vauranoja kertoo tiedotteessa.

– Uudistuksen tavoite on minusta selkeä. Tehtävämme on järjestää toimivat palvelut jokaiselle varsinaissuomalaiselle ja turvata terve talous. Miten se tehdään, sitä me ryhdymme ratkomaan tiiviissä yhteistyössä aluevaltuutettujen, hallituksen ja viranhaltijoiden kanssa.

Aluevaltuusto päättää aluehallituksen ja lautakuntien kokoonpanosta ensimmäisessä kokouksessaan 2.3.2022.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen suurin puolue kokoomus ottaa johtaakseen aluehallituksen ja konsernijaoston. Hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtajuus on keskustalla ja toinen SDP:llä.

Aluehallituksen 15 paikkaa jakautuvat puolueiden kesken seuraavasti: kokoomus neljä, SDP kolme, keskusta kolme, vasemmistoliitto kaksi, perussuomalaiset yksi, vihreät yksi ja RKP yksi.

Aluevaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut SDP johtaa 79-jäsenisen aluevaltuuston puhetta. Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät perussuomalaisille, vihreille ja vasemmistoliitolle.