Kokoomus haluaa Juhani Nummentalon hyvinvointialueen hallitukseen

0
– Vallan mukana tulee vastuuta ja asioiden kunnollinen hoito vaatii aikaa niihin paneutumiseen, Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo (kok.) sanoo. Kuva: SSS-arkisto/Ville-Veikko Kaakinen

Kokoomus esittää salolaista Juhani Nummentaloa, naantalilaista Toni Forsblomia ja turkulaista Kaija Hartialaa edustajikseen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hallitukseen. Hyvinvointialueen kokoomuksen valtuustoryhmä on jo aiemmin esittänyt aluehallituksen puheenjohtajaksi Sanna Vauranojaa Kaarinasta.
Hyvinvointialueen palveluksessa olevat aluevaltuutetut eivät ole vaalikelpoisia hallitukseen, mutta lautakuntiin heitä voidaan valita (SSS 17.2.2022). Juhani Nummentalo työskentelee mielenterveyshoitajana, mutta jää eläkkeelle lokakuun alussa eikä näin ollen ole hyvinvointialueen palveluksessa enää silloin, kun sen toiminta ensi vuoden alusta varsinaisesti käynnistyy.
– Luottamuspaikkajako on ollut haasteellinen palapeli, jossa on huomioitava erilaisia asioita aina äänimäärästä sukupuolijakoon. Kahden viikon tiiviin työn jälkeen olemme saaneet aikaiseksi kokonaisuuden, johon voimme olla tyytyväisissä, Varsinais-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtaja Juha Rantasaari kommentoi tiedotteessa.
Konsernijaoston johtoon kokoomus haluaa nostaa turkulaisen Sini Ruohosen.
Tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi kokoomus esittää turkulaista Sauli Seittenrantaa ja työikäisten palveluiden valmistelulautakunnan puheenjohtajaksi kaarinalaista Susanna Majasuota.