Laukamo-yhtiöissä vietetään 70-vuotisjuhlavuotta 2022

0
Jaana Laukamo-Jansson, hallituksen puheenjohtaja.

Laukamo-yhtiöt on perheomisteinen konserni, joka perustettiin Olympiavuonna 1952 Helsingissä O.H.Sandbergin toimesta.

Isääni Kai Laukamoa pyydettiin yhtiön toimitusjohtajaksi vuonna 1968, jolloin myös yhtiön kotipaikka vaihtui Someroksi. Omistajaksi hän ryhtyi äitini Airan kanssa vuonna 1974.

Vuosien varrella yrityksestä muodostui metallituotteisiin keskittyvä O.H Sandberg Oy ja muovituotteita valmistava Mixtus Ky.

Mixtus Ky hoiti nappien, solkien ja muiden muovituotteiden valmistuksen, O.H. Sandberg Oy:n keskittyessä teknisten metallituotteiden valmistukseen. Somerolla toiminnan alkuaikoina yritys tunnettiin ”samperin nappitehtaana”. Laukamo Osakeyhtiö perustettiin 1982.

Elektroniikan merkitys kasvoi 80-luvulla ja kehityksen myötä Mixtus Oy ja O.H. Sandberg Oy ottivat uudet nimet käyttöön 1998. Mixtus Oy:sta tuli Laukamo Plastcomp Oy ja O.H. Sandberg Oy muutettiin Laukamo Electromec Oy:ksi. Tarkoituksena nimenvaihdoilla oli yhdenmukaistaa ne yrityksen toimintoja vastaaviksi. Metallointi tuli mukaan 2010-luvun alkupuolella osaksi muovipuolta ja vuonna 2016 hankittiin nestesilikoniosien (LSR) valmistusosaamista yritysostolla. Laukamo Electromec Oy ja Laukamo Plastcomp Oy fuusioitiin vuonna 2017 Laukamo Group Oy:ksi.

Tänä päivänä Laukamo-yhtiöt toimii sopimusvalmistajana kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille elektroniikka-, LSR-, metallointi-, muovi- ja ohutlevy -tuotteissa. Omia tuotteitamme ovat olleet teletuotteet jo kymmeniä vuosia ja juhlavuonna lanseeraamme uuden tuoteperheen teletuotteiden rinnalle.

Onnistumisemme ajan saatossa perustuu jo yrityksen perustamisvaiheen strategiseen valintaan useammasta tukijalasta, josta suurin kiitos kuuluu osaaville työntekijöillemme ja pitkäaikaisille asiakkaillemme, jotka ovat mahdollistaneet olemassaolomme.

Itse olen ollut omistajana äitini vuonna 1987 tapahtuneesta poismenosta alkaen. Lapseni Karoliina ja Markus ovat olleet yhtiön päivittäisessä toiminnassa mukana isäni vuonna 2007 tapahtuneesta poismenosta alkaen. Neljäs sukupolvi on myös kasvamassa omistajasukuun, tällä hetkellä kuitenkin vielä elämänsä alkuvaiheessa.

Paljon on vuosien aikana tapahtunut ja siitä kerromme lisää tarinoissamme, joita tulemme jakamaan pitkin vuotta. On ilo ja kunnia juhlistaa 70-vuotiasta perheyritystaivalta!

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Jaana Laukamo-Jansson, hallituksen puheenjohtaja.