Yksi pelaaja erotti LP Salon miljoonajoukkueesta – ”Tästä jäi hyvä maku”

0
Monzan hakkuri Lise Van Hecke oli täysin pitelemätön. (Kuva: CEV)

LP Salon kolmas visiitti Mestarien liigan lohkovaiheessa päättyi tiistaina Salohallissa. Ottelun jälkeen kentällä oli kaksi iloista joukkuetta: jatkopaikan 3–0-voitolla todennäköisesti varmistanut Monza sekä loppuun asti taistellut ja uskottavan kuvan itsestään jättänyt LP Salo.

LP Salon ensimmäinen visiitti lohkovaiheessa oli seitsemän vuotta sitten. Se joukkue on edelleen kotimaisen lentopallohistorian paras seurajoukkue, joka haki erävoiton Moskovan Dinamon vieraana ja kävi pisteen päässä Busto Arsizion voitosta Salohallissa.

Toinen visiitti lohkovaiheessa oli kaksi kautta sitten, eikä se jättänyt juurikaan ikuisia muistijälkiä: LP Salo oli tuolloin enemmän osallistuja kuin haastaja. Kaikki ottelut päättyivät 0–3-tappioon.

Kolmas visiitti menee kahden ensimmäisen välimaastoon. LP Salo paransi peliään ottelu ottelulta, otti historiallisen voiton Mulhousesta ja laittoi päätösottelussa Serie A:ta johtavan Monzan aidosti ahtalle.

– Tästä jäi hyvä maku. Olimme jokaisessa ottelussa paremmin mukana kuin yhdessäkään ottelussa kaksi vuotta sitten, LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen vertaili.

Kaikesta tekemisestä näki, että LP Salon pelirohkeus kasvoi läpi lohkovaiheen ja meni viimeisessä ottelussa jopa paikoin yli.

– Juuri näin. Huomasimme, että tonne toisellekin puolelle voidaan tehdä pisteitä, huippuottelun pelannut hakkuri Iina Andrikopoulou kertoi.

LP Salo jäi lopulta lohkojumboksi Mulhousea heikomman pistesuhteen erolla.

Monza käänsi avauserän 19–19-tilanteesta 25–21-voittoon. Toinen erä oli syöttövirheisiin sortuneelta LP Salolta heikoin ja kolmas erä taas selvästi paras. Kotijoukkue johti erää 20–18 ja 21–20, mutta Monza tuli väkisin rinnalle ja ohi.

– Olen todella ylpeä meidän taistelusta, vaikka varsinkin vika erä harmittaa, Andrikopoulou kertoi.

Lopulta suurimman eron joukkueiden välille teki yksi pelaaja: Monzan belgialaishakkuri Lise Van Hecke , joka takoi 23 pistettä.

– Jos olisimme saaneet Van Hecken vähänkin paremmin kiinni, niin nyt neljäs erä olisi käynnissä ja erät olisivat 2–1 meille, Lemminkäinen vakuutti pian ottelun jälkeen.

– Täytyy myöntää, että Salohallissa on pelannut monta Van Heckeä nimekkäämpää huippuhakkuria, mutta hänen suoritus oli kovin kaikista.

Kova oli myös Andrikopoulou. 15 pistettä vähillä virheillä ja hyökkäysprosentti lähes 50. Ulkomaan kentille haluavalle maajoukkuepelaajalle Monza-ottelu oli arvokas työnäyte.

LP Salo tylsytti Monzan pelätyn torjuntapelaamisen ja pystyi kääntäämään lukuisia niin sanottuja ”roskapalloja” voitoksi. Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä kotijoukkue oli lähes Monzan tasolla.

Passari Saana Virtanen oli yksi onnistujista. Viktoriia Tuchashvilin loukkaannuttua kovaan paikkaan joutunut 18-vuotias Virtanen paransi muun joukkueen tavoin, kun vaatimustaso tuli selväksi ja rohkeus passata vaikeimmistakin asennoista kasvoi.

Tuchashvili oli sivussa myös kaksi vuotta sitten lohkovaiheen kolmesta ottelusta.

– Pelaajien luottamus ja asennoituminen Saanaan oli täysin eri tasolla kuin tuolloin Vedaan (kakkospassari Mansikkaviita ), Lemminkäinen kehui.

Mestarien liigan kokemukset auttavat taatusti joukkuetta kevään ratkaisuotteluissa. Eikä pelkästään pelillisesti. Keväällä kun pelataan niin Suomen mestaruudesta kuin oikeudesta osallistua ensi syksynä Mestarien liigan karsintaan ja mahdollisuudesta haastaa uuden kerran lajin supertähtiä.

– Toivottavasti pelaajatkin ajattelevat sen noin. On todella mielenkiintoista nähdä, pystymmekö jatkamaan tällä tasolla ja fiiliksellä perjantaina, Lemminkäinen mietti.

Perjantaina Salohalliin liigaotteluun saapuu Nurmon JymyVolley, jota muuten valmentaa sama mies kuin LP Salon ensimmäisellä Mestarien liigan kaudella: Kari Raatikainen .

– Tästä alkaa meidän valmistautuminen pudotuspeleihin, Lemminkäinen kuittasi yhden onnistuneen euroseikkailun päätteeksi.

MESTARIEN LIIGA


LP Salo–Monza 0–3 (21–25, 13–25, 23–25)


LP Salon pisteet/plusmiinus: Jessica Kosonen 6/-3, Jenni Jantunen 0/-2, Anna Czakan 4/0, Iina Andrikopoulou 15/+10, Kaisa Nyman 5/+4, Saana Virtanen (passari) 1/-1, Elena Becheva 7/-1, Linnea Kuusela 0/-1. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 47.

Monza: Katarina Lazovic 7/+4, Jennifer Boldini (passari) 3/+1, Lise Van Hecke 23/+16, Alessia Orro (passari) 0/0, Anna Danesi 0/-1, Dana Rettke 3/+2, Katerina Zakchaiou 2/+2, Hanna Davyskiba 11/+3, Sonia Candi 5/+3. Liberoiden vastaanottoprosentit: Beatrice Negretti 44, Beatrice Parrocchiale 33.

Hyökkäysprosentit: 35–46

Vastaanottoprosentit: 43–49

Torjunnat: 5–6

Ässäsyötöt/syöttövirheet: 3/13–8/11.

OHO!


LP Salo on pelannut nyt yhteensä 71 euro-ottelua (27 voittoa/44 tappiota). Suomalaisseuroista enemmän euro-otteluita on vain Isku-Volleyn miesten joukkueella (85).

Erotuomarit: Alexander Ryabtsov (Venäjä) ja Konstantin Yovchev (Bulgaria)

Yleisöä: 1 050.

B-lohkon toinen ottelu:

VakifBank–Mulhouse 3–0

Vakifbank 6 6 0 0 0 18–2 18

Monza 6 4 0 0 2 14–6 12

Mulhouse 6 1 0 0 5 4–16 0

LP Salo 6 1 0 0 5 4–16 0

Vakifbank puolivälieriin, Monzan jatkopaikka riippuu muiden lohkojen tuloksista.

LP Viestin seuraava ottelu: pe 18.2. Mestaruusliigaa LP Viesti–JymyVolley Salohallissa kello 18.30.