Kansanmusiikkia ja klassisia sävelmiä Näkkärissä

0

Kulttuuritila Näkkärissä lyödään yhteen salolaisosaamista useamman sukupolven voimin, kun tiloissa järjestetään perjantaina juonnettu Ystävyydelle -konsertti.

Konsertissa on tarjolla kansanmusiikkia sekä rakastettuja sävelmiä Montin Cárdáksesta aina Robert Schumannin romansseihin.

Esiintymässä ovat Anni Varonen (oboe), sellistit Anna-Maaria ja Olli Varonen sekä pianisti Henni Isojunno.

Ohjelmassa kuullaan oboen ja pianon duettoja, säveliä sellolla ja pianolla sekä selloduon esityksiä. Myös sooloesityksiä on luvassa pianon, oboen ja sellon sävelin.

Konsertin nuorin esiintyjä Anni Varonen (oboe), 16, opiskelee Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla.

Konsertin nuorin esiintyjä on 16-vuotias oboisti Anni Varonen. Hän opiskelee Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Akatemian opintojen ansiosta hänellä on ollut mahdollisuus esiintyä muun muassa Helsingin Musiikkitalossa sekä Akatemian R-talon konserttisalissa.

Selloduona tunnetut Anna-Maaria ja Olli Varonen esittävät nytkin räiskyviä säveliä duona, mutta sellot soivat muutoinkin. Luvassa on esimerkiksi Aulis Sallisen sooloteos sellolle sekä Robert Schumannin Fantasiestücke sellolle ja pianolle.

Pianistina kuullaan Henni Isojunnoa, joka valmistui 2014 musiikin maisteriksi ja on sittemmin konsertoinut sekä kotimaassa että Keski-Euroopassa. Salossa hänet tunnetaan Halikon musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana ja pianonsoiton opettajana.

Musiikin maisteri Henni Isojunno on konsertin pianisti.

Konsertin järjestää Halikon musiikkiyhdistys yhdessä Moision koulun medialuokan kanssa.

Ystävyydelle-konsertti kulttuuritila Näkkärissä 18.3. klo 19.