LP Viesti on suursuosikki välieriin – isoimmat erot ovat passarin ja hakkurin tonteilla

0
LP Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou takoi palloa entisen seuransa LP-Vampulan kenttään tammikuussa pelatussa ottelussa. (kuva: Mestaruusliiga)

Sarjataulukko kertoo olennaisen siitä, mistä asetelmista LP Viestin ja LP-Vampulan väliseen puolivälieräpariin lähdetään. Salolaiset ovat alustavasti edellä kaikilla pelillisillä osa-alueilla.

– Ylivoimaisesti suurin ero on passareissa ja hakkureissa, näkee LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Näillä pelipaikoilla Viktoriia Tuchashvili ja Iina Andrikopoulou lukeutuvat liigan parhaisiin pelaajiin, kun taas LP-Vampulan parhaat avut tulevat muualta.

– Jos Vampulan molemmat yleispelaajat (Cassidy Baird ja Kristiana Petrova) onnistuvat samassa ottelussa, joudumme varmasti yksittäisessä ottelussa tiukille. Kolmea ottelua samassa pudotuspelisarjassa selvän altavastaajan on tietysti hyvin vaikeaa voittaa, Lemminkäinen puntaroi.

Kisakallion urheiluopistolla alkuviikon leireilleen LP Viestin terveystilanne on suhteellisen hyvä. Sivussa avausottelusta ovat keskiviikkoillan tietojen perusteella keskipelaajat Anna Czakan ja Nea Haatainen.

– Tietyllä tavallahan tilanne voi tulla meillä hieman hankalaksi. Koronaa ei ole sairastettu niin paljoa kuin monissa muissa joukkueissa. Siksi pelaajatilanteet saattavat muuttua merkittävästi juuri ennen otteluita, Lemminkäinen muistuttaa.

Puolivälierien avausottelu LP Viesti–LP-Vampula torstaina kello 18.30 Salohallissa.