Hiirenloukku palaa Teatteri Provinssin päänäyttämölle

0
Agatha Christien Hiirenloukku-näytelmän esittämistä päästään Teatteri Provinssissa vihdoin jatkamaan. Kuva: Jarmo Elomaa

Teatteri Provinssi ehti esittää Agatha Christien murhamysteerio Hiirenloukkua talvella 2020 vain neljä kertaa, kun koronapandemia katkaisi esitykset. Näytelmän esittämistä aiottiin jatkaa keväällä 2021, mutta silloinkin korona esti suunnitelmat. Nyt Hiirenloukku pääsee vihdoin takaisin Provinssin päänäyttämölle 27. maaliskuuta alkaen.

Näytelmän työryhmä on yhtä lukuun ottamatta säilynyt samana. Ohjauksesta vastaa Joonas Suominen, puvustuksesta Piritta Kämi-Conway ja lavastuksesta Niina Suvitie. Rooleissa nähdään Tommy Haakana, Oona Hillgen, Kimmo Lehto, Markku Mäkilä, Hannamaija Nikander, Jaakko Loukkola (tullut Heikki Saarisen tilalle), Eija Suomela ja Erik Suomela.

Hiirenloukku (The Mousetrap) on rikosnäytelmä, joka sai ensi-iltansa vuonna 1952 Englannin Nottinghamissa. Kuukautta myöhemmin se siirtyi Lontooseen, missä sitä on esitetty yhtäjaksoisesti ennätykselliset 70 vuotta.

Hiirenloukku-näytelmästä ei ole koskaan tehty elokuvaa, sillä näytelmän katsojia on perinteisesti kehotettu pitämään tarinan yllättävä loppuratkaisu omana tietonaan. Näin kehottaa myös Teatteri Provinssi.

Hiirenloukku Teatteri Provinssin päänäyttämöllä (Salorankatu 5–7, Salo) 27.3.–6.5.