Perjantaina alkavan hoitajalakon uhkakuvat: sytostaatti- ja dialyysihoidoille stoppi, Salon röntgen- ja laboratoriopalvelut kiinni

39
Perjantaina alkava hoitajalakko näkyy myös Salon sairaalassa. Kuva: SSS-arkisto

Perjantaina alkavan hoitajalakon yllä on vielä paljon kysymysmerkkejä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä.

Lakko ei koske terveyskeskuksia tai työterveyshuoltoa, mutta sairaaloihin se iskee lujaa. Lakon alaisuudessa on yhteensä 25 000 hoitajaa kuudesta sairaanhoitopiiristä.

– Tilanne näyttää huonolta. Potilasturvallisuutta ei näillä tiedoilla voida varmistaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen toteaa.

Päivystyspotilaat saavat lakon aikanakin tarvitsemansa avun, mutta muutoin hoitopalveluja supistetaan reilusti.

– Kaikki loppuu, Virolainen kommentoi dramaattisesti.

– Ambulanssit kyllä kulkevat, ja synnyttämään pääsee. Esimerkiksi syöpähoitoja emme kuitenkaan voi laajasti tarjota.

Dialyysi- ja sytostaattihoidot kuten myös laboratorio- ja näytteenottopalvelut ovat vaakalaudalla. Kuten olettaa saattaa, kaikki ”kiireetön” hoito siirretään tuonnemmaksi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä oli vuoden 2020 lopussa yhteensä 8 475 työntekijää, joista 5 561 oli hoitajia. Virolainen ei tiedä, kuinka moni kuntayhtymän hoitajista jää huomenna kotiin.

– Se vaikeuttaa sopeuttavien toimien suunnittelua, hän kiteyttää.

Lakkoa itsessään sairaanhoitopiirin johtaja ei kritisoi.

– Mutta olen pettynyt työntekijäjärjestöjen suojelutyörajaukseen. Käsityksemme ovat siltä osin hyvin erilaiset, hän lisää.

”Ambulanssit kyllä kulkevat, ja synnyttämään pääsee. Esimerkiksi syöpähoitoja emme kuitenkaan voi laajasti tarjota.”

Suojelutyö on työtä, jota on tehtävä myös työtaistelun aikana. Sote-palveluista puhuttaessa se on siis työtä, jolla turvataan ensisijaisesti kansalaisten henki ja terveys.

Työtaisteluosapuolet eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mitkä hoitotoimenpiteet kuuluvat suojelutyön piiriin. VSSHP:n Superin pääluottamusmies Jaana Dalén kommentoi, että he toimivat neuvotteluissa ammattiliiton ohjeistuksen mukaan.

– Neuvottelut jatkuvat myös lakon aikana, hän tiivistää.

Suojelutyöasiassa Super kuuntelee Dalénin mukaan myös työnantajapuolen tarpeita.

– Voin tietysti puhua vain Superin puolesta, mutta me teemme suojelutyötä lakkoilmoituksemme perusteella.

Superin (Suomen lähi- ja perushoitajayhdistys) lisäksi lakossa on mukana myös Tehy. Valtaosa VSSHP:n hoitajista on tehyläisiä, mutta Salon Seudun Sanomat ei ole tavoittanut Tehyn Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koordinoivaa pääluottamusmiestä Jussi Rantasta kommentoimaan neuvotteluja.

Salon sairaala siirtää kahdeksan potilasta terveyskeskuksen puolelle. Myös röntgen- ja laboratoriopalveluiden kiinnioloon on varauduttu. Kuva: SSS-arkisto

Potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä

Tyks kantasairaalan Tyks Akuutti vastaanottaa työtaistelun aikana päivystyspotilaita. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan, että päivystyksessä tulee olemaan ruuhkaa ja jonottamiseen on syytä varautua.

Päivystyspoliklinikalla potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Sairaalasta puolestaan joudutaan kotiuttamaan potilaita varhaisemmassa vaiheessa kuin normaalisti

– Näyttää ilmeiseltä, että edes aivan välttämätöntä päivystyshoitoa ja päivystystä tukevien vuodeosastojen hoitoa ei pystytä kokonaan Tyksissä turvaamaan, sanoo Tyksin vt. sairaalajohtaja Sirkku Jyrkkiö tiedotteessa.

