Somerolla järjestetään luentoja ikääntymisestä

0
Luentosarja käynnistyy tiistaina 8. helmikuuta, jolloin luennoidaan aivoterveydestä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Somerolla järjestetään kolmen luennon kokonaisuus hyvästä ikääntymisestä.

Luennot järjestää Somero-opisto yhteistyössä Salon Muistiyhdistyksen ja Someron kaupungin perusturvatoimen kanssa. Luennot ovat maksuttomia.

Luentosarja käynnistyy tiistaina 8. helmikuuta, jolloin Salon Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Marika Lindholm luennoi aivoterveydestä ja siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa omaan aivoterveyteensä. Myös Someron kaupungin seniorihoitaja Raila Hakamäki ja Salon muistiyhdistyksen muistiohjaaja Pauliina Römpötti ovat paikalla kertomassa tarjolla olevista palveluista.

Toisella luennolla tiistaina 15. maaliskuuta Someron terveyskeskuksen geriatri Aleksi Väänänen luennoi ikääntymisestä ja siihen liittyvistä muutoksista sekä siitä, miten muutoksista huolimatta voi elää aktiivista arkea. Luennon yhteydessä jaetaan tietoa vapaaehtoistoiminnasta, liikuntapalveluista ja muista erityisesti kääntyville suunnatuista harrastusmahdollisuuksista.

Luentosarjan päättää tiistaina 5. huhtikuuta pidettävä luento kodin turvallisuudesta. Palotarkastaja Erik Virtanen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta luennoi kodin paloturvallisuudesta Lisäksi sosiaalityöntekijä Jaakko Kaunisto kertoo Someron kaupungin palveluista ja tuista muutostöihin liittyen. Pauliina Römpötti antaa vinkkejä ikä- ja muistiystävällisiin ratkaisuihin.

Kaikki tilaisuudet pidetään Someron Kiiruun koulukeskuksen auditoriossa kello 17–19.