Tulevan kesän Salo Soihin maineikkaita ulkomaalaisvieraita – Britteinsaarilta Bonnie Tyler ja Uriah Heep, Saksasta The Baseballs

0
Salo Soi järjestetään tänäkin vuonna tuttuun tapaan Hansan tontilla. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen.

Kaksipäiväisillä Salo Soi -festivaaleilla nähdään heinäkuussa kotimaan suosituimpia artisteja sekä kolme meritoitunutta ulkomaista kokoonpanoa.
Festivaalin ensimmäisenä iltana Hansan tontilla esiintyy uransa aikana kymmeniä miljoonia levyjä myynyt walesilainen Bonnie Tyler. Toisen päivän ulkomaalaisvahvistukset ovat brittiläinen rock-yhtye Uriah Heep sekä saksalainen rock and roll -bändi The Baseballs.
Tylerin kansainvälistä mainetta keränneitä hittejä ovat muun muassa Total Eclipse of the Heart, It’s a Heartache ja Holding Out for a Hero. Jo yli 50 vuotta keikkaillut Uriah Heep tunnetaan eritoten kappaleistaan Easy Livin’ ja Lady in Black. Lähinnä cover-kappaleita soittava The Baseballs niitti kansainvälistä suosiota vuonna 2009 ilmestyneellä debyyttialbumillaan Strike!, joka palkittiin Suomessakin vuoden myydyimmän albumin Emmalla (2009).
Kotimaisista artisteista ja bändeistä festivaalin ensimmäisenä päivänä esiintyvät Jonne Aaron, Klamydia, Neljä Ruusua, Dingo, Irina, Aikakone, Jenni ja Juho sekä Luukas Oja.
Toisenkin päivän artistikattaus koostuu kestosuosikeista ja uudemmista tuttavuuksista. Ulkomaalaistähtien lisäksi lavalle nousevat Kolmas Nainen, Neon 2, Suvi Teräsniska, Stig, Cyan Kicks, Martti Servo ja Napander sekä JP Leppäluoto.
Historian ensimmäinen Salo Soi -festivaali järjestettiin kesällä 2019. Kesän 2020 festivaali jäi koronaviruspandemian takia väliin, mutta kesällä 2021 Salossa juhlittiin jälleen rajoitusten sallimissa puitteissa. Viime kesänä Soi-festivaaleja päästiin Salon lisäksi järjestämään myös Tampereella, Kemijärvellä, Kotkassa, Oulussa ja Järvenpäässä.
Festivaalialueelle on 18 vuoden ikäraja. Lipunmyynti tapahtumaan alkoi 24. helmikuuta.
Salo Soi -festivaali Hansan tontilla 15.–16. heinäkuuta. Portit auki festivaalin molempina päivinä kello 15–01.