Terveyskeskusten päivystysvastaanotot eivät ole lakon piirissä ja ne vastaanottavat potilaita. Salon terveyskeskus päivystää myös lakon aikana päivittäin kello 8–22.

Sairaanhoitopiiri pyytää välttämään soittamista osastolle tai Tyksin vaihteeseen. Hoitava yksikkö on yhteydessä potilaisiin, joiden ajanvarauksiin tulee muutoksia.

Potilaisiin ollaan yhteydessä puhelimitse, kirjeitse tai tekstiviestillä. Potilaat tulevat sairaalaan varatun ajan mukaisesti, jos yhteydenottoa ei tule.

Sähkettä päivitetty kello 20.45. Juttuun lisätty tietoa sairaanhoitopiirin päivystyksestä.

39 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ei hyvältä näytä
6 kuukautta sitten

Niin kauan tämä menettelee kunnes tulee ensimmäinen kuolemantapaus tämän johdosta. Sit voi jo ruveta suuri ”yleisö” hermostumaan. Sairaanhoitohenkilöstö on korotuksensa ansainnut. Kissa kiitoksella elää!

Inkere
6 kuukautta sitten

Jossain menee raja millä hinnalla työtaistelutoimia käydään, ja nyt tuo raja on rumasti ylitetty hoitajien toimesta. Onneksi syöpähoitoni ovat jo takanapäin.

Mikko
6 kuukautta sitten
Reply to  Inkere

Höpö höpö. Ikävä asia, mutta ei hoitajien vika.

Marko
6 kuukautta sitten

4,2 miljardia. Sen verran tuo maksaisi, posketon palkkavaatimus. Keneltä leikataan, että saadaan rahat kasaan? Työttömiltä, sanoisi Orpo, vaan ei taida onnistua.

Ei tule menemään läpi tuo vaatimus, eipä ole näiden kriisien keskellä rahoja. Tehy on palkannut jonkun viestintätoimiston hoitamaan propagandan, aika hyökkäävä tyyli.

Volkan
6 kuukautta sitten

Hävettää kyllä olla suomalainen.

Hoitaja
6 kuukautta sitten

Koronan alkuaikoina hoitoalan työntekijöitä kiiteltiin pyyteettömästi ihan valtionjohtoa myöten. Alan vetovoimalle ja palkkaukselle luvattiin tehdä parannustoimia. Kaksi vuotta on ollut aikaa tehdä jotain. Puhumattakaan siitä, että nyt reagoitaisiin jotenkin. Aika hiljaista on. Ulkomaiden ilmastotoimille on kyllä varaa laittaa satoja miljoonia.

Tämä lakko tulee vaatimaan uhreja jo viikonlopun aikana, valitettavasti. Kun syyllisiä haetaan, voidaan katsoa kuntatyönantajaa ja valtionjohtoa. Hoitajien vika se ei missään tapauksessa ole.

Mikäli tämä lakko ei tuota tulosta, hoitoalalta tulee lähtemään tuhansia hoitajia, ja tilanne vain pahenee.

Marko
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Kahden kuluneen vuoden aikana ovat koronasta kärsineet kaikki ammattiryhmät, osa menettänyt kokonaan työnsä. Ette te sairaanhoitajat ole eniten kärsineitä tai kovimmassa palkkakuopassa. Uhkailu tuskin auttaa päätösten läpiviemisessä.

Jos rahan perässä juoksee, kannattaa sitten muuttaa Norjaan hommiin, jos se tekee autuaaksi. Jos hoitajat menevät lakkoon, niin ei se ole hallituksen vika, katso mieluummin peiliin.

Ilmastotoimien tekemättä jättäminen johtaa siihen, että sadan vuoden kuluttua ei tarvita sairaanhoitajia, kun ei ole mitä hoitaa. Teet itsestäsi turhan suuren.

