Pitkästä aikaa kunnon lauantai-illan huumaa – TPS kyykytti toisen kerran tällä viikolla HIFK:ta

0
Pride-teemapelin kunniaksi sateenkaaren värit hihoissaan pelannut TPS suojeli onnistuneesti Andrei Karejevin vartioimaa maalia. (Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

Tällaista se siis joskus ennen muinoin oli. Siistiä.

Artukaisten illassa koettiin lauantaina jotain sellaista, mitä siellä ei aikakausiin ole nähty. Turkuhallissa 4 173 katsojaa pauhasi, kun TPS ja HIFK ottivat kaukalossa mittaa toisistaan kiihkeässä liigaottelussa.

Siellä täällä katsomossa näkyi myös punapaitaisia ryppäitä. Punainen katsomon osa joutui kuitenkin poistumaan hallista itään suuntautuneelle kotimatkalleen pettyneenä, sillä erinomaisen ottelun sateenkaariliput hihoissaan pelannut TPS korjasi voiton 4–0-numeroin.

Samalla katkesi HIFK:n seitsemän vierasottelun mittainen voittoputki.

– Pelasimme pari erää todella hyvin. Kolmas erä oli sitten vähän hermostunut, kun takaraivossa varmaan painoi se, että olemme muutaman kerran menettäneet siinä vaiheessa johtomme, TPS:n voittomaaliksi jääneen avausosuman tehnyt Juhani Jasu sanoi.

– Kaiken kaikkiaan oli meiltä tänään hyvä ilme ja taistelu. Teimme tarvittavat maalit ja maalivahtimme oli todella hyvä.

TPS ja HIFK kohtasivat lauantaina jo toisen kerran tällä viikolla.

Maanantaina Palloseura oli käynyt Helsingissä ryöstöretkellä ja hakenut Nordenskiöldinkadulta täydet pisteet 4–2- voitollaan. Pari päivää myöhemmin TPS oli kuitenkin joutunut Kouvolassa nöyrtymään 3–5 -tappioon, vaikka oli jo johtanut ottelua 3–1 -lukemin.

Lauantaina TPS:lla oli kasvojen pesun paikka ja sen se myös onnistuneesti käytti.

HIFK voitti avauserän laukaukset selvästi 19–9, mutta erän ainoan osuman teki TPS. Erä oli jo toiseksi viimeisellä minuutillaan, kun Jasu ja Eetu Liukas polkaisivat nopeaan hyökkäykseen, Liukas laukoi ja Jasu laittoi maalivahti Michael Garteigin torjuman paluukiekon pussin perukoille.

– Kiekko tuli suoraan lapaan ja siitä oli hyvä pistää maaliin, Jasu myhäili.

Toisessa erässä hurmiossa pelannut TPS kasvatti johtonsa muutaman minuutin sisällä jo kolmeen maaliin.

Ensin onnistui Mitch Hults, joka laukoi kauden yhdeksännen maalinsa TPS:n hyvin pyörineen kakkosylivoiman jälkimainingeista HIFK:n tultua jo täysmiehiseksi. Pari minuuttia myöhemmin Mikael Pyyhtiä ohjasi maalin edestä Markus Nurmen syötön jälleen Garteigin taakse.

HIFK sai kavennuspaikkansa toisen erän lopulla, kun se pääsi pelaamaan 23 sekuntia kahden pelaajan ylivoimaa. TPS kuitenkin taisteli alivoiman pois.

Ilmassa alkoi erän päättyessä olla sähköä, kun ärsyyntynyt HIFK kävi kaukalosta poistuessaan kuumana. Otto Karvinen räksytti Hultsille ja Garteig luisteli voimalla päin TPS-kollegaansa Andrei Karejevia. Temppu poiki HIFK-maalivahdille kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Päätöserään HIFK tuli odotetun kovaa, mutta TPS oli päättänyt tällä kertaa myydä nahkansa kalliisti. Koko joukkue taisteli suurella sydämellä, vaikka HIFK tuli kovaa päälle sääntöjen rajamailla. TPS:n neljännen osuman iski tyhjään HIFK-maaliin pelin viimeisellä sekunnilla Liukas.

– Selvähän se oli, että he tulevat kovaa päälle kolmen maalin tappioasemassa. Karejev sai muutaman kerran aika kovaa näpeilleen, mutta ei siinä muuten mitään ihmeellistä ollut, Jasu sanoi.

Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi kauden neljännen nollapelinsä pelannut Karejev viimeistään siinä vaiheessa, kun hän torjui Jere Innalan rangaistuslaukauksen. Kaikkiaan Karejeville kertyi ottelussa 32 torjuntaa.

Lauantaina TPS pelasi viikon kolmannen ottelunsa. Neljännen vuoro on heti sunnuntaina, kun Lahden Pelicans saapuu vuorostaan Turkuun.

– Nopeasti pitää nollata tämä peli. Pitää muistaa, että tästä ei siihen saa mitään mukaan, Jasu mietti.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä