Pikkukoululaisten kasvomaskien käyttö loppuu talviloman jälkeen – etätyösuosituksen päättyminen näkyy jo horisontissa

1
Koululaisten maskien käyttö jatkuu edelleen, mutta alakoulujen luokilla 1-4 niistä voidaan lomaviikon jälkeen luopua. Kuva: TS arkisto/Marttiina Sairanen

Koronaepidemia ei näytä laantumisen merkkejä Varsinais-Suomessa.

– Tartuntamäärät ja ilmaantuvuus eivät enää ole laskeneet samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Sen sijaan positiivisten testitulosten osuus on yhä noussut ja on nyt 44,3 prosenttia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo maakunnallisen koronakoordinaatioryhmän tiedotteessa.

Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on THL:n mukaan 100 000:a asukasta kohti 1 243. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 1 247.

Koska kaikkia oireisia ei testata, virallinen ilmaantuvuusluku ei kerro koko totuutta epidemiasta.

Vaikka koronavirus leviää edelleen voimakkaasti, sairaalakuormitus ei ole noussut.

Tyksissä on tällä hetkellä 23 koronaviruspositiivista potilasta, joista alle viisi on teho-osastolla. Sairaalapotilaista 13 on hoidossa koronavirusinfektion vuoksi ja kymmenellä koronavirus on lisälöydös.

– Tämän sairaalakuormituksen kanssa kyllä toimeen tulemme, mutta toisaalta vuodeosastoilla koronapotilaita on yhä paljon, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo tiedotteessa.

Henkilökunnan poissaolot ovat tällä hetkellä suurempi ongelma kuin koronapotilaiden sairaalakuormitus.

Laaja etätyösuositus on voimassa toistaiseksi. Tarkoituksena on, että valtakunnallinen etätyösuositus päättyisi 28. helmikuuta.

Koronakoordinaatioryhmä linjaa, että ensi viikolla pidettävän hiihtolomaviikon jälkeen voidaan luopua 1.-4.-luokkalaisten maskisuosituksesta.

Sen sijaan 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille sekä opiskelijoille suositellaan vielä maskia.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kertoo pitävänsä kahden viikon tauon ja kokoontuvansa seuraavan kerran tiistaina 1. maaliskuuta, ellei koronarintamalla tapahdu mitään erityistä.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tarkkailija A
1 vuosi sitten

Työkavereilla on nyt todella paljon koronatartuntoja. Kaikki ovat tulleet lasten mukana päiväkodeista ja kouluista.