Someron kulttuurigallerian rahoitus varmistui – Kaija Aarikan uraa esittelevä galleria aukeaa kesäkuussa

1
Someron kulttuurigalleria avataan Aholan kulttuuritalossa kesäkuussa. Ensi kesänä galleriassa voi tutustua Kaija Aarikan tuotannon ja elämän lisäksi kirjailija Kaari Utrion uraan. Kuva: SSS-arkisto\Minna Määttänen

Somerolle suunnitellun kulttuurigallerian rahoitus on varmistunut.

Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit on myöntänyt gallerian perustamiseen 25 000 euroa leader-rahaa. Kyseessä on kehittämisraha, jota käytetään muun muassa gallerian markkinointiin, tietokoneinfon tekemiseen näyttelystä sekä näyttelyesineiden kuljetukseen.

Jokivarsikumppanit myönsi Someron Kulttuurille aiemmin 15 000 euroa tilojen remonttiin. Galleria tulee kaupungintalon vieressä sijaitsevaan Aholan kulttuuritaloon. Kulttuurituottaja Liisa Mattila kertoo, että Aholan seinät ja ovet on maalattu, sähköjä on uusittu ja taloon on asennettu hälytyslaitteet.

Kulttuurigallerian vakinaisessa näyttelyssä esitellään Somerolla syntyneen muotoilija Kaija Aarikan tuotantoa ja elämää. Galleriaan tulee myös vaihtuvia näyttelyitä. Ensimmäisenä kesänä esitellään Somerniemellä asuvan kirjailija Kaari Utrion tuotantoa ja uraa.

Kulttuurigalleria on määrä avata kesäkuun alussa.
– Kesäksi galleriaan palkataan oma työntekijä, mutta tulevista työjärjestelyistä päätetään myöhemmin, Mattila toteaa.

Kulttuurigalleriaa on tarkoitus pitää auki ympäri vuoden.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yksi täti
7 kuukautta sitten

Somerolta löytyy taas uusi kohde matkailijoiden mielenkiinnolle. Somerolaiset tekevät nopeasti päätökset, ja valmista tulee. Mitä vastaavia on esiteltäväksi Salossa siten, ettei joudu ajamaan kymmeniä kilometrejä suuntaan jos toiseenkin?