Hoitaja
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Jokainen toki ajaa omaa asiaansa. Minkä muun alan työntekijöiltä ollaan viemässä perustuslaillista lakko-oikeutta pakkolailla? Alkaa olla Pohjois-Korean meininki. Ja milloin olisi oikea aika lakkoilla? Aina on olevinaan joku poikkeustila, joka rajoittaa toimia. Maailmassa on käynnissä kymmeniä sotia, ja niihin voidaan aina vedota. Toisaalta sotaanhan tätä lakkoakin jo verrattiin Husin johtajan toimesta. Norjaan lähtöhän ratkaisee Suomen terveydenhuollon ongelmat. Suomi kouluttaa hoitajia ulkomaille, koska oman maan työolot ovat surkeat. Eihän tässä ole mitään järkeä. Toivottavasti irtisanoutumisia tulee runsaasti jos olot ja palkkaus eivät kohene. Suomen terveydenhuollon tila on ollut kriisissä vähintään kymmenen vuotta, tahtotilaa korjaustoimenpiteisiin ei kuitenkaan ole. Koko terveydenhuolto kaatuu, jos… Lue lisää »

Marko
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Sinun kannattaa muistaa että sinun palkkasi maksaa joku toinen veronmaksaja. Jos taktiikkanne on pyytää paljon ja saada vähän niin teette haittaa kaikile ammattiryhmille, jotka pyytävät lisää palkkaa. Oletteko ainoa ammattiryhmä jonka lakko-oikeutta voidaan kaventaa, ette ole. Ihmisten myötätunto on puolellanne, lyhyen aikaa. On kutsumusammatteja ja sitten on työpaikkoja, aina voi valita. Sairaanhoitajia valmistuu edelleen vaikka siella mollaatte omaa ammattianne. Jos työ on raskasta, niin kannattaisiko olla itse pikkuisen paremmassa kunnossa kuin hoidettavat ja jos kaipaat surkeita työoloja niin siirrypä ulkohommiin lapion varteen!

Hoitaja
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Kyllä, minunkin palkan maksan minä ja muut veronmaksajat. Myös Paperiliiton palkankorotukset maksamme me, mutta niitä ei kukaan kyseenalaista. Ongelma on se että terveydenhuolto ei suoranaisesti tuota mitään, vaikka ei tuota sairas työntekijäkään. Mikä siinä on, että vuosia kouluja käyneille ei muka kuuluisi parempi palkka? Ja miksi sen eteen ei saisi käydä laillista työtaistelua? Perussyy tähän tilanteeseen on se, ettei hoitoalan työntekijät pysty nykyresurssein tekemään työtä potilasturvallisesti. Jos lakon vuoksi potilasturvallisuus vaarantuu, se on työnantajan syy. Olen itse tehnyt töitä useilla eri aloilla ja tiedän aika hyvin monenkin eri alan ongelmat. Harvalla muulla alalla saa kuulla niin luokattomasta kohtelusta, jota monet… Lue lisää »

Ei brutto, vaan netto
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Tuota noin, olen periaatteessa puolellasi, vaikka palkkapyyntönne onkin täysin kohtuuton. Mietipä kuitenkin, miltä nyt tuntuisi, jos lähiomaisesi olisi juuri nyt päivystyksessä akuuttia hoitoa vailla. Kiireellinen hoito ei nyt todellakaan toteudu, tässä on ihmishengistä kyse.

Pertti
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Pitää uudistaa terveydenhuoltoalaa. Lähihoitajille rokotusoikeus ja katsoa muutenkin mitää jaettavaa työsaralla on muille. Lääkemääräysoikeudet pois sairaanhoitajilta ja organisaatio pitää uudistaa terveyskeskuksissa niin, että lääkäri on aina hoitajan esihenkilö. Työ pitää saada sujuvammaksi sekä edullisemmaksi. Sairaanhoitajien tekemä jäykkä organisaatio on mielestäni ongelma työn tekemisen sujuvuudelle.

Allan
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Ilmastotoimien tekemättä jättäminen johtaa siihen, että sadan vuoden kuluttua ei tarvita sairaanhoitajia, kun ei ole mitä hoitaa.”

Oletko sadan vuoden päästä täällä murehtimassa asiaa?

Et myöskään tiedä varmuudella, onko koko maapalloakaan olemassa sadan vuoden päästä.

Marko
6 kuukautta sitten
Reply to  Allan

En tiedä mutta sinä näköjään tiedät, puhu asiaa äläkä jostain muusta. Puhutaan sairaanhoitajien palkoista.

Allan
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Ne rahat jotka pumpataan ulkomaille ilmastotoimien hyväksi voidaan vallan mainiosti antaa hoitajien palkkoihin.

Yritän kommentoida yksi asia kerrallaan kun et ymmärrä monimutkaisia asioita.

