Somerolta siirtyy yli 270 työntekijää hyvinvointialueelle

0
Someron terveyskeskuksen takaisinsoittojärjestelmä vaatii painamaan kaksi kertaa ykköstä, jotta soittopyyntö rekisteröityy järjestelmään. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Somerolta siirtyy Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle yhteensä 293 virkaa, vakanssia ja tehtävää. Niistä 21 on parhaillaan täyttämättä, joten tämän hetkisen tiedon mukaan hyvinvointialueen palkkalistoille siirtyy 272 työntekijää. Siirtyvä henkilöstökustannus on noin 13 miljoonaa euroa ja lomapalkkavelka noin 1,7 miljoonaa euroa.
Hyvinvointialueelle Someron kaupungilta siirtyvän omaisuuden tasearvo on yli 5,4 miljoonaa euroa. Valtaosa omaisuudesta on osakkeita ja osuuksia. Keskeneräisten ja tiedossa olevien investointien kokonaisarvo on noin 9,2 miljoonaa euroa.
Someron kaupungin käytössä on noin 20 000 neliötä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tilaa 19 eri kohteessa. Ne siirtyvät hyvinvointialueen hallintaan vuokrasopimuksilla.
Luvut käyvät ilmi Someron tekemästä selvityksestä, jonka kaupunki antaa hyvinvointialueelle. Kaikki Varsinais-Suomen kunnat tekevät helmikuun loppuun mennessä lakisääteisen selvityksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevista toimitiloistaan, siirtyvästä irtaimesta omaisuudestaan, sopimuksistaan ja vastuistaan sekä henkilöstönsä määrästä, palkkakuluista ja lomapalkkavelasta.