Lapsijoukko kulki Perniön keskustassa asejäljennösten kanssa – poliisi muistuttaa, ettei mitään ampuma-aseita saa tuoda julkiselle paikalle

1
Esimerkiksi airsoft-aseet muistuttavat ulkonäöltään oikeita ampuma-aseita. Kuvituskuva. TS-arkisto.

Salon Perniön keskustassa oikeita aseita muistuttavien esineiden kanssa liikkunut lapsijoukko on herättänyt vilkasta keskustelua ja hämmennystä. Silminnäkijöiden mukaan lapset olivat vasta ala-asteikäisiä ja he liikkuivat keskustan alueella ainakin keskiviikkona.

Salon poliisille tapauksesta ei ole tullut tietoa, mutta ylikonstaapeli Timo Mäkelä muistuttaa, että järjestyslaki määrää, ettei oikeita aseita muistuttavia eikä muitakaan ampumiseen soveltuvia esineitä saa pitää hallussaan julkisella paikalla.

Esimerkiksi airsoft-aseet ovat ulkonäöltään usein tarkkoja jäljennöksiä oikeista ampuma-aseista.

– Myös esimerkiksi ilma- ja värikuula-aseet muistuttavat huomattavasti oikeita aseita. Lisäksi räjähtävää esinettä muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty, Mäkelä huomauttaa.

Järjestyslain mukaan aseita ei myöskään saa kuljettaa ilman syytä. Aseen kaltaisia esineitä tulee kuljettaa julkisilla paikoilla esimerkiksi laukussa tai muussa sellaisessa paikassa, jossa ne eivät ole välittömästi käytettävissä.

Ampumiseen soveltuvia esineitä julkisella paikalla näkyvästi kantava syyllistyy järjestyslain rikkomiseen, mistä koituu yleensä sakkoja.

– Alaikäisten kohdalla yhteyttä otetaan yleensä lastensuojeluun. Asia on vakavampi, jos kyseessä on uhkaavaa käytöstä, Mäkelä sanoo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Krista
4 kuukautta sitten

Sitä tämä sotahysteria teettää. Mitä aikuiset edellä, sitä lapset perässä. Kääk.