Helikopterisahaukset valmistuivat Kiskossa ja Vaskiolla – raivauksista uskottiin olleen apua viime viikonlopun Manu-myrskyssä

0
Ilmajohtoverkkojen turvallisuutta ja luotettavuutta ylläpidetään muun muassa helikopteriraivauksilla. Kuva: TS-arkisto/Jari Laurikko

Helikopterilla suoritettavat sahaukset on saatu valmiiksi Salon alueella Kiskossa ja Vaskiolla, tiedotti sähkönjakeluyhtiö Caruna keskiviikkona. Työn suoritti Carunan yhteistyökumppani Heliwest, joka sahasi oksistoa sähkölinjojen varrelta Kiskossa ja Vaskiolla helmikuussa ja maaliskuussa. Sahaukset ovat osa sähköverkon kunnossapitotyötä.

Caruna kertoi, että jos sahausta ei voitu suorittaa helikopterilla, tehdään raivaus myöhemmin toisella tavalla. Ilmajohtolinjan alapuolella sijaitseva kasvusto poistetaan maasta käsin.

Carunan mukaan sahauksia tehtiin helikopteritarkastuksissa havaittujen tykkylumesta taipuneiden oksien ja puiden latvojen poistamiseksi, jotta seuraavien lumisateiden ja myrskyjen aiheuttamat häiriöt olisivat mahdollisimman vähäisiä.

Viime viikonlopun myrsky aiheutti Carunan mukaan maltillisesti keskeytyksiä Salon alueella.

– Helikopteriraivauksen vuoksi Manu-myrskyn aiheuttamat sähkökatkot olivat varmasti alueella vähäisempiä ja tarkoitus onkin näillä toimenpiteillä varmistaa asiakkaidemme tyytyväisyys verkon toimivuuteen, Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa sanoi tiedotteessa.