LP Viesti on jatkamassa välieräputkeaan, kuinka käy Hämeenlinnan?

0
LP-Vampulan ja LP Viestin välinen toinen puolivälierä oli suhteellisen tasaista taistelua verkon herruudesta. (kuva: Mestaruusliiga)

Salon Viesti putosi naisten SM-lentopallon puolivälierissä kaudella 2004–2005. Loppusijoitus oli tuolloin kuudes.

Sen jälkeen salolainen Viesti, etuliitteestä riippumatta, on ollut mitalilla aina mahdollisuuden tullen. Peräkkäisiä mitaleita on rivissä 15 kappaletta.

Tiistaina LP-Vampulaa vastaan Viestillä on siis mahdollisuus varmistaa kuudestoista peräkkäinen ja kaikkiaan yhdeksästoista kerta välierissä. Finaalipaikkoja on viideltätoista viimeisimmältä loppuun pelatulta kaudelta neljätoista.

LP Viesti ja LP-Vampula ovat pelanneet tällä kaudella Salohallissa kuusi erää, joista yhdessäkään Vampula ei ole yltänyt 18 pistettä suurempaan lukuun. Otteluvoitoin 2–0 johtavien salolaisten suosikkiasema on siis edelleen valtavan suuri, vaikka perjantaina Huittisissa pelattiinkin pitkä viiden erän ottelu.

Myös muut puolivälieräparit jatkuvat tiistaina. Vielä Viestiäkin pidempi välieräputki on erinimisillä hämeenlinnalaisjoukkueilla, jotka ovat pelanneet mitaleista aina keväästä 1998 lähtien.

Nyt putki on jossain määrin vaarassa katketa, kun ottelupari Oriveden Ponnistusta vastaan on tasatilanteessa 1–1. Peräkkäisten pudotuspelien jaksot ovat muuten näillä joukkueilla ylivoimaisesti pisimmät: Hämeenlinna on ollut kahdeksan parhaan joukossa joka kerta alkaen vuodesta 1992 ja OrPokin vuodesta 1995.

OrPon ainoa mestaruus on vuodelta 1997, mutta pienen paikkakunnan seura on pystynyt pysymään ylväästi koko ajan liigan paremmalla puoliskolla. Se on ollut vähintään viides jo 18 kertaa peräkkäin, ja vähintään tuo sijoitus tulee ilman ihmeitä tälläkin kertaa. Ihmeellä tarkoitetaan sitä, että joko LP-Vampula, JymyVolley tai Puijo Wolley nousisi 0–2-tappiotilanteesta parivoittoon suursuosikkeja vastaan.

Naisten Mestaruusliigan 3. puolivälierä LP Viesti–OrPo tiistaina kello 18.30 Salohallissa.