Pyyhtiä pisti pussileuat pakettiin – TPS otti viikonlopun toisen voittonsa​

0
Mikael Pyyhtiän putki kulki pyhäpäivänä. (Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska)

TPS:n neljän ottelun härkäviikko päättyi sunnuntaina, kun se voitti Turkuhallissa Lahden Pelicansin maalein 4–1. Edellisiltana HIFK:n kotihallissaan voittanut Palloseura otti näin voitot viikonlopun molemmista otteluistaan. Pelicansille tappio tiesi neljän ottelun pisteputken katkeamista.

Kolme lisäpistettä nosti kahdeksantena sarjataulukossa olevan TPS:n tasapisteisiin HPK:n kanssa ja venytti eron takana olevaan Pelicansiin neljään pisteeseen. Sunnuntai-illan suurin TPS-sankari oli kolme maalia tehnyt Mikael Pyyhtiä.

– En muista, koska viimeksi olisin tehnyt hattutempun. En varmaan koskaan. Ei ainakaan tule mieleen, Pyyhtiä nauroi.

– Otimme jälleen todella tärkeät pisteet. Olemme jätkien kanssa sopineet, että alamme kääntää kelkkaa, ja sen tällä viikolla teimme.

Sunnuntaista ottelua seurasi paikan päällä ainoastaan 2 253 katsojaa.

Ottelun alku oli vähintäänkin mielenkiintoinen.

TPS jatkoi siitä, mihin vajaa vuorokausi aiemmin HIFK:ta vastaan lopetti ja kiekko pyöri pitkät pätkät Pelicansin päädyssä Emil Larmin maalilla. Erän puolivälissä Pelicans lopulta sai ensimmäisen laukauksensa kohti Andrei Karejevia – ja se upposi maaliin.

Muutama minuutti myöhemmin joutui sitten antautumaan Larmikin. TPS pyöritti illan ensimmäistä ylivoimaa, kun Ville Lajunen tarjoili kiekon Pyyhtiälle ja tämä laukoi sen tulisesti maaliin.

Ja kun Pyyhtiä pääsi vauhtiin, ei hän yhteen onnistumiseen lopettanut. Reilu minuutti myöhemmin parikymppinen nuorukainen pyyhälsi pitkin vasenta laitaa maalille ja sijoitti kiekon etukulmasta sisään.

– Ensimmäisessä maalissa otimme ylivoimalla aloitusvoiton ja sain hyvän tilaisuuden. Päätin yrittää, vaikka kutini ei kovin hyvä olekaan, ja sinne meni, Pyyhtiä kertasi.

– Toisessa maalissa olimme sopineet, että jos tulee oman pään aloitusvoitto, laituri nousee vauhdilla ylös. Tein sen ja äkkiä huomasin olevani kiekon kanssa yksin menossa kohti maalia. Koitin pistää rystyllä sisään, ja sekin upposi.

Momentum kääntyi ensimmäisen erän lopussa yllättäen, kun TPS pelasi täysin saamattoman ylivoiman ja sen jälkeen erän viimeminuutit Pelicans vei peliä, miten halusi.

Toiseen erään TPS tuli kuitenkin jälleen erittäin vahvasti. Karejeville kirjattiin toisessa erässä ainoastaan kolme torjuntaa, mutta lisämaaleja ei nähty kummassakaan päässä.

Kolmannessa erässä Larmi joutui kuitenkin jälleen antautumaan, kun Jonne Tammela runnoi kiekon maalin edestä sisään.

Jokaisessa viikon aiemmassa pelissä maalin tehnyt Juhani Jasu pääsi viisi minuuttia ennen ottelun loppua laukomaan kohti tyhjää maalia kiekkoa maalin taakse pysäyttämään lähteneen Larmin virhearvion vuoksi, mutta Jasun laukaus osui videotarkastuksen perusteella tolppaan.

Jasun sijaan kiekon pisti ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään pömpeliin hattutemppunsa viimeistellyt Pyyhtiä.

– Se oli kyllä ihan tuurimaali. Pistin silmät kiinni ja sutaisin sinne päin, Pyyhtiä totesi vaatimattomana.

TPS sai neljän ottelun urakkaviikon jälkeen otteluruuhkaan hieman helpotusta, kun alkuviikon JYP-ottelu peruutettiin jyväskyläläisten koronatartuntojen vuoksi. Seuraavaksi TPS kohtaa sunnuntaisen vastustajansa Pelicansin uudelleen torstaina, tällä kertaa Lahdessa. Lauantaina Turkuun saapuu kovavireinen HPK.

– Olemme hyvässä kunnossa, mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei tämä viikko tunnu kropassa. Harmi, että JYP-peli siirtyi, mutta kahden pelin viikko tekee varmasti kropalle hyvää, Pyyhtiä mietti.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä