Mies menehtyi kymppitiellä henkilöauton ajauduttua vastaan tulleen paperirekan keulaan

6
Paperilastissa ollut rekka ajautui turman seurauksena ulos tieltä. Kuva: Simo Päivärinta

Yksi henkilö kuoli kolarissa lauantaina kymppitiellä.

Nokkakolari tapahtui aamupäivällä hieman yhdentoista jälkeen Marttilan ja Kosken välillä.  Osallisina olivat paperilastissa ollut puoliperävaunurekka sekä henkilöauto. Molemmissa ajoneuvoissa oli vain kuljettaja.

– Henkilöauton kuljettaja ajoi valtatietä 10 Forssan suuntaan Koskella, kun auto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja osui suoraan vastaan tulleen kuorma-auton keulaan. Henkilöautossa yksin ollut miespuolinen kuljettaja sai surmansa välittömästi, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Onnettomuuden seurauksena molemmat ajoneuvot ajautuivat pois tieltä.

Paikalla ollut päivystävä palomestari kertoi lauantaina Salon Seudun Sanomille, että ajokeli oli tieosuudella hyvä eikä tie ollut liukas.

Tie oli keskipäivällä hetkellisesti suljettu liikenteeltä.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyn selvittämisenä, eikä asiasta tiedoteta tällä hetkellä enempää.

 

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 12.3.2022 klo 12.05
Uutiseen päivitetty poliisin tiedot 12.3.2022 klo 14.33

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vaarallinen tieosuus
6 kuukautta sitten

Jo kolmas kuolonkolari samalla tieosuudella tämän alkuvuoden aikana. Myös aiempina vuosina samalla suhteellisen lyhyellä matkalla on sattunut paljon vakavia onnettomuuksia.
Olisiko jo aika perustaa työryhmä valtatie 10:n liikenneturvallisuuden parantamiseksi?

keijo.k
6 kuukautta sitten

Onko se nyt todellakin niin, että se tie on vaarallinen, eikö autoilijoiden ajokäyttäytymisellä muka ole merkitystä? Viimeksi käydessäni Huittisissa näin useita tilanteita, joita ei liikenteeseen pitäisi kuulua. On hurjia ylinopeuksia, valottomia autoja hirveässä sumussa, sekopäisiä ohituksia ja niin edelleen. Tuulilasikameran tallenne ei valehtele, gps-nopeusnäyttö, ohittaja yleensä ajaa nopeammin kuin ohitettava.

Vaarallinen tieosuus
6 kuukautta sitten
Reply to  keijo.k

Kysyit samaa viimeksi, kun samalla tienpätkällä sattui yhtä vakava onnettomuus. Pointti on siinä, ettei muilla tieosuuksilla ole tapahtunut näin vakavia turmia näin tiheää tahtia. Marttila-Ollila-Koski Tl-väli on noin parikymmentä kilometriä pitkä. Jos Suomessa jokaista kahtakymmentä tiekilometriä kohti sattuisi kolmessa kuukaudessa kolme kuolemaan johtanutta onnettomuutta, se tarkoittaisi tuhansia ihmishenkiä. Silloin voitaisiin kysellä olosuhteiden sijaan ajokäyttäytymisen perään.

Keijo.K
6 kuukautta sitten

Kuinka pitkään meni niin, ettei kyseisellä pätkällä tapahtunut onnettomuuksia? Meni todella pitkään, nyt on vaan huonoa tuuria ollut tuolla osuudella. Oletko sitä mieltä, että kaikki säännöt ja lait on tehty rikottaviksi? Kuinka suuri määrä onnettomuuksista johtuu kuljettajan rikkeestä?

Urpo
6 kuukautta sitten
Reply to  Keijo.K

Olosuhteet voi altistaa virheiden tekemiselle ja virheiden kehittymiselle onnettomuuksiksi.

Samaa mieltä olen siitä, ettei nyt tapahtuneista tilastoa saa aikaan, sattumalla on aivan liian suuri rooli. On silti varmaa, että tapauksia tutkitaan ja yhteisiä nimittäjiä selvitetään. Jos tieosuudelta löytyy erityinen riskitekijä, siihen taatusti puututaan.

Autoilija
6 kuukautta sitten

Mutta kun näiden työryhmien ainut lääke tuppaa olemaan pudottaa nopeutta.
No toki se voisi auttaa, mutta tuppaa olemaan kosmeettista.
Itse ehdottaisin ohituskaistoja mäkiin.