Kapteeni Huoponen vei joukkonsa jatkoon – PeU-Basket kohtaa puolivälierissä kahden kovan jenkin Kipinän

0
Niko Huoponen on ollut PeU-Basketin parhaita pelaajia koko kauden ajan.

PeU-Basket selvitti Divari B:n neljännesvälierät tyylikkäästi kaatamalla Team Pajulahden toisen kerran kolmen päivän sisällä, nyt pistein 80–68.

PeU-Basket ratkaisi ottelun heti vaikeahkon avauspuolikkaan jälkeen.

– Eka puolisko meni vähän opiskellessa. Saimme käytyä asiat tauolla läpi, sen jälkeen homma olikin hallinnassa ja viimeiset minuutit aika lailla pelailua, PeU-Basketin päävalmentaja Jussi Savolainen kertoi.

Kentän parhaat pelaajat olivat lauantaina Vilppaan riveissä pelaava William Loyd sekä kotijoukkueen kapteeni Niko Huoponen, joka heitti 20 pistettä.

– Niko on ollut hyvä koko kauden. Hän ei anna mitään ilmaiseksi, eikä luovuta koskaan. Kahteen peliin 64 pistettä plussalla on aika kova lukema, Savolainen kehui.

Myös Tuukka Juntunen alkaa vihdoin lunastaa lupauksiaan. Avausosassa 12 ja perjantaina 15 pistettä.

– Tuukka oli yksi ratkaiseva tekijä voitossa. Hän heitti ja puolusti hyvin. Tuukka alkaa nyt vasta löytää omaa rytmiään koronatauon jälkeen, Savolainen kertoi.

PeU-Basket kohtaa puolivälierissä runkosarjan ykkösen Äänekosken Kipinän.

Kipinän avainkolmikko on jenkit Josh McFolley ja Ricardo Glenn sekä konkari Sami Mäntymaa . McFolley on pelannut 30 pisteen ja 8 syötön keskiarvoilla, Glenn 28 pisteen ja 22 levypallon keskiarvoilla!

Savolaista ei silti huimaa.

– Runkosarjan kärkikolmikko Kipinä, HyPo ja PuHu olivat tasapisteissä. Jos olisin saanut valita kolmikosta vastustajan, olisin kerran kerrasta ottanut Kipinän, vaikka vierasreissu onkin pitkä, hän vakuuttaa.

Puolivälieräsarja alkaa keskiviikkona Äänekoskella ja jatkuu lauantaina Perniössä. Välieriin selviää kahdella voitolla.

Miesten I divisioona B:n 2. neljännesvälierä: PeU-Basket–Pajulahti 80–68 (18–19, 19–13, 26–17, 17–19)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: William Loyd 23/12, Patrik Poutiainen 11/7, Timur Emaldynov 3/2/3 riistoa, Niko Huoponen 20/1, Onni Mäkynen 2/10, Taneli Lindström 0/0, Juhana Melkkilä 2/2, Alex Romu 0/0, Timo Niitynperä 4/2, Tuukka Juntunen 15/4, Wiljami Vihiniemi 0/0.

PeU-Basket jatkoon voitoin 2–0.

PeU-Basketin seuraava ottelu: 1. puolivälierä ke 30.3. Kipinä–PeU Basket Äänekosken liikuntatalolla kello 18.30.

Päivitetty klo 21.30: Otsikossa luki virheellisesti ”välierissä”.