Salon museoiden yleisöperjantait palaavat ja Näkkäri aloittaa yleisötapahtumat

0
Salon kulttuurituottajat Suvi Aarnio (vas.) ja Sini Lundgrén odottavat, että kulttuuritapahtumat pääsevät maaliskuussa käyntiin Näkkäri-tilassa eli Salon kansalaisopiston auditoriossa Ylhäisissä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Ilmaisten yleisöperjantaiden tauko päättyy Salon museoissa tällä viikolla. Kaupunki alkaa taas tarjota kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaan sisäänpääsyn taidemuseo Veturitalliin ja Salon elektroniikkamuseoon.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto poisti alkuviikosta kaikki yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujarajoitukset.

Salon kansalaisopistolla toimiva taiteen ja kulttuurin monitoimitila Näkkäri järjestään yleisöperjantain 4. maaliskuuta ja lasten lauantain 12. maaliskuuta. Kansalaisopiston opetus toteutetaan kurssiohjelman mukaisesti.

Kaupungin liikuntapalvelujen kävijärajoitukset on poistettu, ja uimarantojen saunoja voi varata tavalliseen tapaan.

Kirjastoissa ei ole rajoituksia kävijämäärien suhteen, mutta koululaisryhmiltä edellytetään kirjastoissa maskien käyttöä.

Musiikkiopistossa teorian, säveltapailun ja musiikkitiedon opetus järjestetään kaikille lähiopetuksena viikosta 9, jolloin alkaa myös jousiorkesterien harjoittelu täysin kokoonpanoin. Puhallinorkesteri ja -yhtye harjoittelee täydellä kokoonpanolla viikosta 11.

Oppilasiltoihin pääsee toistaiseksi vain oppilaiden lähipiiri. Konsertit lähetetään suoratoistona musiikkiopiston Youtube-kanavalla.