LP Viestin Iina Andrikopouloun loistokkuus johti myös helmikuun parhaan pelaajan palkintoon

0
Iina Andrikopoulou (pelinumero 9) on tehnyt ennen keskiviikkoillan ottelua tällä kaudella 466 pistettä. (kuva: SSS-arkisto)

LP Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou on ollut kauden mittaan etenkin kotimaiseksi pelaajaksi poikkeuksellisen loistavassa pelivireessä. Tulokset johtivat Andrikopouloun valintaan naisten Mestaruusliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Nimeäminen oli hänelle jo kauden toinen, kun ensimmäinen tapahtui syys-lokakuussa. Näin Andrikopoulou on ansainnut kaksi kuukauden pelaaja -valintaa viidestä mahdollisesta tällä kaudella.

Ansiot näkyvät tilastoista. Varsinkin suomalaispelaajaa nähdään hyvin harvoin samankaltaisena tähtenä näin monessa kategoriassa.

Andrikopoulou on ennen keskiviikkoillan OrPo-ottelua pistepörssin ykkönen, ässäsyötöissä jaetulla neljännellä sijalla ja torjuntapisteiden kymmenes. Torjuntapisteissä edellä on vain keskipelaajia sekä LiigaPlokin passari Olena Napalkova.

Lisäksi Andrikopouloun hyökkäysprosentti on yhdeksänneksi suurin ja laitapelaajista ylivoimaisesti paras. Nämäkin lukemat osoittavat, että hakkurin hyökkäyspelaaminen on sujunut erinomaisesti, on passarina ollut sitten Viktoriia Tuchashvili tai Saana Virtanen.

Helmikuun tähdistöön valittiin LP Viestistä myös libero Netta Laaksonen. Kohti runkosarjan voittoa etenevä Pölkky sai seitsikkoon yleispelaaja Adeja Lambertin ja LP Kangasala keskipelaaja Roosa Laakkosen sekä passari Katja Kylmäahon.

Muut tähdistöpaikat menivät Hämeenlinnan Lentopallokerhoa kauden mittaan kannatelleelle Vera Klimovichille sekä LP-Vampulaa pudotuspeleihin vieneelle Cassidy Bairdille.