Ei uusia vyörymiä yön aikana Halikossa, Salo alkaa selvittää turmakallion riskejä

0
Valtavat kivenlohkareet rysähtivät Kärävuoren jyrkänteeltä alla olevien omakotitalojen pihoille varhain maanantaiaamuna. Pelastuslaitos tyhjensi alueen ja evakuoi lähitalojen asukkaat. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

Kärävuoren jyrkänteeltä ei ole tullut uusia kivilohkareita alas yön aikana.

Maanantaiaamuna jyrkänteeltä tipahti kaksi valtavaa kivilohkaretta alla olevien omakotitalojen pihoille. Toinen lohkare rikkoi pihasaunan ja toinen pihalla olleen auton. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Salon kaupunki on tilaamassa kallioasiantuntijayritykseltä selvitystä kalliojyrkänteen kunnosta ja riskeistä. Yksi mahdollinen yritys on tiistaina tutustunut alueeseen, eikä uutta välitöntä vaaraa ole ainakaan tiistaina aamupäivällä ilmennyt.

Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi arvioi, että lopullinen selvitys kallion kunnosta voisi valmistua ensi viikon aikana.

Mannervesi kertoo, että kaupunki pyrkii parhaillaan myös selvittämään, mikä on se taho, joka voi todeta, että alueen talot ovat taas asumisturvallisia. Tilanne on erikoinen ja uusi, eikä valmista tietoa päätösvallasta ole.

Kärävuoren jyrkänteen alta on evakuointi neljä taloutta väliaikaismajoituksiin.  Evakuointipäätöksen teki pelastuslaitos, mutta sen päättymisajankohta ei ole tiedossa.