Talvilomalla luvassa toimintatiistai ja pulkkaperjantai – Salolaislapset ja -nuoret saivat vaikuttaa lomaviikkonsa ohjelmaan

0
Talvilomaviikolla on tarjolla Salossa monipuolisesti ohjelmaa kaikenikäisille. Wiurilassa järjestetään talvilomaviikon perjantaina pulkkaperjantai.

Salossa riittää jälleen talvilomaviikolla ohjelmaa jokaiselle lomapäivälle.

Tänä vuonna lapset ja nuoret pääsivät myös itse vaikuttamaan lomaviikkonsa tapahtumiin, sillä nuorisopalvelut toteutti loppuvuodesta kyselyn lomatoiveista salolaisille lapsille ja nuorille.

Toiveissa nousivat esiin nuorisotilojen aukiolot, talviset liikuntamahdollisuudet ja erilaiset tapahtumat. Tapahtumia ja toimintaa toivottiin järjestettävän ympäri Saloa.

Lapset ja nuoret ovat Salossa talvilomalla tuttuun tapaan viikolla 8 eli 21.–27. helmikuuta. Tapahtumien järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Salon kaupungin liikunta-, kulttuuri-, nuoriso- ja kirjastopalvelut

Toiveiden perusteella kaupungin talvilomatiimi on suunnitellut kaksi yhteistapahtumaa. Toinen tapahtumista järjestetään Perniössä talvilomaviikon tiistaina nimellä Toimintatiistai ja toinen perjantaina Salossa. Salon Wiurilassa järjestettävä tapahtuma on nimeltään Pulkkaperjantai.

Toimintatiistaissa hyödynnetään säiden salliessa koko Melassuon liikuntakeskuksen aluetta ja luvassa on ainakin hiihtoa, luistelua ja jäätaidetta. Lisäksi sisällä liikuntahallissa pääsee palloilemaan, pelaamaan kaupunkisotaa ja temppuilemaan sekä tutustuman pop-up- nuokkarin tarjontaan. Tapahtuma on non-stop -tyyppinen ja tapahtuma-aika on kello 10–14.

Pulkkaperjantai järjestetään puolestaan kello 10–13 Wiurilassa golfkentän mäessä. Luvassa on pulkkailua, laskiaisperinnepolku, musiikkia ja kuumaa mehua. Myös Wiurilan kartanon kotimuseo on avoinna tapahtumakävijöille.

Nuorisopalveluiden ohjelmistosta löytyvät robotiikka-työpajat maanantaina ja keskiviikkona, skeittityöpaja järjestetään torstaina ja Kangoojumps- jumppa perjantaina. Työpajat ovat maksuttomia ja suunnattu 10–17-vuotiaille. Ryhmiin pitää ilmoittautua ennakkoon.

Nuorten keskus Steissi keskustassa on avoinna normaalein aukioloajoin, ja tavallisten vuorojen lomassa skeittihalli Tunnelissa opetellaan skeittauksen alkeita ja tytöt saavat oman vuoronsa skeittaamiseen.

Liikuntapalveluiden talvilomatarjontaan kuuluvat perinteiset hiihtokoulut, jotka järjestetään Urheilupuistossa keskiviikkona ja torstaina. Jäähallissa pääsee luistelemaan joka päivä ja uimahallin vesipeuhut järjestetään tiistaina, torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Maanantaina järjestetään uimahallissa myös vesidisco. Tiistaina ja keskiviikkona Halikon liikuntahallilla järjestetään puolestaan volttileiri.

Elektroniikkamuseossa on tiistaina robottikuvataidetyöpaja kello 10–11.30. Paja sopii erityisesti alakouluikäisille ja siellä valmistetaan museon komponenteista robotteja ja muita hahmoja kuumaliiman ja rikkaan mielikuvituksen avulla.

Hiihtokouluihin, volttileiriin ja robottikuvataidepajoihin pitää ilmoittautua ennakkoon.

Salon pääkirjaston lastenosastolla on talvilomaviikosta lähtien esillä Lapsilta lapsille, kylästä kylään -näyttely, jossa on esillä lasten tekemiä taidekyliä. Lisäksi lapset ja nuoret voivat osallistua pääkirjastossa luontoaiheiseen tietokilpailuun.

Salon museopalveluiden museoista ovat auki Taidemuseo Veturitalli, Elektroniikkamuseo sekä Perniön museo normaalein aukioloajoin. Elektroniikkamuseoon ja Veturitalliin on alle 18-vuotiailta vapaa pääsy ja Perniön museoon on kaikille maksuton sisäänpääsy.

Talvilomaviikon ohjelma:

Maanantai

Luistelua, robotiikka-työpajat, vesidisco

Tiistai

Toimintatiistai Perniössä, luistelua, vesipeuhu, volttileiri, robottikuvataidetyöpaja

Keskiviikko

Luistelua, robotiikkatyöpajat, hiihtokoulu, volttileiri

Torstai

Luistelua, skeittityöpaja, hiihtokoulu, vesipeuhu

Perjantai

Pulkkaperjantai Wiurilassa, luistelua, Kangoojumps- jumppa, vesipeuhu

Lauantai

Luistelua, vesipeuhu

Sunnuntai

Luistelua, vesipeuhu

Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kaupungin nettisivuilla.