Martinkosken ja Salon seurakunnat pitävät avoimet tilaisuudet liitosaikeista

0
Marttilan kirkko. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Martinkosken ja Salon seurakuntien liitosneuvottelut etenevät.
Asiaa käsittelevä ohjausryhmä kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona.
– Ensimmäinen kokous pidettiin rakentavassa ja hyvässä hengessä, seurakuntien yhteisessä tiedotteessa sanotaan.
Ohjausryhmä aikoo kokoontua maaliskuun loppuun mennessä yhteensä neljä kertaa, ja kummankin seurakunnan kirkkovaltuustot antavat lausunnon mahdollisesta rakennemuutoksesta tuomiokapitulille huhtikuun loppuun mennessä.
– Ohjausryhmän tehtävänä on käsitellä seuraavia asiakokonaisuuksia: toiminta, henkilöstö, veroprosentti, kiinteistöt, hautaustoimen järjestäminen sekä hallinto, tiedotteessa luetellaan.
Molemmissa seurakunnissa kuullaan myös seurakuntalaisia. Avoimet informaatiotilaisuudet järjestetään sunnuntaina 6.3. Marttilan kirkossa jumalanpalveluksen jälkeen klo 11.30 ja Salon kirkossa klo 15.
Yhdistymisaikeet tulivat julki, kun Salon Seudun Sanomat uutisoi aiheesta helmikuun alussa.
Tuolloin Martinkosken seurakunnan vs. kirkkoherra Janne Nurmi totesi, että liitosta ajaa etenkin Turun arkkihiippakunnan johto.
Martinkosken seurakunta aloitti toimintansa alkuvuodesta 2019, kun Marttilan ja Kosken seurakunnat yhdistyivät.
– On se varsin erikoista, että Marttilan ja Kosken seurakuntien liitoksesta on vasta kolme vuotta aikaa ja jo alle kahden vuoden jälkeen alettiin kysyä sopeuttamisista. Sopeuttamisaika jäi varsin niukaksi, ​eläköitymistä on ollut vastikään ja on edessäkin, Nurmi pohti.
Salossa asiaan suhtauduttiin myönteisemmin.
– Salon seurakunnan identiteettiin liitos ei erityisesti vaikuttaisi, eikä se olisi taloudellisestikaan kovin iso asia. Kysymys on siitä, että Martinkosken seurakunnan toiminta saadaan varmistettua pitkällä tähtäimellä, totesi Salon kirkkoherra Timo Hukka SSS:n haastattelussa.
Arkkihiippakunnan tuomiokapituli käsittelee rakennemuutosta 11. toukokuuta.
Lopullisen päätöksen mahdollisesta seurakuntaliitoksesta tekee kirkkohallituksen täysistunto.
Lue myösSalo ja Martinkoski alkavat sorvata seurakuntaliitosta – Martinkosken vs. kirkkoherra haluaisi saada vielä seurakunnalle aikaa kehittyä, Salon kirkkoherra pitää liitosta ainoana järkiperäisenä tulevaisuuden ratkaisuna