Toisaalta et sinäkään pysynyt palkka-asiassa kommentissasi vaan sinun oli pakko tarttua ilmastoasiaan.

Marko
6 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Vastasin nimimerkki Hoitajalle, en sinulle. Hän puhui ilmastotoimista.

Ei vaan aina riitä sympatia
6 kuukautta sitten

Tässä tulee se, että kohta eivät rahat riitä. Bensa on kallista, ja valtio yrittää maksaa tukia sinne ja tänne. Ukrainan pakolaiset vievät oman osuutensa, ja sitten vielä ruoka on kallista ja maanviljelijät ahdingossa.

Nyt pitäisi vaan kaikkien puhaltaa yhteen hiileen ja siirtää kaikki lakkoaminen siihen, kun aika on parempi. Ovatko maanviljelijät lakkoilleet, vaikka ahdinko on jatkunut vuosikausia? Ei. Hoitajat saavat vuosittain indeksikorotuksensa palkkaan. Ei saisi valittaa, kun aina löytyy niitä joilla menee huonommin. Viljelijät eivät ole voineet maksaa itselleen palkkaa vuosikymmeniin, ja sitten yhdet lakkoilevat varman palkkansa takia.

Palkankorotus paikallaan
6 kuukautta sitten

Mielestäni hoitajat ovat tässä viime aikana venyneet ja ansaitsevat palkankorotuksen.

MDI
6 kuukautta sitten

Mihin hoitajat ovat venyneet? Lähihoitajat eivät ole missään tehoilla, eikä siellä hoivakodeissa ja muissa aputehtävissä ole tullut lisää kuin maskien ja käsidesin käyttö. Kuten kaikille muillekin ja monelle yksityisellä sektorilla bonuksena lomautus tai potkut.

Lisäksi suurin osa sairaanhoitajista vääntää samaa arkea kuin ennen koronaakin. Tehoillakin voivat olla potilaspaikat täynnä, mutta niin voivat olla ilman koronaakin. Monet kiireettömät hoidot ja leikkaukset ovat olleet kohta kaksi vuotta seis. Onko peukaloiden pyörittely rankkaa?

Hoitaja
6 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Kommentistasi huokuu tietämättömyys alan tilasta, koska kuvittelet, että kiireettömien hoitajat ovat jääneet odottelemaan potilaita.

On totta, että jokainen ei ole teholla tai muuten kriittisen hoidon piirissä. Peukaloita ei kovin moni ehdi pyöritellä.

Koko järjestelmä on sakannut kuin suppilo. Perusterveydenhuolto ei vedä, osastot täyttyvät sinne kuulumattomista potilaista, päivystykset pursuavat potilaita ja silti toimintaa karsitaan. Henkilökunta väsyy, jää sairaslomalle ja lopulta äänestää jaloillaan.

Korona on ollut koko systeemissä vain jäävuoren huippu. Et tunnu ymmärtävän, kuinka suurissa vaikeuksissa koko suomalainen terveydenhuolto on. Koko alan romahtaminen on lähempänä kuin koskaan.

Hoitajien vika se ei ole. Voidaan katsoa suoraan päättäjiin, kuntatyönantajaan ja valtionjohtoon.

Repa
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Korjaantuvatko edellä kuvaamasi asiat hoitajien palkkoja korottamalla?

Tehohoitaja
5 kuukautta sitten
Reply to  Repa

Ainakin se voisi auttaa alalla vallitsevaan huutavaan työvoimapulaan. Hoitoala on kärsinyt jo vuosia työvoimapulasta ja nimenomaan siksi osastoja ja potilaspaikkoja on jouduttu sulkemaan jo kauan ennen koronaa. Jos joidenkin mielestä työolot, palkka ja lomat ovat kunnossa, niin ei kun kouluttautumaan sairaanhoitajaksi. Ei tarvitse olla työttömänä ja pääsee itse maksamaan kaikki elinkustannuksensa.

On outoa, että Suomessa on tolkuton määrä ihmisiä, jotka saavat esimerkiksi asumistukea ja ihmisiä, joilla ei ole mitään ammatillista koulutusta.

MDI
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Suomessa on suhteellisesti puolet enemmän ”hoitajia” kuin Ruotsissa, mihin ne tarvittavat lisäkädet pistettäisiin? Poistaako palkankorotus kiireen?

