Kulttuurikeskiviikot jatkuvat taas

0
Kulttuurikeskiviikoissa kuullaan muun muassa musiikkia Kuninkaantien varrelta. Kuva: SSS-arkisto/Liisa Käiväräinen

Salossa järjestetään jälleen Kulttuurikeskiviikko-tapahtumia. Molemmat luennot nivoutuvat Kuninkaantiehen.

Keskiviikkona 9. helmikuuta on vuorossa Vuoroin vieraissa: kartanot, aateli ja hallitsijat -luento. Tilaisuus järjestetään teatteri Provinssissa kello 19.

Kulttuurihistorian tutkija, filosofian lisensiaatti Rainer Knapaksen luento käsittelee kartanonomistajien ja hallitsijoiden, Kustaa III:n ja Aleksanteri I:n, suhteita ja vierailuja Kuninkaantien varrella, sekä sitä, miten hallitsijanvaihdos vuonna 1809 näkyi kartanoissa muun muassa sisustuksissa ja muotokuvissa.

Keskiviikkona 23. helmikuuta kello 19 teatteri Provinssissa ääneen pääsee Yleisradion musiikki- ja kulttuuritoimittaja Risto Nordell. Musiikkia Kuninkaantien varrelta – Varsinais-Suomen musiikinhistoriaa teinilauluista pyhän Henrikin ylistysmusiikkiin -luento kertoo soivin esimerkein Turun katedraalikoulun piirissä soitetusta ja lauletusta musiikista, Piae Cantiones -kokoelmasta ja Pyhän Henrikin ihmeitä ylistävästä musiikista.

Tilaisuudet järjestää Lounaismaan Osuuspankin Kulttuuriyhdistys ry.