Kaupunginvaltuutettu Tapio Äyräväinen on kuollut – perussuomalaisten voimahahmo menehtyi kotonaan sairauskohtaukseen

0
Tapio Äyräväinen sanoo tehneensä aina töitä seitsemänä päivänä viikossa. Perheyrityksen toimitusjohtaja ei aio jäädä koskaan kokonaan eläkkeelle.

Salon kaupunginvaltuuston jäsen Tapio Äyräväinen on kuollut. Hän oli kuollessaan 71-vuotias.

Leski Ulla-Maija Kytölä kertoo Äyräväisen kuolleen kotonaan 15. maaliskuuta yöaikaan sairauskohtaukseen.

– Kuolema oli äkillinen ja liian aikainen, sanoo Kytölä.

Puolison lisäksi Äyräväisen perheeseen kuuluu aikuinen poika hänen aiemmasta liitostaan.

Äyräväinen edusti valtuustossa perussuomalaisia. Hänet valittiin ensimmäisen kerran valtuustoon vuonna 2012.

Äyräväisen tilalle valtuustoon nousee perussuomalaisten ensimmäinen varavaltuutettu Mika Laitinen. Särkisalolainen Laitinen toimii jo entuudestaan Salon sosiaali- ja terveyslautakunnan 2. varapuheenjohtajana.

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, perussuomalaisten Heikki Tamminen kertoo Äyräväisen kuoleman olleen täysi yllätys.

– Todella ikävä uutinen. Tapsan kanssa ystävystyimme jo Salon perussuomalaisten alkuaikoina. Toki tiesin hänet kirjailijana ja toimittajana jo ennenkin, kuten varmasti hyvin moni salolainen. Hän oli todella monessa mukana elämänsä varrella. Hän oli meidän luottomies. Kurilan kahvilassa paljon maailmanmenosta puhuttiin.

– Haluan toivottaa voimia omaisille, sanoo Tamminen.

Äyräväisellä oli paikka myös Yrityssalon hallituksessa. Hänen varajäsenensä on perussuomalaisten Antti Olkinuora.

Salon kaupungintalolla oli keskiviikkona suruliputus. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Työuransa aikana Tapio Äyräväinen ehti tehdä monenlaista. Merkonomin koulutuksen saanut Äyräväinen teki pitkään töitä rautakaupassa, josta hän päätyi avustajakurssin kautta radiotöihin.

Hän toimi ennen vuosituhannen vaihdetta taiteilijanimellä Leo Lähde Salon paikallisradio 882:ssa, josta hän siirtyi Turkuun Auran Aaltoihin. Turussa hän työskenteli myös Aamuset-kaupunkilehdessä 2000-luvun alussa ensin toimittajana ja tämän jälkeen päätoimittajana.

Äyräväinen teki myös nettihuutokauppaa. Hän keräili ja myi antiikkiesineitä. Perheyrityksensä kautta Äyräväinen toimi myös asuntosijoittajana.

Äyräväinen harrasti kirjoittamista, ja hän on kirjoittanut yksin ja yhdessä muiden kanssa useita teoksia. Hän julkaisi tekstejä muun muassa paikallishistoriasta ja ufoista.

Salon Seudun Sanomat julkaisi Tapio Äyräväisen 70-vuotishaastattelun joulukuussa 2020. Haastattelussa Äyräväinen luonnehti itseään Janus-kasvoiseksi mieheksi, jolla on useita rooleja.

Lue lisää: Janus-kasvoinen mies – Tapio Äyräväinen provosoi ja nauraa hähättää onnistuessaan

Artikkeli päivitetty kokonaisuudessaan 16.3.2022 klo 15.34