Satun muuten tietämään, että suurin osa odottelee ja terveydenhuollon vaikeudet johtuvat surkeasta ilmapiiristä ja johtamisesta. Niin, ne lähijohtajat ovatkin samasta ammattiliitosta. Terveydenhuollosta puuttuu tekemisen meininki, keskitytään valittamiseen ja voihkimiseen työmäärästä. Jälkikasvuni kertoi yliopistosairaalan huippuleikkurista, että ei kyllä hiki tule, kaikki tehdään kuin tervassa.

”Hoitajien” ei pitäisi pohtia suomalaista terveydenhuoltoa ja sen toimintaa vaan tehdä töitä.

PS. Kotikaupunginosani terveyskeskuksessa on hiljaisempi tunnelma kuin aikoinaan mummoni vanhainkodista, seinäkellon viisari on ainoa mikä liikkuu.

Hoitaja
6 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Se on täysin totta, että suomalaisessa terveydenhuollossa on paljon parannettavaa, systeemi on järjettömän jäykkä, hidas ja todella huonosti johdettu. Kyse ei ole pelkästään palkasta vaan myös siitä että olisi aika saada oravanpyörä katkeamaan. Terveydenhuolto kuuluu ns kriisiorganisaatioihin, joiden tulisi olla kyvykkäitä toimimaan nopeasti. Miten tällainen organisaatio, joka ei pysty normaalitilanteessa toimimaan tehokkaasti pystyisi millään lailla toimimaan kriisissä. Palkka-asiat liittyvät tähän siten, että nykyään ei saada enää hoitajia laahavan palkkauksen, vastuun ja työolojen vuoksi. Salossakin on pitkään ollut kymmeniä paikkoja avoinna eikä tulijoita ole. Jos asioihin ei pikaisesti saada muutosta, lopputulos näyttää surkealta.

MDI
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Juuri katsoin sairaanhoitopiirin sivuilta, että Salossa on 1 (yksi ) lähihoitajan paikka avoinna ensihoidossa, kuka niitä kymmeniä hakee?

Allan
6 kuukautta sitten
Reply to  MDI

On se hienoa, ettei MDI:n kaltaiset ole johtamassa terveydenhoidon puolella.

Lähtisi loputkin hoitajat muille maille sen kaltaisten ”johtajien” alaisuudesta.

MDI
6 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Allanin mielestä ei siis saa korjata huimimpia höpöväitteitä?

Toistan vielä, että ne lähiesihenkilöt ovat myös Tehystä ja työilmapiirin ongelmat johtuvat nokkimisesta. Ja se, että ”hoitajia” on Suomessa puolet enemmän kuin Ruotsissa väkilukuun suhteutettuna, miten ei muka ehdi päivän aikana vessaan tms.?

Repa
6 kuukautta sitten
Reply to  Hoitaja

Suomalaisen terveydenhuollon johtaminen ja ohjaus on STM:n osalta ollut surkeaa jo usean vuosikymmenen ajan, tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä on erilaisten tietojärjestelmien määrä, joita jo Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on käytössä 41 kpl. Ministeriön olisi pitänyt määrätä käytettäväksi samanlaisia ja yhteensopivia tietojärjestelmiä eri sairaaloiden ja sairaanhoitopiirien alueella jo kymmeniä vuosia sitten.

Allan
6 kuukautta sitten
Reply to  Repa

Allanin mielestä ei siis saa korjata huimimpia höpöväitteitä?”

Otinko kantaa korjauksiisi?

En.

Otin kantaa asenteeseesi.

MDI
6 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Pitäisikö kaikkien olla kumarassa, kun Millariikka kertoo höpöväitteitä? On kuin YYA-notkistelua.

Onko asenteessani vikaa, kun korjaan suoranaisia valheita kymmenistä avoimista työpaikoista tai tyhjäkäynnillä seisovista leikkureista?

Allan
6 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Itse valehtelet avoimien työpaikkojen määrän. Yksistään Salon kaupunki ja terveysalan henkilöstövuokrausyritys hakevat yhteensä 17 sairaanhoitajaa, terveydenhoitajaa ja lähihoitajaa töihin, ja sijoituspaikkana olisi Salon terveyskeskussairaala ja muut Salon terveydenhuollon yksiköt.

