Salo Irish ry valittiin viime vuoden varsinaissuomalaiseksi kansanmuusikoksi – aiemmin palkinto on jaettu vain yksittäiselle muusikolle tai duolle

0
Varsinais-Suomen Kansanmusiikkiyhdistys palkitsi Salo Irish ry:n vuoden varsinaissuomalaisen kansanmuusikon tittelillä. Palkinnon sai nyt ensi kertaa yhdistys eikä yksittäinen muusikko tai duo.

Salo Irish ry on saanut vuoden 2021 varsinaissuomalaisen kansanmuusikon tittelin. Valinnan teki kevätkokouksessaan Varsinais-Suomen Kansanmusiikkiyhdistys ry.
Yhdistys on jakanut vuoden kansanmuusikko -huomionosoituksen vuodesta 2014 lähtien. Aiemmin valinta on osunut yksittäiseen muusikkoon tai duoon. Nyt titteli myönnettiin ensi kertaa ansioituneelle yhdistykselle.
Irlantilaisen kansanmusiikin tapahtumia ja konsertteja järjestävä Salo Irish ry on valintaperustelujen mukaan koronasta huolimatta pysynyt aktiivisena ja löytänyt uusia muotoja toimintaansa.
Yhdistyksen puheenjohtaja Arto Pasio on tunnustuksesta mielissään.
– Tulipas ihan puskista, mutta ilolla otamme tämän vastaan. Olemme pienellä porukalla toteuttaneet jo monta vuotta irkkutapahtumia Salon alueella. Tämä lämmittää, hän toteaa tiedotteessa.
Salo Irish ry:n tiimi on ollut mukana järjestämässä irlantilaisen kansanmusiikin ja -tanssin tapahtumia seudulla vuodesta 2013 alkaen. Itse yhdistys perustettiin toiminnan kehittämiseksi vuonna 2019.
Salon oma jokavuotinen irkkujuhla, Salo Irish Festivaali, toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2016.
Salo Irish Festivaali jouduttiin tänäkin vuonna koronatilanteen vuoksi siirtämään, mutta nyt vain maaliskuun alusta kesään. Festari toteutuu 17.–18.6., jolloin lavoilla soittaa viisi yhtyettä kuudessa eri konsertissa. Lipunmyynti pääkonserttiin on käynnissä.
Yksi maaliskuulle suunnitelluista festivaalin osioista toteutetaan kuitenkin jo alkuperäisellä paikallaan, torstaina 3. maaliskuuta. Kyseessä on Perniön Kunnantalolla pidettävä kahvikonsertti, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Hulabaloo-ryhmä esittää tuolloin irkkupubiin sijoittuvan näytelmän, ja The Green Hope soittaa sen perään kolmevarttisen konsertin.
Koko kahvikonsertti striimataan Salo Irish Festivaalin Facebook-sivulla saman päivän iltana kello 19.