Salo jatkaa väliaikaisia järjestelyitä virkamiesjohdossaan kaupunginjohtaja Tero Nissisen sairausloman takia

3
Salon kaupunginjohtajan Tero Nissisen sairausloma jatkuu huhtikuun alkuun saakka.

Salon kaupunki aikoo jatkaa väliaikaisjärjestelyjä ylimmässä virkamiesjohdossaan. Kaupunginjohtajan ja talousjohtajan virkoja hoitaa sijainen, minkä lisäksi sosiaali- ja terveysjohtajan virka täytetään määräajaksi.

Kaupunginjohtaja Tero Nissinen on ilmoittanut, että hänen syyskuussa alkanut sairauslomansa jatkuu 3. huhtikuuta saakka. Hänen sijaisenaan on toiminut talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

Korhosen sijaisuus päättyy tällä erää helmikuun lopussa. Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto jatkaa sijaisuutta maaliskuun alusta alkaen, kunnes vakituinen kaupunginjohtaja ottaa viran hoitaakseen.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina määrätä henkilöstöjohtaja Christina Söderlundin jatkamaan talous- ja henkilöstöpalveluiden toimialajohtajana. Talousjohtajaa puolestaan sijaistaa taloussuunnittelija Maria Kulmala.

Hallituksen virkamääräykset ovat ehdollisia. Ne tulevat voimaan, jos valtuusto hyväksyy kaupunginjohtajan sijaisjärjestelyt.

Järjestelyt ovat voimassa enintään vuoden loppuun saakka.

Salon sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virkaa ei voida täyttää vakituisesti, koska edellisen sote-johtajan Jussi Mattilan virkasuhteen purkua koskeva päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Turun hallinto-oikeus hylkäsi jo Mattilan valituksen, mutta hän on hakenut päätökseen valituslupaa Korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Anneli Pahta on toiminut Salon vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajana viime vuoden tammikuusta asti, ja hänen nykyinen pestinsä päättyy helmikuun lopussa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Pahta jatkaa sote-johtajana enintään elokuun loppuun saakka. Hän toimii oman tehtävänsä lisäksi hankejohtajana Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmisteluorganisaatiossa.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ulkokuntalainen
1 vuosi sitten

Miten on mahdollista, että kaupunkia voidaan johtaa näin kauan tilapäisesti? Eivätkö ne lukuisat sääntörikkomukset osoita, että kaupungin hallinto kaipaa perustavanlaatuista muutosta?

Tiivistäkää
1 vuosi sitten

On selvää, että kaupungin johdossa on turhaa porukkaa, kun ei sota yhtä miestä kaipaa.

Veka
1 vuosi sitten
Reply to  Tiivistäkää

Tai sitten siellä hommat kaatuvat paikallaolijoiden niskaan. Ratkaisuna joko ylityöt tai joidenkin töiden tekemättä jättäminen.