Salossa käytetään paljon vuokratyövoimaa hoitajapuolellakin, jolloin täytetty vuokrapaikka ei näy avoimena työpaikkana, vaikka sitä ei ole vakituisesti täytetty.

Niitä työpaikkoja tarjotaan muuallakin kuin sairaanhoitopiirin sivuilla.

MDI
6 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Kuten kirjoitin: ” sairaanhoitopiirissä jne.). Nämä mainitsemasi ovat erilaisia kesäsijaisuuksia yms. Ja kuka haluaa heittopussiksi johonkin henkilövuokrausvälistävetäjään, jossa työsuhteen kesto on vähintäänkin epävarma.

Allan
6 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Salon kaupunki hakee myös vakituiseen työsuhteeseen. Aika moni haluaa ”heittopussiksi”, miksi muuten käytettäisiin vuokratyöntekijöitä, kun vakituisia ei saa?

Vakituiseksi ei haluta, kun Salolla on huono työnantajamaine.

MDI
5 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Johtuisikohan huono työnantajamaine vuokratyösuhteista ja bonuksena surkea lähijohtaminen.

Turvallisin terveisin
6 kuukautta sitten

Hoitajien palkankorotusta en kiistä mutta ajankohta on nyt kaikkien kannalta kaikkein huonoin. Korona, Venäjän aiheuttamasta sodasta aiheutunut taloudellinen kaaos ja suuret määrät Ukrainasta paenneita pakolaisia, jotka myös tulevat terveydenhuoltomme piiriin juuri nyt. Kaiken päälle ensi vuonna voimaan tuleva sote-uudistus ja sen mukanaan tuoma palkkaharmonisointi. Kukaan, edes valtamedia ei ole tätä kokonaisuutta avannut, että miten esimerkiksi työnantajan vastuu muuttuu jos muuttuu, kun rahoittajaksi tulee soten myötä tavalla tai toisella Suomen valtio. Ymmärtääkseni nyt mennään vanhan kaavan mukaan.
Väkisinkin tulee mielikuva, että alan kehittämisestä koko valtakuntaa ajatellen on jo pitkään jäänyt puuttumaan se ratkaiseva tahto ja innovatiivisuus.
Toivotaan, ettei ainakaan potilasturvallisuuskeskus ruuhkaudu.

Allan
6 kuukautta sitten

Hoitajien palkankorotusta en kiistä mutta ajankohta on nyt kaikkien kannalta kaikkein huonoin.”

Kun tarkastelet historiaa taaksepäin, niin mikä ajankohta olisi mielestäsi ollut paras lakoille?

Varmaankin myös kerrot miksi se ei sitten käynytkään silloin parhaimpana aikana.

Täti Salosta
6 kuukautta sitten

Huono ajankohta lakkoiluun ja eiköhän palkkavaatimuskin ole yläkanttiin vedetty. Nyt on Suomessa innokkaita työnhakijoita kohta pilvin pimein, kun ukranalaiset saavat paperiasiansa kuntoon, hakevat työnsä vaikka kivien alta. Ja yli 70 vuotta elämää seuranneena voin sanoa, ettei palkka ole koskaan riittävä. Vrt vaikka ehkä isopalkkaisiin virkamiehiin ja muihin, miten tekevät kavalluksia lisärahan saantiin, kun elämäntyyli vie enempi kuin tienaa.

Setä Salosta
6 kuukautta sitten
Reply to  Täti Salosta

Aina on todella huono aika lakkoiluun etenkin hoitoalalla. On sotaa, on koronaa, on sitä ja tätä, ja jos ei ole muuta, niin ainakin on huono valtiontalous.

Hoitoalan työntekijät ovat siis mielestäsi kavalluksia tekeviä huijareita, jotka elävät yli varojensa? Käsittämätöntä. Kaikki Ukrainasta paenneet saavat tulla hoitoalalle, silti porukkaa on liian vähän hoitamaan tämän maan ongelmaa.

Vähällä elävä eläkeläinen
6 kuukautta sitten
Reply to  Setä Salosta

Nyt vedit räikeästi ohi vastauksellasi, kun niputit kaiken samaan vai etkö muka ymmärtänyt. Palkkaa ei ole koskaan riittävästi, vertaa vaikka isopalkkaisiin virkamiehiin ja muihin. Tekevät kavalluksia lisävarojen saantiin, kun elämäntyyli vie kaikki rahat.