Sauvon Kesäteatterissa nähdään Vihervaaran Anna – esityksen ohjaa Timo Väntsi

0
Vihervaaran Annassa on paljon rooleja nuorille näyttelijöille, mikä teki siitä Timo Väntsin mielestä sopivan valinnan Sauvon Kesäteatterin näyttelijäkaartille. Kuva: Kunnallislehti arkisto/Anni Himberg

Sauvon Kesäteatterin näyttämöllä nähdään ensi kesänä Vihervaaran Anna.

L.M. Montgomeryn romaaniin pohjautuvan näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa nukketeatteritaiteilija ja ohjaaja Timo Väntsi.

– Vihervaaran Annan tarina on elämänmakuinen ja yllättävän ajaton kuvaus siitä, millaista on kasvaa isoksi. Se on hieno nuoruuden kuvaus, kertomus itsensä hyväksymisestä ja oman paikan raivaamisesta omalaatuisessa yhteisössä, Väntsi sanoo Sauvon Kesäteatterin tiedotteessa.

Klassikkoteos kertoo orvosta tytöstä, joka saa sattumien kautta uuden perheen pienestä Avonlean kaupungista.

Annan vanhemmiksi päätyvät Marilla ja Matthew Cuthberg. He ovat jo kypsään ikään ehtineet sisar ja veli, jotka haaveilevat sukutilalleen työn jatkajaa.

Näytelmädramatisointi mukailee vapaasti ensimmäistä Anna-kirjaa, Annan nuoruusvuodet, joka julkaistiin vuonna 1920.

– Uskon, että Vihervaaran Annasta tulee sympaattinen ja riemastuttava esitys, josta eri-ikäiset katsojat löytävät omia tasojaan, sanoo Väntsi.

Esityksen ensi-ilta on 1. heinäkuuta, ja esityksiä on elokuun alkupuolelle saakka. Lavalla nähdään toistakymmentä eri-ikäistä, paikallista harrastajanäyttelijää.

Timo Väntsi on aiemmin ohjannut Sauvon Kesäteatterille neljä teosta: Pinocchio (2003), Saapasjalkakissa (2008), Adalmiinan helmi (2015) ja Sven Tuuva (2019).