Ely tilaa Somerolle kauan odotetun suunnitelman kiertoliittymästä

2
Someron pääkadun ja kantatien 52 risteys korvataan kiertoliittymällä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron pääkadun eli Joensuuntien, ohitustien eli kantatien 52 ja Antintien risteys korvataan parin vuoden päästä kiertoliittymällä. Tekninen lautakunta hyväksyi suunnittelusopimuksen tällä viikolla. Muutos parantaa risteyksen liikenneturvallisuutta merkittävästi.

Hyväksytty sopimus sisältää tie- ja rakennussuunnitelman laatimisen sekä kustannusten jaon. Samalla Someron kaupunki valtuuttaa Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen toimimaan suunnittelutyön tilaajana.

Destia Oy laati toissa vuonna elyn toimeksiannosta risteystä koskevan kiertoliittymäselvityksen, jonka Väylävirasto on hyväksynyt. Tiesuunnitelman laatiminen pääsee nyt käyntiin. Sen jälkeen kohteesta laaditaan rakennussuunnitelma.

– Suunnitelmien teko viranomaiskäsittelyineen ja hyväksymisineen tulevat viemään aikaa niin, että rakentaminen voi toteutua vuosina 2024–2025, Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen arvioi.

Sekä suunnittelu- että rakentamiskustannukset jaetaan puoliksi Someron kaupungin ja elyn kesken.

Someron pääkadun Turuntien puoleiseen päähän rakennettiin kiertoliittymä vuonna 2007. Somerolaiset toivoivat vastaavaa jo silloin myös Helsingintien puoleisen pään risteykseen.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Täti Salosta
1 vuosi sitten

Siinä se taas on, Somerolle on haettu lupaa kiertoliittymälle. Salon päättäjät eivät halunneet Saloon, vaikka pyyntöä oli kovinkin olemassa.

Z.Z.Zalolainen
1 vuosi sitten
Reply to  Täti Salosta

Täh? Salossa on jo monta kiertoliittymää, heti muistin 6 kpl. Kuinka monta niitä pitäisi mielestäsi olla?